EUROLYGA 2023

Europos Iššūkio taurės turnyre neliko lietuvių

„FIBA Europe“ Iššūkio taurės turnyras tęsis be lietuvių. Antradienį ir Tartu „Rock“, kuriame žaidžia Augustas Pečiukevičius bei Karolis Petrukonis, ir Ramūno Butauto treniruojama „Astana“ laimėjo paskutines „Last 16“ etapo rungtynes, tačiau į atkrintamąsias varžybas nepateko.

R.Butautui su Astanos krepšininkais nepavyko prasimušti į Iššūkio taurės atkrintamąsias varžybas.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Butautui su Astanos krepšininkais nepavyko prasimušti į Iššūkio taurės atkrintamąsias varžybas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 25, 2015, 1:52 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:29 AM

Lietuvos krepšininkams nepavyko žengti pernai tarp Iššūkio taurės laimėtojų buvusio Rimanto Kaukėno pėdomis. Šį sezoną trečiajame pagal rangą žemyno krepšinio turnyre mūsų šalies atstovų neliko jau po „Last 16“ etapo.

Po jo iš varžybų pasitraukė ir Tartu „Rock“, kuriame žaidžia Augustas Pečiukevičius bei Karolis Petrukonis, ir Ramūno Butauto treniruojama „Astana“.

Estijos vicečempionas „Rock“ klubas K grupėje laimėjo 2 iš 6 rungtynių ir užėmė trečiąją vietą. Galimybes patekti į kitą etapą Tartu krepšininkai prarado dar prieš paskutinįjį turą, o su turnyru atsisveikino namie įveikdami grupės autsaiderę Boso „Shoeters“ komandą 71:64.

Abu lietuviai „Rock“ sirgalių itin geru žaidimu nedžiugino. Šį sezoną daug prasčiau nei praėjusį rungtyniaujantis A.Pečiukevičius Iššūkio taurės turnyre pelnydavo vidutiniškai 8,3 taško ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo, o K.Petrukonis įmesdavo 4,6 taško ir atkovodavo 3,2 kamuolio.

„Astana“ prieš paskutinįjį turą dar turėjo vilčių patekti į ketvirtfinalį, tačiau ne viskas buvo jos rankose.

Kazachstano komanda padarė tai, ką galėjo pati, ir namie nugalėjo Alsto „Okapi“ ekipą 77:73. Bet gerų žinių iš kito mačo R.Butauto auklėtiniai nesulaukė. Pirmąją vietą grupėje dar anksčiau užsitikrinusi Tyrgu Žijaus „Energia“ savo aikštėje pralaimėjo Brindizio „Enel“ klubui 67:78. Šis rezultatas duris į ketvirtfinalį atvėrė Brindizio krepšininkams.

„Astana“, kaip ir „Enel“, iškovojo 3 pergales, bet dėl prastesnio taškų skirtumo tarpusavio dvikovose I grupėje užėmė trečiąją vietą.

Vienintelė šį sezoną dėl Iššūkio taurės kovojusi Lietuvos komanda „Šiauliai“ iš turnyro iškrito jau po pirmojo etapo.

Į atkrintamąsias varžybas pateko šešių šalių komandos: po dvi – Prancūzijos (Nantero JSF ir Le Mano „Sarthe“) ir Rusijos (Saratovo „Avtodor“ ir Krasnojarsko „Jenisej“), po vieną – Italijos („Enel“), Rumunijos („Energia“), Turkijos („Trabzonspor“) ir Vokietijos (Frankfurto „Skyliners“).

Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių žais: „Energia“ – „Sarthe“, JSF – „Enel“, „Skyliners“ – „Jenisej“ ir „Trabzonspor“ – „Avtodor“. Rungtynės vyks kovo 10, 12 ir, jei reikės, 17 d. Finalo ketvertas bus surengtas balandžio 24-26 d.

Pernai Iššūkio taurę iškovojo Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubas, kurio vienas lyderių buvo R.Kaukėnas.

„Last 16“ grupių rikiuotė

I grupė: 1. Tyrgu Žijaus „Energia“ (Rumunija) – 4 ir 2, 2. Brindizio „Enel“ (Italija) – 3 ir 3, 3. „Astana“ (Kazachstanas) – 3 ir 3, 4. Alsto „Okapi“ (Belgija) – 2 ir 4.

J grupė: 1. Nantero JSF (Prancūzija) – 4 ir 2, 2. Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija) – 4 ir 2, 3. Giusingo „Knights“ (Austrija) – 2 ir 4, 4. „Usak“ (Turkija) – 2 ir 4.

K grupė: 1. Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija) – 5 ir 1, 2. Saratovo „Avtodor“ (Rusija) – 4 ir 2, 3. Tartu „Rock“ (Estija) – 2 ir 4, 4. Boso „Shoeters“ (Nyderlandai) – 1 ir 5.

L grupė: 1. „Trabzonspor“ (Turkija) – 5 ir 1, 2. Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) – 3 ir 3, 3. Antverpeno „Giants“ (Belgija) – 3 ir 3, 4. Monso „Belfius“ (Belgija) – 1 ir 5.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?