EUROLYGA 2023

SKL – naujokų pamokos lygos senbuviams

Sostinės krepšinio lygos (SKL) naujokai parodė, kaip reikia žaisti krepšinį. Aukščiausiosios A lygos debiutantė „SK Ferimsta“ tapo lydere, kai per pirmąjį reguliariojo sezono ratą nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Jan 3, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:06 AM

Vienuolika pergalių ir nulis pralaimėjimų grafoje. Tokie skaičiai surašyti prie „SK Ferimstos“ pavadinimo turnyro lentelėje.

„Sunku net pasakyti, kas, kaip ir kodėl. Gal iš pradžių varžovai į mus žiūrėjo kaip į komandą iš B lygos. O mes atvirkščiai – degėme ir vis dar degame noru įrodyti savo vertę“, – komandos sėkmės paslapčių ieškojo ir pats „SK Ferimstos“ vyriausiasis treneris Renatas Kurilionokas.

Neleidžia atsipalaiduoti

Nuo 2009-ųjų SKL rungtyniaujanti „SK Ferimsta“ dar pernai grūmėsi B lygoje. Bet šuolis į A lygą buvo grakštus ir labai sėkmingas.

„Labai juntamas A ir B lygų pajėgumo skirtumas. Čia negalime atsipalaiduoti nė akimirkai. Žemesnėse lygose dar galėdavai sau leisti nuvertinti varžovą, bet A lygoje tai nedovanotina.

Juk šioje lygoje žaidžia patys geriausi neprofesionalūs žaidėjai Vilniuje“, – pasakojo R.Kurilionokas.

Prieš šventinę pertrauką pakeisti pergalingą „SK Ferimstos“ ekipos statistiką galėjo artimiausia persekiotoja Mykolo Romerio universiteto (MRU) komanda.

Tačiau, nepaisant nesėkmingos rungtynių pradžios, „SK Ferimsta“ perėmė iniciatyvą ir svečiuose šventė dar vieną pergalę šį sezoną – 82:69.

Ilgas atsarginių suolas

Nugalėtojams 29 taškus pelnė vidurio puolėjas Ignas Juškevičius. 23 metų 200 cm ūgio krepšininkas pataikė 11 dvitaškių iš 13, po krepšiu sugriebė 10 kamuolių ir surinko net 40 naudingumo balų.

I.Juškevičius – smogiamoji „SK Ferimstos“ figūra po krepšiu. Jis per rungtynes renka vidutiniškai po 15 taškų ir komandoje yra rezultatyviausias žaidėjas. Jam geriausiai talkina 25-erių puolėjas Eduardas Rogačiovas, įmetantis vidutiniškai 14,6 taško.

Tačiau treneris R.Kurilionokas neišskiria nė vieno krepšininko: „Neturime lyderio ir tai yra nemažas privalumas. Mūsų stiprybė – ilgas atsarginių žaidėjų suolas. Visas 40 minučių galime išlaikyti didelę žaidimo spartą. Kasdien gali iššauti vis kitas žaidėjas.“

Tik du „SK Ferimtos“ žaidėjai – Žygimantas Kosariovas ir Mantas Kibildis prisijungė prie čempioniškos sudėties.

Net vienuolika kitų krepšininkų kartu rungtyniauja ne vieną sezoną.

„Mūsų susižaidimas yra komandos stiprybė. Kai kurie kartu žaidžia dar nuo vaikystės“, – sakė R.Kurilionokas.

Visada siekia neįmanomo

Po pirmojo rato „SK Ferimsta“ žengia pirmojoje vietoje ir antrojoje esančią MRU ekipą lenkia trimis pergalėmis. Debiutantai neketina sustoti.

„Antrojoje sezono pusėje norime išlaikyti savo pozicijas. Komandai bandau įskiepyti, kad į kiekvienas rungtynes ateitume lyg į finalą. Vienas treneris man yra sakęs – siek neįmanomo, gausi maksimumą“, – savo filosofiją perteikė R.Kurilionokas.

Užmigti ant laurų strategas žaidėjams neleidžia. Jis reikalauja iš krepšininkų ne tik būtinai dalyvauti visose rungtynėse, bet ir nepraleisti nė vienos treniruotės „Tauro“ sporto mokykloje.

„Ir nesvarbu, kiek laiko tu šioje komandoje žaidi. Man visi svarbūs“, – šyptelėjo jaunas 25 metų treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.