EUROLYGA 2023

M. Nicola į mūšius su turkais jau mes ir nepanaudotą ginklą

Dvi iš trijų geriausiai puolančių Europos taurės turnyro komandų surems ginklus aštuntfinalyje. Ir tik viena jų žengs į ketvirtfinalį. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Izmyro „Karsiyaka“: Lietuvos ir Turkijos puolimo mašinų kautynės prasideda jau trečiadienį sostinėje.

„Lietuvos ryto" treniruotė rungtynių su Izmyro „Karsiyaka“ išvakarėse.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto" treniruotė rungtynių su Izmyro „Karsiyaka“ išvakarėse.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 3, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:39 PM

• Bilietus į „Lietuvos ryto“ ir „Karsiyaka“ dvikovą trečiadienį „Lietuvos ryto“ arenoje (19 val.) galite įsigyti ČIA.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai „Last 32“ etape įmesdavo vidutiniškai 92,17 taško per rungtynes ir su Zgoželeco „Turow" tapo geriausiai puolančiomis antrojo etapo ekipomis.

Už puolimo lyderių rikiavosi „Karsiyaka“, per mačą varžovams įmesdavusi 89,67 taško.

„Laimi ne tas, kas geriau puola, o kas geriau apsigina. Puolimas bus svarbu, bet jei pavyks išjungti keletą turkų žaidėjų, ir puolime bus lengviau. Tačiau svarbiausia – gynyba“, – rungtynių išvakarėse pagrindinį akcentą išskyrė puolėjas Mindaugas Lukauskis.

Turkai atvyksta pasiruošę

Turkai į Vilnių atvyksta gerai pasiruošę atsakingam mūšiui. Tiesa, pirmadienį Željko Obradovičiaus vadovaujama Stambulo „Fenerbahce“ nutraukė Izmyro klubo šešių iš eilės pergalių Turkijos čempionate seriją. Tiesa, „Last 32“ varžybose turkai nepralaimėjo nė karto.

„Turkai dabar yra puikios formos, bet būsime tam pasiruošę. Esame maksimaliai susikoncentravę namuose pasirodyti kuo geriau. Turkijoje bus sunku, bet pirmiausia žiūrėkime į rungtynes namuose“, – sakė „Lietuvos ryto" treneris Marcelo Nicola.

43 metų argentinietis šiek tiek papasakojo apie būsimą vilniečių žaidimo planą: „Karsiyaka“ puolime žaidžia su nuotaika ir labai laisvai. Turkai renka daug taškų. Jei nesi pasiruošęs gynyboje, turėsi problemų. Reikia gerai gintis, pasiruošti stabdyti varžovus fiziškai. Tik gera gynyba galima juos sustabdyti. Mums reikia laikytis taisyklių ir savo žaidimo plano. Turime didesnį žaidėjų pasirinkimą ant atsarginių suolo, bet norint tai išnaudoti reikia rungtyniauti maksimaliai intensyviai. Jei to nebus, nesvarbu, kiek turėsi žaidėjų – 5,6 ar 100. Todėl ir būdamas aikštėje vieną minutę turi žaisti iš visų jėgų.“

Naujas ginklas

Pirmą kartą į žaidimą M.Nicola galės įpaišyti aukštaūgį Kšyštofą Lavrinovčių. Dėl peties traumos 35-erių krepšininkas nerungtyniavo beveik mėnesį.

„Manau, jis bus pasiruošęs rungtynėms“, – patikino M.Nicola.

K.Lavrinovičius iš rikiuotės iškrito vasario pradžioje po pergalės prieš Ostendės „Telenet“. Kaip tik po to į Vilnių atvyko naujasis treneris, tačiau jis verstis patyrusio aukštaūgio pagalba dar negalėjo.

Pasirengęs kovai bus ir LKF taurės turnyre čiurnos traumą patyręs Adas Juškevičius. Jis buvo tausojamas LKL rungtynėse su „Mažeikiais“.

Mokėsi iš klaipėdiečių klaidų

Atsakomąsias rungtynes „Lietuvos rytas“ Turkijoje žais kovo 11-ąją. M.Nicola prieš atsakomąją dvikovą tikisi sukaupti kuo didesnį taškų rezervą.

