EUROLYGA 2023

Praretintas Kauno „Žalgiris" tikisi įveikti Berlyno užkeikimą

Ar neįprastas rungtynių laikas padės įveikti Berlyno prakeiksmą? Tokį klausimą prieš itin svarbų Eurolygos „Top 16“ etapo mačą kelia Kauno „Žalgirio“ aistruoliai. Po „Neptūno“ antausio atsigavę Gintaro Krapiko auklėtiniai antradienį iš Vilniaus iškeliavo į Vokietiją, kur jau trečiadienį susitiks su Berlyno ALBA krepšininkais.

„Žalgirio“ komanda iš Vilniaus oro uosto išvyko į Berlyną.<br>M.Kulbio nuotr.
„Žalgirio“ komanda iš Vilniaus oro uosto išvyko į Berlyną.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-03-03 13:16, atnaujinta 2018-01-11 18:40

Abejoms komandoms pergalė dar leistų matyti šviesą „Top 16“ etapo tunelio gale.

„Dabar visos rungtynės yra svarbios. Kiekvienas išdalintas taškas yra labai brangus“, – sakė G.Krapikas. Jam teko Kaune palikti traumą besigydantį Artūrą Gudaitį ir Robertą Javtoką. R.Javtokas į Vokietiją neišvyko dėl nelaimės šeimoje – pirmadienį mirė jo tėvas.

Nesėkmingas miestas

„Žalgiris“ Eurolygoje įpratęs rungtynes žaisti ketvirtadienį arba penktadienį, tačiau dvikova Berlyne įvyks anksčiau – trečiadienį. Tokį pasikeitimą tvarkaraštyje lėmė konkurencija – krepšinio rungtynės turėjo užleisti vietą motociklų šou, tad „Žalgiriui" teko greičiau atsigauti po pralaimėjimo 86:90 Klaipėdos „Neptūnui“ LKL čempionate.

„Tai parodys rungtynės. Pralaimėjimas – skaudus, nes prieš tai žaidėme gerai. Dabar laukia kitas mačas ir jo niekas vėliau nenukels. Kiek gavome, tiek laiko ir turi užtekti“, – sakė G.Krapikas

„Žalgiris“ ir ALBA F grupėje taikosi į paskutinę – ketvirtąją – vietą, garantuojančią kelialapį į kitą etapą, bet tam reikia išlieti daug prakaito. Ketvirtojoje pozicijoje laikosi Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, turinti penkias pergales, o Lietuvos ir Vokietijos klubų sąskaitoje – po tris sėkmingus mačus.

Kauno „Žalgiris“ yra tris kartus nugalėjęs ALBA komandą, tačiau to dar nėra pavykę padaryti Vokietijoje. 1999-2000 metų Eurolygos reguliariajame sezone „Žalgiris“ 64:80 pralaimėjo vokiečiams, o 2012-2013 metų „Top 16“ etape krito 55:77.

Atsitiktinumais pasitikėti neverta, bet „Žalgirio“ kalendorius gali tapti pranašišku. Kauno klubo po rungtynių su ALBA sekmadienį laukia LKL dvikova su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Būtent tokį pat grafiką žalgiriečiai turėjo ir sausio pradžioje, kai savo aikštėje 75:62 nugalėjo ALBA ekipą. Sausio 12 dieną savo aikštėje „Žalgiris“ nugalėjo ir „Lietuvos rytą“ – 99:71.

„Rungtynes Kaune laimėjome užtikrintai, nors ALBA stengėsi. Tai kovinga komanda ir treneris reikalauja daug darbo gynyboje. Mums kažkiek pasisekė, kad laimėjome trylikos taškų skirtumu, nes A.Milaknis paskutinę sekundę pataikė tritaškį. Rungtynės buvo neblogos, bet dabar turime tai pakartoti Berlyne“, – teigė G.Krapikas.

Varžovai nustebino

ALBA ekipos treneris Saša Obradovičius dar prieš pirmąją kovą Kaune neslėpė, kad didelę įtampą svečiams kels „Žalgirio“ sirgaliai ir jau tada tvirtino, kad namuose jo auklėtiniai turi geresnius šansus.

„Veikiausiai turėsime žaisti be Jamelo McLeano ir Cliffo Hammondso, bet mus gerai nuteikia tai, kad be jų gerai žaidėme Barselonoje, o dabar kovosime savo aikštėje“, – Eurolygos svetainei sakė S.Obradovičius.

Jeigu varžovų lyderiai aikštėje taip ir nepasirodys, „Žalgiriui" turėtų palengvėti, bet G.Krapiko tai neguodžia – paskutiniame ture ALBA tik po pratęsimo 82:92 nusileido „Barcelona“ klubui.

„Mane tai labai nustebino. ALBA surado gerų ginklų. Jie pradžioje stipriai atsilikinėjo, bet atsitiesė ir galiausiai išplėšė pratęsimą. Mūsų tikrai laukia įtemptos rungtynės“, – teigė G.Krapikas.

Jis siūlė atkreipti dėmesį į po traumos atsigavusį belgų gynėją Jonathaną Tabu.

„Bet agresyviai žaidė ir kiti perimetro žaidėjai: Alexas Renfroe, Reggie Reddingas. Didelį vaidmenį komandoje atlieka aukštaūgiai Leonas Radoševičius ir Marko Baničius, kurie dabar žaidžia itin aktyviai“, – sakė G.Krapikas.

Tiki šansais

„Žalgiris“ ir ALBA F grupėje taikosi į paskutinę – ketvirtąją – vietą, garantuojančią kelialapį į kitą etapą, bet tam reikia išlieti daug prakaito. Ketvirtojoje pozicijoje laikosi Atėnų „Panathinaikos“ ekipa, turinti penkias pergales, o Lietuvos ir Vokietijos klubų sąskaitoje – po tris sėkmingus mačus. F grupės trečiojoje vietoje – „Barcelona“ komanda, turinti penkias pergales.

„Viskas realu, tik pirmiausia reikia žengti žingsnį, kuris mūsų laukia trečiadienį, – apie galimybę lentelėje stumdytis su garsiais klubais kalbėjo G.Krapikas – Tikrai nebus lengva žaisti, bet po šio mačo žiūrėsime į kitas rungtynes.“

Paklaustas, ar A.Gudaičio ir R.Javtoko praradimas atvers dideles skyles, G.Krapikas daug optimizmo nedemonstravo.

„Pažiūrėsime, kaip viskas bus“, – sakė jis.

„Žalgirio" treneris perdavė užuojautą R.Javtokui.

„Trenerių personalas, klubo kolektyvas ir žaidėjai reiškia nuoširdžią užuojautą. Linkime, kad viskas praeitų kuo galima lengviau“, – sakė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.