EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ Turkijoje tikisi žaisti kaip su „Žalgiriu“

Triuškinama pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ gerokai pakėlė Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų nuotaikas, tačiau džiaugsmui buvo skirtas sekmadienis. Nauja savaitė – naujas iššūkis Marcelo Nicola auklėtiniams ir šįkart jis – žūtbūtinis.

„Lietuvos ryto“ pirmadienio treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ pirmadienio treniruotė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Mar 9, 2015, 6:39 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:13 AM

Savo ištikimiausiems gerbėjams euforiją dovanojęs „Lietuvos rytas“ jau mankština raumenis ir kurpia žabangas Izmiro „Karsiyaka“ krepšininkams. Trečiadienį Turkijoje įvyks atsakomasis Europos taurės aštuntfinalio mačas, per kurį paaiškės, kas žengs toliau.

„Turime visas 40 minučių žaisti taip, kaip tai darėme su „Žalgiriu“. Mes norime žygiuoti iki galo, kovoti dėl titulų, tad tos rungtynės buvo geru pavyzdžiu“, – sakė M.Nicola, kuris su auklėtiniais rungtynes Turkijoje pradės nuo nulio. Vilniuje vykusi dvikova baigėsi lygiosiomis – 81:81.

Svarbiausia – nesustoti

M.Nicola jau po pirmosios savaitės „Lietuvos ryto“ komandoje kalbėjo apie krepšininkų potencialą. 43 metų argentinietis pabrėžė, kad mato komandoje dideles galimybes, kurioms prasiveržti trukdė ugnies trūkumas. Sekmadienį LKL rungtynėse su „Žalgiriu“ atrodė, kad jam pagaliau pavyko uždegti ekipą.

„Žaidėme gerai, kietai. Parodėme savo krepšinį. Taip mes turime žaisti kiekvieną dieną. Privalome varžytis ir kovoti, nevengti fizinės jėgos. Ir tai galioja visoms rungtynėms, ne tik su „Karsiyaka“ ar „Žalgiriu“. Mes klojame gerą pagrindą“, – sakė strategas, „Lietuvos ryto“ arenoje šventęs kauniečius gniuždančią pergalę 93:66.

Bet šįkart kibirkštį įskelti reikės Turkijoje, kur sirgaliai visuomet karštai palaiko savo komandą. Ir nors „Lietuvos rytas“ rungtynėse su „Žalgiriu“ įkvėpė optimizmo, dvikovos laukiama su nerimu – juk pirmosiose tarpusavio rungtynėse vilniečiams gerokai trūko drausmės, kai užsivedę turkai neleido veikti M.Nicola gynybos taktikoms, o atakuojant trikdydavo šeimininkus.

„Tose rungtynėse buvo labai gerų momentų, kokių turėjome ir sekmadienį. Tačiau su „Karsiyaka“ atsirado duobių. Dauguma jų susijusios su koncentracijos trūkumu. Leidome pelnyti per daug lengvų taškų, kai pirmavome, suteikėme progą sugrįžti į kovą. Dabar turime būti daug stipresni. Šįkart negalime leisti jiems atsitiesti, – sakė M.Nicola. – Varžovai gerai ginasi zoną, tad reikia susikaupti ir mąstyti, kaip baigti atakas. Svarbiausias dalykas – atakuoti ir nesustoti, naudotis erdvėmis.“

Jis neslėpė, kad ketina įvesti pokyčių „Lietuvos ryto“ žaidime, bet atskleisti kortų nenorėjo.

Nori agresyvumo

Vilniuje sirgalius siutino Bobby Dixonas. Krepšininkui vis pavykdavo įveikti „Lietuvos ryto“ gynybą, tad jis surinko 20 taškų.

„Turime sustabdyti jį ir Joną Dieblerį (16 taškų). Tai – du pagrindiniai vyrukai. Mums reikia žaisti agresyviau ir kiečiau. Gynyboje reikia fizinės kovos“, – sakė M.Nicola.

„Lietuvos ryto“ strategas teigė, kad vilniečiai gali gintis tvirčiau ir tai visiems įrodė per mačą su „Žalgiriu“.

„Žalgiris“ yra Eurolygos komanda, kuri turi daug gerų žaidėjų, bet mes sugebėjome susitvarkyti su jais. Dabar turime tą patį daryti su „Karsiyaka“ krepšininkais“, – kalbėjo M.Nicola.

Laukia pragaras

M.Nicola savo krepšininkus įspėjo – Turkijoje reikia tikėtis didelio varžovų sirgalių spaudimo, todėl psichologija gali lemti nemažai.

„Treneris sakė, kad ten bus tikras pragaras, todėl turime susitvarkyti su emocijomis, savo galva. Negalima įsivelti į jų žaidimą. Ten žaisti sunku visiems. Ten klumpa beveik visos Turkijos komandos, todėl bus tikrai sunku“, – kalbėjo Adas Juškevičius.

Tačiau jis tiki, kad ekipai pavyks išlikti stipriai, o jėgų suteiks rungtynių Turkijoje patirtis.

„Esame žaidę su Bandirmos „Banvit“. Salė ten irgi maža, o komanda namuose nebuvo patyrusi pralaimėjimų. Bet mes iškovojome pergalę. Jau esame žaidę tokiomis sąlygomis, todėl tai mums pravers“, – teigė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.