EUROLYGA 2023

Rolando Jaručio žaidimas – vėl aukštumose

Prieš 5 metus profesionalo karjerą baigęs Rolandas Jarutis nepakabino sportbačių ant vinies. Dabar 38 metų 183 cm ūgio gynėjas žaidimu stebina varžovus Sostinės krepšinio lygos (SKL) A lygoje.

R.Jarutis kovo 3-iąją per rungtynes pataikė net 11 tritaškių ir pelnė 46 taškus.
R.Jarutis kovo 3-iąją per rungtynes pataikė net 11 tritaškių ir pelnė 46 taškus.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas („Lietuvos rytas“)

Mar 9, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:32 AM

Jau praėjusį sezoną 2000 metų LKL čempionas varė į neviltį priešininkus į jų krepšį mesdamas vidutiniškai po 24 taškus per rungtynes.

Tačiau šį sezoną „Oro navigacijos“ lyderis – dar negailestingesnis.

Stebina rezultatyvumu

R.Jarutis yra naudingiausias, rezultatyviausias ir daugiausia rezultatyvių perdavimų atliekantis SKL krepšininkas.

Įžaidėjas per vieną susitikimą pelno vidutiniškai 29,4 taško (53 proc. dvit., 36 proc. trit.), atkovoja 4,1 ir perima 2,5 kamuolio, atlieka 7,1 rezultatyvaus perdavimo ir renka net 30,9 naudingumo balo.

Pastaruoju metu R.Jarutis tiesiog sužvėrėjo. Per vieną savaitę jis du kartus peržengė 50 naudingumo balų ribą ir kėsinosi į rekordus.

Vasario 24-ąją į SKL čempionės Vilniaus universiteto ekipos krepšį jis įmetė 38 taškus, atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir surinko net 52 naudingumo balus.

Kovo 3-iąją susitikime su „Asseco Lietuva-Ego Forte“ komanda R.Jarutis žaidė dar įspūdingiau. Jis pataikė net 11 tritaškių iš 15, pelnė 46 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir surinko 57 naudingumo balus.

Žaidėjai – aukšto lygio

„Esu dėkingas komandos draugams, labai draugiškas kolektyvas. Vyrai ir už aikštelės ribų yra labai malonūs.

Vienas kitą pažįstame ne vienus metus, mylime krepšinį ir susirenkame gerai praleisti laiko“, – už rezultatus komandos draugams nuopelnus skyrė R.Jarutis.

Absoliutus SKL A lygos rezultatyvumo rekordas priklauso Tomui Budreikai, kuris prieš šešerius metus pelnė 53 taškus. Naudingumo rekordą prieš penkerius metus pasiekė Raimundas Ambrulaitis (67 naud. bal.).

„Čia tikrai nėra lengva. Gal kas nors mano, kad atėjęs į aukščiausiąją lygą gali lengvai tuos taškus surinkti. Bet labai linkiu ateiti ir pabandyti pasportuoti, – pasiūlė R.Jarutis. – Čia tikrai labai aukštas lygis.

A lygoje žaidžia daug gerų studentų komandų – tokios kaip „Tegra“, „Ferimsta“ ar „Žaibas-Alnida“. Netrūksta mokančių žaisti ir krepšinį išmanančių žmonių. Reikėtų tik džiaugtis, kad mes, buvę profesionalai, turime galimybę dar pasidžiaugti krepšiniu ir pažaisti savo malonumui.“

Tikslas – pirmoji vieta

„Oro navigacijos“ komandoje šį sezoną žaidžia dar daugiau žinomų krepšininkų – Rolandas Skaisgirys, Rolandas Matulis, Matas Niparavičius, Erikas Kučiauskas, Aivaras Kiaušas, Arnas Kazlauskas, Žygimantas Šeštokas, Jonas Elvikis, Edvinas Ruzgas.

Pernai „Oro navigacija" tik finale užleido čempionų sostą Vilniaus universiteto komandai.

Šiemet artėjant atkrintamosioms varžyboms su 14 pergalių ir 5 pralaimėjimais „Oro navigacija“ A lygoje dalijasi 2–3 vietomis.

„Bandysime kautis dėl pirmosios vietos“, – kelis kartus pabrėžė R.Jarutis.

Ypač pamėgo tenisą

Įsibėgėjančią „Oro navigaciją“ stabdo treniruočių trūkumas. Žaidėjai nerengia bendrų treniruočių – jie susirenka tik į rungtynes. Kartais – likus vos 10–15 minučių prieš susitikimo pradžią.

Pats R.Jarutis aktyviai palaiko fizinę formą.

Tiesa, kamuolį į rankas paima tik per rungtynes.

„Tenisas ir dar kartą tenisas, – apie savo sporto dienotvarkę pasakojo R.Jarutis. – Žiemą dar labai mėgstu snieglenčių sportą. Vasarą buriuoju.

Manau, mažoka tik kartą per savaitę paimti kamuolį į rankas. Bet turime darbus, įsipareigojimus ir nebe tas laikas, kai gyvename tik krepšiniu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.