EUROLYGA 2023

Teroristų čempionatas: du kėlinius žaidi, po to – sprogdini

Rusijos remiami teroristai pakeitė Donecko likimą. Griuvo ne tik daugybės žmonių, bet ir Donecko krepšinio gyvenimas. Kaip Rusijos remiamų separatistų užimtame ketvirtajame pagal dydį Ukrainos mieste atrodytų krepšinis, jei jį atkurtų Donecko Liaudies Respublika?

Teroristai sugriovė krepšinį Donbaso regione ir dvi galingas Ukrainos komandos privertė baigti savo egzistavimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Teroristai sugriovė krepšinį Donbaso regione ir dvi galingas Ukrainos komandos privertė baigti savo egzistavimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 6, 2015, 10:03 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:48 PM

Bendraudamas su „Lietuvos rytu“ Kijevo „Budivelnyk“ generalinis direktorius Gediminas Navikauskas prasitarė apie kalbas, kad Donecko separatistai galvoja apie atskirą krepšinio čempionatą.

Kai turtingas „Doneck“ krepšinio klubas po 2013-2014 metų sezono baigė gyvavimą, Doneckas pasitraukė iš Ukrainos krepšinio žemėlapio.

„Buvo kalbų, kad vyksta Donecko Liaudies Respublikos čempionatas. Bet manau, kad tai tik kalbos“, – spėliojo G.Navikauskas.

„Visiška nesąmonė. Tegul jie tada steigia terorizmo čempionatą. Du kėlinius žaidi, o trečiąjį ir ketvirtąjį – viską sprogdini. Juokas pro ašaras“, – „Lietuvos rytui“ sakė pasipiktinimo neslėpęs Rolandas Jarutis.

Jis penkerius metus Mariupolio „Azovmaš“ klube praleido kaip žaidėjas, treneris ir direktorius.

Po 2013-2014 m. sezono „Azovmaš“ klubas dėl įtemptos situacijos taip pat nutraukė savo veiklą. Ukrainiečiai neatidavė svarbaus pramoninio miesto separatistams, tačiau pusę milijono žmonių kadaise dar apgyvenusiame Donecko srities uostamiestyje gyvenimas sustojo.

Lyg nujausdamas iš Mariupolio į Lietuvą R.Jarutis sugrįžo prieš dvejus metus, todėl apie baisumus mieste girdėjo tik iš pokalbių su daugybe ten likusių draugų.

Dar kai 2014-ųjų pradžioje Ukrainoje prasidėjo pirmieji didesni kariniai konfliktai, „Azovmaš“ buvo priverstas atsisveikinti su visais savo lyderiais iš užsienio. Legionieriams Mariupolyje buvo paprasčiausiai nesaugu.

„Būk koks nori drąsus, bet nesmagu, kai į rungtynes važiuojantį komandos autobusą sustabdo neaiškūs žalieji žmogeliukai ir ginkluoti pradeda jį tikrinti. Legionieriai patys pasiprašė išvažiuoti namo“, – neapykantos separatistams neslėpė R.Jarutis.

Apie keturis Ukrainoje šį sezoną dirbančius lietuvius ir išdraskytos tautos krepšinio likimą skaitykite šeštadienio dienraštyje „Lietuvos rytas“. Treneris Valdemaras Chomičius pasakos, kaip sekasi darbuotis teroristų taikinyje Dnepropetrovske, o buvęs „Šiaulių“ legionierius iš JAV atskleis, kad vos pasirašęs sutartį su Južnės komanda vėliau per televizorių išvydo separatistų virš Ukrainos numuštą lėktuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.