EUROLYGA 2023

V. Šeškus žaidėjus nubaudė, bet „Nevėžis“ buvo neįvertintas

V.Šeškaus emocijos per rungtynes su „Nevėžiu“.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Šeškaus emocijos per rungtynes su „Nevėžiu“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 3, 2015, 7:43 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:01 AM

Po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ Virginijus Šeškus Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjus nubaudė treniruotėmis gruodžio 30, 31, sausio 1 ir 2 dienomis. Vis dėlto vos šešis žaidėjus ant sostinės arenos parketo išleidęs „Nevėžis“ dar sykį suteikė pagundą vilniečiams pagalvoti apie lengvą grobį. Ir tik septyni „Lietuvos ryto“ tritaškiai ketvirtajame kėlinyje padėjo nugalėti Kėdainių „Nevėžį“ 98:74. 

„Norėtųsi, kad visas rungtynes žaistume taip, kaip paskutiniąsias penkias ketvirtojo kėlinio minutes“, – po mačo atsiduso V.Šeškus.

Strategui žaidėjai pasirodė kiek pavargę, bet jo akimis, nuvertino „Nevėžį“.

„Žaidėjai neįvertino varžovo. Visada taip būna, kai duodi varžovui įsižaisti. „Nevėžis“ pajautė žaidimą ir užmėtė mus. O mes atvirkščiai – nieko nepataikėme. „Nevėžis“ visą mačą gynėsi aikšte ir prieš tokią gynybą reikia gerai pataikyti iš toli. Kai jau tritaškius pataikėme, nuėjome į priekį“, – tritaškių fiestą mačo pabaigoje prisiminė V.Šeškus.

„Bet džiaugiuosi pergale. Tik norėtųsi, kad nereikėtų tokiose rungtynėse išeikvoti tiek nervų ir jėgų. Kad 2015 metais būtų kuo mažiau tokių rungtynių“, – sau ir kitiems šypsodamasis linkėjo strategas.

Paklaustas, ar „Lietuvos rytas“ planuoja pasistiprinti iki Europos taurės turnyro žaidėjų registracijos pabaigos antradienį, V.Šeškus teigė, kad komanda „visumoje sukomplektuota“.

„Gal prisijungs fizinio rengimo treneris – gerai trajakus pataiko, – juokavo treneris. – Komanda visumoje sukomplektuota. Atsirado du nauji žmonės (K.Lavrinovičius ir Ž.Janavičius. – Red.), todėl truputį išsimušėme iš savo žaidimo. Kšištofui reikia priprasti. Atrodo, patyręs žaidėjas, bet Italijoje jis žaidė vienaip, o čia žaidimas kitoks. Reikia laiko.“

Kukliai spaudos konferencijoje pirmąjį žodį taręs „Nevėžio“ treneris Mindaugas Budzinauskas prakalbintas vėliau pasidžiaugė savo krepšininkų charakteriu: „Parodėme charakterį, kovėmės. Daugmaž įvykdėme savo planą, tik gynyboje daug kas neveikė. Iš pradžių taip nebuvo, bet vėliau vilniečiai po 2-3 kartus iš eilės tritaškius mesdavo laisvi. Bet visi matėte, žaidėme tik šešiese. Turėjome begalę problemų. Aukštaūgiai greitai prisirinko pražangų, todėl negalėjome darniai gintis. Antraip būtume likę su 2-3 žaidėjais ir žiūrovams būtų nebeįdomu. Labai trūko didesnio lyderio R.Camphoro indėlio (pelnė 8 taškus. – Red.). Jei jis būtų sužaidęs geriau, manau, mačas būtų dar įdomesnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.