EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ varžovai idėjų sėmėsi iš kolumbiečio pasakojimų

Vilniaus oro uoste nuskambėjo skardus Juano Palacioso juokas. Taip buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ legionierius reagavo į klausimą, ar per Europos taurės aštuntfinalio susitikimą stengsis žaisti švelniau. Antradienį į sostinę atvyko Izmiro „Karsiyaka“ komanda, kurios marškinėlius 29 metų 203 cm ūgio kolumbietis užsivilko pernai, kuomet atsisveikino su „Lietuvos rytu“.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 4, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:24 PM

„Ne, ne, ne. Jokių nuolaidų, – juokėsi J.Palaciosas. – „Lietuvos rytas“ labai stengsis ir mes darysime taip pat. Esu laimingas, kad vėl visus pamatysiu, bet tai rimtos rungtynės, todėl vyks rimta kova.“

Įkvėpė pergalių serija

Trečiadienį Vilniuje vyksiančios aštuntfinalio rungtynės – pirmosios. Abejų ekipų po savaitės lauks ir atsakomoji dvikova. Būtent tai pabrėžė ir „Karsiyaka" treneris Ufukas Sarica.

„Taip, šios rungtynės svarbios ir mėginsime laimėti, bet dar svarbesnė dvikova vyks mūsų arenoje“, – teigė Turkijos rinktinės trenerio asistentas.

U.Saricai šis sezonas Europos taurėje – pirmasis karjeroje. Lygiai taip pat ir naujajam „Lietuvos ryto“ strategui Marcelo Nicola, tačiau turkas tikino, kad vienas didžiausių vilniečių pranašumų – Senojo žemyno turnyre kaupta patirtis.

„Jie žaidžia greitą krepšinį ir turi žaidėjų, kurie ne kartą rungtyniavo panašiose dvikovose“, – sakė U.Sarica.

2012 metais „Karsiyaka" treneriu tapęs specialistas šį sezoną Europos taurėje pasiekė pergalių seriją, kuri dabar turkams suteikia daug pasitikėjimo savo jėgomis.

„Mūsų situacija labai gera“, – sakė U.Sarica. Jo auklėtiniai „Last 32“ etape laimėjo visus mačus ir dukart nuskriaudė Klaipėdos „Neptūną“.

Pasakojo apie komandos draugus

U.Sarica nebuvo linkęs išduoti krepšininkų, kuriems ketina skirti ypatinga dėmesį. „Karsiyaka“ strategas žarstė komplimentus visai „Lietuvos ryto“ komandai.

„Greiti metimai, pavojingi aukštaūgiai, – vardijo U.Sarica. – Visa komanda stipri, tad reikia saugotis visų.“

Strategui žinių suteikė ir 2013-2014 metais „Lietuvos ryte“ žaidęs J.Palaciosas. Profesoriaus akinius dėvintis aukštaūgis antradienį džiaugėsi sugrįžęs į Lietuvą, o ar labai jo sugrįžimu džiaugsis lietuviai – paaiškės trečiadienį 19 valandą.

„Žmonės čia man buvo ypatingai malonūs, – sakė J.Palaciosas. – Treneriui suteikiau bendrą informaciją, nes pažįstu kai kuriuos vyrukus. Žinau, ką jie mėgsta daryti aikštėje, kokių sprendimų galima tikėtis. Savaime suprantama, kad panaudosime šią informaciją, jog sulaikytume varžovus.“

Krepšinio sirgaliai šiose rungtynėse turėtų tikėtis nemažai įspūdingų metimų. „Karsiyaka“ „Last 32“ etape pagal pelnomus taškus (89,7) buvo trečioje vietoje. Turkijos klubas pagal pataikomus tritaškius buvo antras (47,1 proc.). Tačiau „Lietuvos rytas“ vidutiniškai pelnydavo po 92,17 taško ir užėmė pirmąją vietą, o pagal tritaškius metimus lygių vilniečiai neturėjo. „Lietuvos rytas“ vidutiniškai metė 13,3 tritaškio ir 47,3 proc. metimų pasiekdavo tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.