EUROLYGA 2023

Marcelo Nicola: „Izmyre bus karas“

Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 4, 2015, 9:20 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:31 PM

Bobby Dixonas lemiamoje atakoje užmetė orinuką Kenny Gabrieliui, o šis pasimėgaudamas sugrūdo kamuolį iš viršaus, taip sudaužydamas Vilniaus „Lietuvos ryto“ viltis susikrauti pakankamą persvarą atsakomajai Europos taurės aštuntfinalio dvikovai Izmyre. „Lietuvos ryto“ krepšininkai pirmosiose rungtynėse taikiai išsiskyrė su „Karsiyaka“ klubu – 81:81.

„Didžiuojuosi žaidėjais, nepaisant rezultato, – sakė Vilniaus ekipos treneris Marcelo Nicola. – Rungtynės buvo sunkios, bet vyrai kovojo ir atidavė širdis. Kartais klysdavome ir patys prisidarydavome problemų. Ne kartą leidome turkams atgimti. Tai – mūsų pačių kaltė. Turkai nedarė stebuklų. Mes tiesiog pernelyg dažnai klydome. Be to, namuose negalima leisti varžovams per kėlinį įmesti 27 taškų. Bet pasikartosiu – didžiuojuosi krepšininkais. Izmyre laukia 40 minučių. Rezultatas – 0:0. Bandysime laimėti, ką čia jau bepadarysi.“

– „Karsiyaka" treneris sakė, kad dėl rungtynių namuose pranašumas dabar – jų pusėje. Ar sutinkate?

– Tai – jo nuomonė. Bet reikia važiuoti ir žaisti. Rezultatas – 0:0. Aišku, jei būtume laimėję bent kažkokiu skirtumu, turėtume pranašumą. Kita vertus, dabar spaudimas – turkų pusėje. Turkijoje bus karas. Jie privalo laimėti. Bet ir mes kausimės. Laukia didžiulis mūšis. Karas. Neabejoju, kad Izmyre bus karšta. Mes važiuosime kautis. Tik turime labiau branginti kamuolį. – Klaidos krito į akis ginantis ar puolant?

– Ir ten, ir ten. Gynyboje trūko susikalbėjimo, neišpildėme taktikos, vietomis nesusikeitėme. Nepanaudojome protingų pražangų. Neuždengdavome varžovų metikų.

O puolime strigdavome, kai turkai pakeisdavo gynybą. Mes sustodavome. Turime viską atlikti automatiškai, kad galėtume nubausti varžovus. O kai pradedame dairytis į šonus, turime problemų.

– Ar koncentracija buvo vienintelė problema šiose rungtynėse?

– Tai ne tik koncentracija. Padarėme vaikiškų klaidų. Gali klysti suprantamai, bet kartais tos klaidos būna tokios nelogiškos. Jas galime išspręsti labai paprastai. Kartais po klaidų nuleisdavome rankas. Bet mes turime eiti į priekį nepaisant nieko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.