EUROLYGA 2023

Toną pakėlęs G. Krapikas nebėgo nuo atsakomybės

„Nereikia bėgti nuo atsakomybės“, – po skaudaus pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos rytui“ 66:93 teigė Gintaras Krapikas. Kauno „Žalgirio" treneris spaudos konferencijoje kalbėjo pakeltu tonu, tačiau buvo pasiruošęs atsakyti į visus klausimus.

G.Krapikas nebeprikėlė savo žaidėjų atsakomajam smūgiui.<br>M.Kulbio nuotr.
G.Krapikas nebeprikėlė savo žaidėjų atsakomajam smūgiui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Mar 8, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:16 AM

„Vilniečiai laimėjo rungtynes pagal kiekvieną statistinį rodiklį, nusiteikimą. Užtikrintai laimėtos rungtynės. Neturiu daugiau ką pasakyti“, – rungtynes trumpai apibendrino G.Krapikas.

– Treneri, turbūt sunku sustrateguoti gynybą, kai „Lietuvos rytas“ metė taip taikliai („Lietuvos rytas“ pataikė 10 tritaškių iš 18 (56 proc.) ir 24 dvitaškius iš 39 (62 proc.))?

– Kažkaip pirmąsias penkias minutes tai pavyko. Tada nedarėme klaidų. O jų prieš vilniečius daryti negalima, nes jos iš karto verčiamos taškais. Bet pradėjome klysti ir leidome „Lietuvos rytui“ pagauti ritmą.

Nėra daug ką kalbėti. Tokiose rungtynėse reikia kautis, o ne ieškoti kažkokių didelių taktinių gudrybių. Bet mes to nepadarėme.

– Gal iš vėžių išmušė pirmosios rungtynės „Lietuvos ryto“ arenoje?

– Po pralaimėtų rungtynių galiu surasti dar 20 pasiteisinimų. Grindys slidžios, sportbačiai prasti. Bet tai – juokinga. Mums ši salė neturėjo vaidinti jokios vaidmens. Dabar yra taip, kaip yra, bet vis tiek reikia žaisti.

– Kada komanda galutinai palūžo?

– Sunku pasakyti. Rungtynių metu esi mačo sūkuryje. Jei pagrindiniams žaidėjams nesiseka, pabandai kitus. Norisi bent garbingai baigti rungtynes. Nesinori tik nuvaryti pagrindinius žaidėjus, kurie lyg ir turėtų žaisti geriau, bet jiems nesiseka. Ieškai sudėties, kuri galėtų bent garbingai užbaigti rungtynes.

– „Žalgiris“ LKL pralaimėjo trečią kartą iš eilės. Krizė?

– Nesmagu pralaimėti, bet kai žaidi prieš „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“, taip gali atsitikti. Jei žaistume su kitomis komandomis, būtų buvę kitaip. Bet tvarkaraščio kontroliuoti negaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.