EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Išsipildė tai, ko mes labiausiai bijojome“

V.Šeškus tikina, kad prieš lemiamas rungtynes bandys kažką keisti.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus tikina, kad prieš lemiamas rungtynes bandys kažką keisti.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 10:27 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:51 AM

Vilniaus „Lietuvos ryto" treneris Virginijus Šeškus dar neseniai svajojo, kad dauguma varžovų į sostinės klubo krepšį mes ne daugiau 70 taškų, tačiau Zgoželeco „Turow“ krepšininkai stratego viltis sudaužė į šipulius. Priešpaskutinėse Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo M grupės rungtynėse „Lietuvos rytas“ neatlaikė lenkų išpuolių ir pralaimėjo 93:104.

Trečiojo kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytą“ paskandino „Turow“ spurtas 20:1, po kurio šeimininkai nutolo 78:55.

– Kaip buvo galima išvengti trečiojo kėlinio košmaro? – paklausėme V.Šeškaus.

– Daug ką galima buvo padaryti. Bet išsipildė tai, ko mes labiausiai ir bijojome. „Turow“ – komanda, kuri labai greitai bėga. O greitose atakose mes ir praleidome tuos tritaškius ir greitus taškus. Be to, po rungtynių patys supratome, kad atsilikdami labai greitai norėjome panaikinti skirtumą žaisdami po vieną.  Visa laimė, kad garbingai sužaidėme rungtynių pabaigą. Blogiausia, kad tris kėlinius niekaip patys nepataikėme tritaškių.

– Kai komanda grimzta žemyn, ką tokiais atvejais būtų galima pakeisti?

– Šiandien ir žaidėjus keitėme, ir gynybos sistemas keitėme. Kažkodėl rungtynių pabaigoje po kelių tritaškių atsirado ir energija, nors keista – atrodo, lyg nebeturėtų jos likti. Darėme nemažai vaikiškų klaidų gindamiesi vienas prieš vieną. Ir, aišku, leidome „Turow“ po mūsų krepšiu atkovoti per daug kamuolių (13. – Red.).

– Kodėl?

– „Turow“ yra fiziškai stipresnė komanda. Jų 2-4 numeriai – atletiškesni ir fiziškai stipresni. Nesugebėjome apsiginti vienas prieš vieną. Be to, „Turow“ klubo „centras“ D.Kuligas puikiai pataikė tolimus metimus (pelnė 27 taškus. – Red.). Kai po pertraukos sustabdėme M.Collinsą, antroje pusėje į puolimą įsijungė D.Kuligas. Kai greitame puolime vidurio puolėjas pataiko tris tritaškius, gintis labai sunku.

– Ar prieš lemiamas rungtynes su „Telenet“ nebaisu, kai žaidimas – toks?

– Nežinau. Taisytinų dalykų daug, bet reikės kažką keisti treniruotėse. Jose visi lyg ir viską supranta. Net nežinau, ką pasakyti. Reikia žiūrėti video, analizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.