EUROLYGA 2023

Po „Neptūno“ pergalės – varžovų trenerio kalbos apie žudynes

K.Maksvytis teigė, kad sunku priprasti prie naujų kamuolių.<br>G.Šiupario nuotr.
K.Maksvytis teigė, kad sunku priprasti prie naujų kamuolių.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jan 7, 2015, 9:14 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:42 PM

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pergalingai perlipo pirmąjį barjerą Europos taurės „Last 32“ etape. Klaipėdiečiai 82:73 nugalėjo Paryžiaus „Levallois“ ekipą, o geros nuotaikos nestokojęs treneris Kazys Maksvytis spaudos konferenciją pradėjo prancūziškai.

K.Maskvytis spaudos konferenciją pradėjo keliais prancūziškais žodžiais: „Sveiki ponai ir ponios. Esame labai patenkinti, nes šios varžybos mums buvo labai svarbios.“

Tragedija neturėjo sukrėsti

Prancūzų treneris Gregoras Beugnot pasakojo, kad didžiausia jų komandos problema buvo silpna gynyba. Ar galėjo žaidėjus sukrėsti trečiadienį vykęs susišaudymas vienoje Paryžiaus redakcijoje? 

„Tikiuosi, kad ne“, – sakė treneris.

„Prieš kelerius metus žurnalistai padarė juokelį. Žmonės, iš kurių jie juokėsi, perspėjo: „Vieną dieną mes jus nužudysim.“ Ir jie nužudė. Bet šiandien – apie sportą, ne apie politiką. Esu tikras, žaidėjai kalbėjo tik apie šią situaciją. Bet ne dėl to mes pralošėme žaidimą. Šiandien pralošėme, nes („Neptūno“ žaidėjai) buvo geresni už mus“, – kalbėjo treneris.

Eurolyga išlepino

Vėliau K.Maksvytis kalbėjo lietuviškai: „Smagu, laimėjom pirmą pergalę. Norėjosi laimėti didesniu skirtumu. Gal esame išlepinti Eurolygos, bet norėjosi, kad išsaugotume didesnį skirtumą. Deja, tai nepavyko. Nereikia savęs plakti, verčiau džiaugtis pergale. Gerai pradėjom Europos taurės etapą ir esame tuo patenkinti.“

K.Maskvytis pripažino, kad lietuviai mačą pradėjo it užmigę. „Atrodė, kad bus sunku. Bijojome – nauji kamuoliai, su jais turėjom tik dvi treniruotes, o jie visą sezoną turėjo. Buvo visokių abejonių. Gal dėl tų pasikeitimų ir prastai pradėjome rungtynes“, - svarstė treneris. 

Antrajame kėlinyje komanda pakeitė gynybą. „Įdėjome daugiau širdies. Įmetėm kelis tritaškius iš eilės. Nors nesinorėtų, kad taip būtų, bet esame priklausomi nuo savo puolimo,“ - pripažino K.Maskvytis.

Treneris šįkart neleido V.Šarakausko į aikštę, tačiau žadėjo, kad kitose rungtynėse jis jau pasirodys. 

K.Bensoną treneris vertino vidutiniškai: „Norėtųsi geriau, bet yra kaip yra.“ 

„Merci Beaucoup“, – prancūziškai pradėjęs, prancūziškai ir pabaigė K.Maskvytis. Šios kalbos jis išmoko dar vidurinėje.

Penkiolika taškų įmetęs D.Gailius po rungtynių sakė: „Pradėjome vangiai, apsimiegoję, po to įsivažiavom, žaidėm savo žaidimą. Pabaigoje atsipalaidavom, prdarėme klaidų, bet gerai, kad laimėjom. Varžybų nedaug, todėl kiekvienos varžybos, ypač namie yra svarbios.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.