EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ varžovai – galingai puola, bet prastai ginasi

Žalgiriečiai jau antradienio vakarą pradeda pasirodymą „Top 16“ etape.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žalgiriečiai jau antradienio vakarą pradeda pasirodymą „Top 16“ etape.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 1:25 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 10:16 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį Stambule pradeda kovas Eurolygos „Top 16“ turnyre. Pirmasis kauniečių varžovas – finansinių problemų slegiamas Turkijos vicečempionas „Galatasaray“ klubas, kuriam atstovauja buvęs žalgirietis Martynas Pocius.

„Galatasaray“ pirmajame etape D grupėje laimėjo keturis kartus ir užėmė ketvirtą vietą. Ši komanda žaidė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir pasidalijo po pergalę. Stambulo ekipa išsiskiria galingu puolimu ir silpna gynyba. Ergino Atamano auklėtiniai vidutiniškai per mačą pelno po 80,3 taško ir tarp „Top 16“ dalyvių yra penkti.

Tuo tarpu „Žalgiris“ renka tik po 71,4 taško ir pagal šį statistikos rodiklį lieka paskutinis tarp antrojo etapo klubų. Tiesa, kauniečiai kur kas geriau už varžovus ginasi. Žalgiriečiai leidžia varžovams pelnyti tik 70,9 taško. Tai antras rezultatas. „Galatasaray“ praleidžia 81,8 taško ir užima priešpaskutinę vietą.

Stambulo komandos puolimas laikosi ant trijų „banginių“ – Zorano Ercego (vid. 18,1 taško, 52 proc. tritaškių), Carloso Arroyo (15,0 tšk., 4,3 perdavimo) ir Vladimiro Micovo (10,9 tšk., 3,1 perdavimo). M. Pocius kol kas rungtyniauja blankiai. Jis įmeta po 6 taškus, iš toli atakuoja vos 21,7 proc. taiklumu (5/23).

„Galatasaray“ krepšininkai buksuoja Turkijos lygoje. Jie iš 13 rungtynių laimėjo septynerias ir užima septintą vietą.

Neseniai Turkijos ekipoje įvyko keletas pasikeitimų. Ją paliko aukštaūgis Nathanas Jawai, o į Stambulą atvyko vidurio puolėjas Aleksas Maričius ir gynėjas Justinas Carteris.

Mačas vyks tuščioje „Abdi Ipekci“ arenoje. Eurolyga Stambulo klubui skyrė sankcijas, kai įvyko susirėmimai tarp šio klubo ir Belgrado „Crvena Zvezda“ aistruolių. Tada vienas Serbijos ekipos sirgalius buvo nužudytas.

„Žalgiris“ su „Galatasaray“ kovėsi praėjusio sezono „Top 16“ varžybose. Tuomet abu kartus pajėgesni buvo Stambulo krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.