EUROLYGA 2023

Spindintis V. Šeškus – apie vilniečių rezervus ir beribį puolimą

Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2015-02-11 20:18, atnaujinta 2018-01-13 11:23

Virginijus Šeškus iš laimės švytinčiomis akimis nužvelgė triumfuojančias sausakimšas „Lietuvos ryto“ arenos tribūnas. Prieš lemiamas Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo rungtynes Vilniaus klubo trenerį slėgė svarbiausių karjeros rungtynių įtampa, bet lemiamą egzaminą jis išlaikė aukščiausiu balu. „Lietuvos rytas“ 111:83 sutriuškino Ostendės „Telenet“ ir pateko į Europos taurės aštuntfinalį.

„Noriu padėkoti sirgaliams. Tai, kad taip mus palaikė lemiamu metu, rodo, kad jie myli „Lietuvos ryto“ komandą. Ačiū žaidėjams, kurie buvo supersusikaupę. Buvo klaidų, bet žaidėme kaip komanda. Praleidome 83 taškus, bet galiu pasakyti, kad pagal statistiką mes už visas komandas darome 10-11 atakų daugiau. Tai suteikia progą ir varžovams mesti dažniau. Esu dėkingas. Nenoriu nieko išskirti. Visi gerai kovėsi. Po tokių rungtynių belieka visus girti, – spaudos konferencijoje kalbėjo V.Šeškus. – Visi matėte, kokie pradžioje buvo B.Baronas ir M.Moseris. Bet dabar visi supranta, kad jei dirbsi, stengsiesi, niekas nelaikys tavęs ant suolo. Turime dvylika žaidėjų.“

– Ar gali „Lietuvos rytas“ pulti dar geriau?

– Manau, gali. Šiandien tik 24 tritaškius metėme (Juokiasi). Šiai komandai puolimas svarbus. Visi kalba, kad žaidimas prasideda nuo gynybos. Bet ir gynyboje po sėkmingų atakų būna impulsas. Reikia džiaugtis šia diena. Juk komanda pateko į kitą etapą.

– Kiek toli „Lietuvos rytas“ gali žengti Europos taurės atkrintamosiose?

– Laukia Izmyro „Karsiyaka“. Tai – stipri komanda. Bet jei norime eiti toliau, turime laimėti. Tada dar vieną gali praeiti... Pasitikrinsime.

– Nugalėtojas paaiškėja iš dviejų rungtynių. Sužaidi panašiai namie, turi 20 taškų ir antrosioms rungtynėms važiuoji ten – tai yra nemažai. Dvi rungtynės – labai slidus dalykas. Manau, kad visos šešiolika likusių komandų yra stiprios ir nurašyti nieko negalima. Reikia žaisti, o motyvacijos mums netrūks.

– Bet turbūt varžovai mesti po 111 taškų nebeleis – teks akcentuoti gynybą?

– Neleis, bet mes stengsimės (Šypsosi.). Mes keičiame gynybą. Ir patys žaidėjai supranta savo klaidas. Ta linkme ir reikia dirbti. Gal seniau mėtėmės tarp gynybos sistemų, o dabar savaitę dirbome prie vienos gynybos. Manau, geriau vieną gerai išmokti nei dvi ar tris. 

– Kokius rezervų turi „Lietuvos rytas“?

– Travisas Leslie. Jis tikrai gali žaisti. T.Leslie labai naudingas po krepšiu. Bet jis nežaidė pusantro mėnesio. Nėra taip lengva. Taip pat Simas Jasaitis – septynias dienas gėrė antibiotikus. Tik prieš savaitę pradėjo normaliai bėgioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.