„Tarp 5 ir 6 taškų yra didžiulis skirtumas. Vienas taškas gali tave prastumti į priekį arba išmesti iš kovos. Turime žaisti visas 40 minučių“, – pabrėžė M.Nicola.

Jis stebėjo dvejas Klaipėdos „Neptūno“ ir „Karsiyaka“ rungtynes „Last 32“ etape. Klaipėdiečiai abu mačus pralaimėjo 85:99 Izmyre ir 83:90 Klaipėdoje.

„Pabandysime pasimokyti ir pasiimti naudingų dalykų“, – teigė M.Nicola.

„Žalgiris“ dar nesisapnuoja

Po rungtynių su „Karsiyaka“ Vilniuje sostinės krepšininkų sekmadienį lauks principinis mūšis LKL fronte su Kauno „Žalgiriu“. Bet M.Nicola kol kas nekvaršina sau dėl to galvos.

„Visada galvoju tik apie būsimas rungtynes. Jei dabar galvosime apie „Žalgirį“, pralaimėsime turkams ir iškrisime. O Europos taurė mums labai svarbi. Negalime sau to leisti“, – pažymėjo specialistas.

Paklaustas, ar į Lenkiją persikėlusį Kyrylą Natiažką „Lietuvos rytas“ pakeis nauju krepšininku, M.Nicola nedaugžodžiavo.

„Pamatysime. Liko mažai laiko, nes žaidėjų registracija baigiasi penktadienį“, – paslaptingai šyptelėjo 207 cm ūgio treneris.

Izmyro „Karsiyaka“

Klubas. Įkurtas 1966 m. Spalvos – žalia ir raudona. Pavadinimas – Karšijaka yra Izmyro metropolio dalis. Pagrindinis rėmėjas – „Yasar“ maisto įmonių grupė (jos prekės ženklas „Pinar“ yra įtrauktas į oficialų klubo pavadinimą). Arena – 5000 vietų turinti „Karsiyaka“ arena atidaryta 2005 m.

Laimėjimai. Turkijos čempionas – 1987 m. Turkijos taurės laimėtojas – 2014 m. Turkijos supertaurės laimėtojas – 1987 ir 2014 m.

Turkijos lyga. Turkijos lygoje be pertraukų žaidžia nuo 1974 m. Tačiau nuo tada, kai 1987 m. tapo čempionu, nė sykio nepateko į finalą ir tik tris kartus žaidė pusfinalyje (2004, 2013 ir 2014 m.).

Europos turnyrai. Geriausią rezultatą pasiekė 2013 m., kai pateko į Iššūkio taurės finalą, kuriame pralaimėjo Samaros „Krasnyje Krylja“ klubui.

Treneris. „Karsiyaka“ krepšininkus nuo 2012 m. treniruoja buvęs ilgametis Turkijos rinktinės žaidėjas ir daugkartinis Turkijos čempionas (su „Efes Pilsen“ ir „Ulker“ klubais) 42 metų Ufukas Sarica.

Turkijos lyga

Turkijos lygoje užima 4-ąją vietą (13 ir 7). Pirmadienį svečiuose pralaimėjo Stambulo „Fenerbahce“ 62:70 (J.Diebleris 16, J.Palaciosas 11, C.Nalga 8) ir nutraukė 6 pergalių seriją.

Lyderiai: B.Dixonas – 17,1 tšk., 4,2 rez.perd., J.Diebleris – 13,6 tšk., J.Palaciosas – 12,4 tšk., 7,1 atk.kam., D.J.Strawberry – 10,8 tšk., K.Gabrielas – 9,6 tšk., 5,5 atk.kam.

Europos taurė

Europos taurės pirmojo etapo F grupėje užėmė 3-ąją vietą (6 ir 4). Antrojo etapo M grupėje užėmė 1-ąją vietą (6 ir 0).

Lyderiai: B.Dixonas – 16,4 tšk. (6 vt.), 5,1 rez.perd. (16 vt.), 1,9 per.kam. (5 vt.), J.Palaciosas – 14,7 tšk. (15 vt.), 7,3 atk.kam. (6 vt.), J.Diebleris – 14,3 tšk., D.J.Strawberry – 10,9 tšk., K.Gabrielas – 9,4 tšk., 5,6 atk.kam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.