EUROLYGA 2023

Martynui Gecevičiui Turkijos klubas – ne favoritas

M.Gecevičius tikina, kad „Lietuvos rytas“ bus pasiruošęs turkų pragarui.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Gecevičius tikina, kad „Lietuvos rytas“ bus pasiruošęs turkų pragarui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Izmyras

2015-03-11 12:01, atnaujinta 2018-01-10 23:08

Intensyvi treniruotė antradienio vakare, lengvas pamėtymas trečiadienio ryte. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda Turkijos mieste Izmyre gyvena pagal tradicinį išvykos rungtynių grafiką, bet visi supranta, koks neeilinis Europos taurės mačas laukia trečiadienio vakarą.

Lygiosios su „Karsiyaka“ 81:81 aštuntfinalio pirmojoje dvikovoje prieš savaitę Vilniuje nepaliko vietos aritmetikai. Izmyre laimi bent tašku, ir tu – ketvirtfinalyje.

„Lietuvos ryto“ kapitonas Martynas Gecevičius tikina, kad komanda bus pasiruošusi akistatai su namuose itin retai pralaiminčiais šeimininkais ir 5000 išprotėjusių jų sirgalių.

– Martynai, „Karsiyaka" treneris ir žaidėjai neslėpė džiaugsmo po rungtynių Vilniuje. Ar tikrai lygus rezultatas reiškia turkų pranašumą prieš atsakomąjį mačą?

– Jie tikriausiai labiausiai džiaugėsi dėl to, kad beveik varžybas nuo mūsų atsiliko – buvo ir daugiau nei dešimt taškų – bet pabaigoje pasivijo. Aišku, kad jiems tai pridėjo pasitikėjimo.

Antros rungtynės – Izmyre, ten prie savo žiūrovų „Karsiyaka“ jaučiasi labai užtikrintai, todėl turbūt ir tikisi sėkmės.

Bet lygus rezultatas nieko per daug nereiškia. Suprasčiau, jei turkai būtų laimėję Vilniuje 15 taškų … Nors jie džiaugėsi, bet tai dar ne aštuntfinalio pabaiga.

– Iš tiesų, „Karsiyaka" treneris ir krepšininkai kalbėjo, kad savos sienos ir sirgaliai jiems labai padeda. Ką jūs esate girdėję apie Izmyro fanus?

– Mindaugas Lukauskis prieš porą metų yra žaidęs Turkijoje, Bursos „Tofas“, ir prisimena, kad Izmyre buvo sunku. Bet kur išvykose lengva?

Aš manau, kad nieko neįprasto nebus. Mačiau daug tokių situacijų Graikijoje, Izraelyje, toje pat Turkijoje. Fanai visur panašūs ir negalvoju, kad Izmyre dėl to palūšime psichologiškai.

– Kaip apibūdintum „Karsiyaka“ ekipą?

– Greita, mėgstanti pulti. Svarbu neleisti jiems pagauti savo įprasto žaidimo ritmo, ypač – pirmajame kėlinyje. Reikia pasistengti pradėti rungtynes taip, kaip norime mes, o ne jie.

Išanalizavome pirmas rungtynes: savo klaidas, varžovų žaidimą.

– 178 cm ūgio Bobby Dixonas buvo didžiulė problema Vilniuje – 20 taškų, 27 naudingumo balai. Ir toli gražu ne jūs vieni amerikiečio nesustabdote. Kaip galima jį bent jau prilaikyti?

– Nerealu tikėtis palikti jį su nuliu ar bent su 5 taškais. Tai labai aukšto lygio krepšininkas. Svarbu jį šiek tiek pristabdyti ir neleisti pasijungti kitiems „Karsiyaka“ žaidėjams. B.Dixonas vienas nelaimės rungtynių.

– Savaitgalį „Lietuvos rytas“ sužaidė bene geriausią sezono mačą, sutriuškindamas „Žalgirį“. Tai pridės jums tvirtumo Izmyre?

– Tos varžybos buvo tikrai geros. Pergalė saldi, pasidžiaugėme, bet kitą dieną jau vėl rimtai treniravomės, ruošėmės turkams. Čia – kitas turnyras, kitas priešininkas, lemiamas mačas ir apie „Žalgirį“ dabar negalvojame. Bet, žinoma, į naudą, kad sekmadienį laimėjome – ta pergalė pridėjo azarto.

– Rungtynėse su „Žalgiriu“ savo indėlį įnešė kiekvienas Vilniaus krepšininkas. Izmyre, turbūt, irgi nerealu tikėtis, kad „ištraukti“ gali vienas ar du žaidėjai?

– Savaitgalį matėme, kaip svarbu, kad prie starto penketo sėkmingai prisidėtų atsarginių suolas – pagal savo galimybes sužaidė ne trys keturi žmonės, o septyni, aštuoni, net devyni.

Izmyre tai vėl virstų dideliu mūsų pliusu, nes varžovams būna sunku, kai reikia stabdyti kiekvieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.