EUROLYGA 2023

„Žalgirio" tikslas – sustabdyti įspūdingų gabaritų Sofoklį

Nors varžovų gretose žaidžia Sofoklis, „Žalgirio“ komanda penktadienio rungtynėse Kaune su Eurolygos čempionais tikisi įveikti varžovus išmintingu krepšiniu.

„Maccabi“ jėga po krepšiais - S.Schorstsanitis.<br>AFP nuotr.
„Maccabi“ jėga po krepšiais - S.Schorstsanitis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:26 AM

Svarbiausias uždavinys – sustabdyti varžovų greitą žaidimą ir jų vidurio puolėją Sofoklį Schortsanitį.

Pernai gegužę didelę staigmeną Eurolygos finalo ketverto varžybose pateikęs Tel Avivo „Maccabi“ klubas bus „Žalgirio“ varžovu Kauno arenoje penktadienio vakarą.

Rungtynėse, kurios prasidės 19 val. 45 min., „Žalgiris“ gali pasivyti 51 kartą Izraelio čempionu tapusį klubą Eurolygos E grupėje.

„Top 16“ etape Tel Avivo krepšininkai žengia trečioje grupės vietoje, iš trijų rungtynių laimėję dvejas. „Žalgiris“ su viena pergale tarp aštuonių ekipų žengia šeštas.

„Jie „Top 16“ pradėjo gana sėkmingai – laimėjo išvykoje prieš „Crvena zvezda“, nedaug pralaimėjo „Panathianikos“ klubui, o pastarajame mače po atkaklios kovos nugalėjo „Barcelona“ klubą, – priminė „Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas. – Žaidžia greitą ir laisvą krepšinį, išskyrus tas žaidimo atkarpas, kai aikštėje būna Sofoklis. Tada visi ieško jo po krepšiu.“

29 metų 206 cm ūgio Sofoklis Schorstsanitis kelia daugiausia galvosūkių Kauno komandai.

Apie pusantro šimto kilogramų sveriantis vidurio puolėjas iš Graikijos reguliariajame Eurolygos čempionate rinko po 5,8 taško, bet jis padidino apsukas antrajame etape.

„Top 16“ varžybose S.Schorstsanitis pelno po 8,7 taško ir atkovoja po 5 kamuolius, aikštėje praleisdamas tik po 16 min.

„Jis pasižymi didele jėga ir vis gerai sužaidžia prieš „Žalgirį“. Vienam mūsų žaidėjui, kad ir kas jis bebūtų, sustabdyti Sofoklį bus nelengva. Jo gabaritai – įspūdingi, todėl ginantis bus reikalinga pagalba“, – planavo G.Krapikas.

„Maccabi“ pernai penktą kartą tapo stipriausia Europoje. Prie dviejų Izraelio komandos titulų ženkliai prisidėjo G.Krapiko asistentu šį sezoną dirbantis Šarūnas Jasikevičius, su Tel Avivo komanda tapęs Eurolygos čempionu 2004 ir 2005 metais.

„Maccabi“ ženkliai pasikeitė per vasarą. Į NBA „Cleveland Cavaliers“ persikėlė treneris Davidas Blattas, o jį pakeitė Guy Goodesas.

Įžaidėją Tyrese'ą Rice'ą ir Ricky Hickmaną, kurie sulaukė gerų pasiūlymų iš Rusijos ir Turkijos klubų, pakeitė Jeremy Pargo ir Marquezas Haynesas.

Pasikeitė ir daugiau žaidėjų, bet kertinis puolėjas Devinas Smithas liko. Jis Eurolygoje yra rezultatyviausias „Maccabi“ žaidėjas, pelnantis po 15,8 taško.

„Žalgirio“ sudėtyje penktadienio rungtynėms bus pasirengę visi 14 žaidėjų. Tiesa, registruota mačui galima dvylika.

Tarp jų turėtų būti ir estas Siim-Sander Vene, pastarąsias kelerias rungtynes gavęs žaidimo laiko ir neblogai išnaudojęs savo minutes.

„Maccabi“ žaidžia greitą krepšinį: labai daug bėga, naudoja ne ypač daug derinių, – prieš mačą kalbėjo lietuviškai puikiai šnekantis estas. – Sofoklis daug minučių nežaidžia, bet, kai jis būna aikštėje, komanda žaidžia per jį.

Mes turime žaisti protingai, žaisti pozicinį krepšinį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.