EUROLYGA 2023

M. Nicola: „Žinojau, kad kažkada taip sužaisime“

M.Nicola buvo dėkingas žaidėjams už pasirodymą.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Nicola buvo dėkingas žaidėjams už pasirodymą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 8, 2015, 6:40 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:05 AM

Premjeras Algirdas Butkevičius po rungtynių spaudė ranką Marcelo Nicolai. 43 metų argentinietis paruošė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą neįtikėtinam pasirodymui namų arenoje, kurioje sostinės gyventojai išvydo triuškinančią pergalę prieš principinį varžovą Kauno „Žalgirį“ 93:66.

„Pasakiau, kad sveikinti reikia žaidėjus, nes jie atliko visą darbą, – trumpą pokalbį su A.Butkevičiumi šypsodamasis prisiminė M.Nicola. – Buvo malonu su juo susipažinti. Esu laimingas, kad jie matė tokias rungtynes. Ką jis palaikė? Nežinau, nespėjau paklausti (Juokiasi).“

Strategas be galo didžiavosi savo auklėtiniais, kurie neleido suabejoti savo pranašumu nuo pirmųjų minučių.

„Labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Labai. Žinojau, kad toks žaidimas turėjo kažkada atsiskleisti. Mačiau tai treniruotėse. Mačiau, kiek širdies jie atidavė. Kiek noro buvo įdėta. Kai nuoširdžiai dirbi, visi šie dalykai – noras, koncentracija ir širdis, galiausiai duoda rezultatą.

Tai buvo rungtynės, kurias pradėjome gan problematiškai. Bet mes prisitaikėme. Ties tuo aš čia dirbu nuo tos dienos, kai tik atvykau. Nepaisant problemų, reikia stengtis. Viskas buvo paruošta tiek puolime, tiek gynyboje. Ir suveikė. „Žalgiris“ mums neleido to lengvai daryti, bet laikėmės plano. Svarbiausia, kad niekada nesustojome. Net kai pirmavome 20-30 taškų skirtumu“, – po galingos pergalės pasakojo „Lietuvos ryto" treneris.

„Taškų skirtumas gali būti svarbus sezono pabaigoje. Turime toliau eiti tuo keliu. Tai tik darbo pradžia. Mūsų laukia kitas karas trečiadienį“, – apie būsimas Europos taurės turnyro rungtynes Izmyre su „Karsiyaka“ sakė argentinietis.

- Ž.Janavičius starto penkete žaidžia vietoje A.Juškevičiaus. Kodėl?

– Visi žaidėjai čia yra svarbūs. Jie tiesiog turi savo vaidmenį. O tai gali būti starto penketo žaidėjas, kylantis nuo suolo, kartais žaidžiantis dvi, o kartais – žymiai daugiau minučių. Tiesiog aikštėje reikia atidirbti. 

Nusprendėme statyti Ž.Janavičių pagrindiniu įžaidėju prieš 2-3 savaites, nes Adas turėjo čiurnos traumą. Tai suveikė. Ir mes toliau taip žaidžiame. Tik klausimas, ar keisime tai. 

Bet visi turi būti pasiruošę žaisti tiek starto penkete, tiek kilti suolo. Jie abu yra svarbūs įžaidėjai. Mes prašome jų kiekvieną sekundę kontroliuoti rungtynes. Jie turi organizuotą žaidimą ir spausti varžovą gynyboje.

- Kodėl nežaidė Kšyštofas Lavrinovičius ir Simas Jasaitis?

– (Juokiasi.). Kas kartą, kai kažkas nežaidžia, jūs manęs to klausiate apie tą vakarą nerungtyniavusius krepšininkus. Tai tiesiog buvo taktinis sprendimas. Turime 12 žaidėjų ir negalime išnaudoti jų visų.

Pavyzdžiui, trečiadienį žaidė S.Jasaitis, o T.Leslie – ne. Šiandien – atvirkščiai. Tai – taktiniai sprendimai.

Tai – mūsų pranašumas. Tikrai nėra problema, kad vieną dieną kažkas nežaidžia. Nereikia to klausti. Gal kitą dieną bus kitaip. Turėčiau septynis žaidėjus, problemų dėl keitimų nekiltų. Bet tokios komandos titulų nelaimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.