EUROLYGA 2023

L. Jamesas stebi, kaip „Cavs“ istoriją kuria jaunas įžaidėjas

Kyrie Irvingas visų rungtynių metu turėjo kovoti su varžovų spaudimu, tačiau vis tiek padarė tai, ko iš jo buvo laukta. Jis padarė tai, ko „Cleveland Cavaliers“ istorijoje nebuvo pavykę padaryti niekam.

K.Irvingas ir L.Jamesas.<br>AP nuotr.
K.Irvingas ir L.Jamesas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2015, 2:57 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:12 AM

Įžaidėjas į čempionų titulą ginančios „San Antonio Spurs“ krepšį vakar įmetė 57 taškus, o „Cavaliers“ po pratęsimo laimėjo 128:125.

9 taškus jis įmetė per paskutinę ketvirto kėlinio minutę, išplėšęs pratęsimą, per kurį pridėjo dar 11 taškų, o „Cavaliers“ nutraukė San Antonijaus krepšininkų šešių pergalių seriją.

K.Irvingas pagerino „Cavaliers“ rezultatyvumo rekordą. Iki šiol daugiausia – 56 taškus buvo įmetęs L.Jamesas 2006 metais rungtynėse su „Toronto Raptors“.

„Jūs, vaikinai, to prašėte. Nenoriu rungtynių kamuolio, nei vaizdo įrašo“, – vaikštinėdamas rūbinėje kalbėjo 22 metų 191 cm ūgio įžaidėjas.

Tai nebuvo naujiena.

„Jis nenorėjo ir anų rungtynių įrašo. Nenorėjo žiūrėti“, – patvirtino „Cavaliers“ žvaigždė LeBronas Jamesas.

Anos rungtynės vyko sausio 28-ąją, kuomet į „Portland Trail Blazers“ krepšį įžaidėjas įmetė 55 taškus. Nė vienam krepšininkui šį sezoną nėra pavykę surinkti tiek taškų.

Tačiau penktadienį vykusios rungtynės „Cavaliers“ ateičiai buvo daug reikšmingesnės. K.Irvingas išlindo iš L.Jameso šešėlio. „Cavaliers“ superžvaigždė aikštėje praleido 44 minutes, o K.Irvingas – 47. Jie dalijosi metimais, kamuoliu ir darė tai efektyviai.

Šios rungtynės įrodė, kad L.Jamesas mokosi „skaityti“ K.Irvingą taip pat, kaip „Miami Heat“ ekipoje išmoko dirbti su Dwyane'u Wade'u.

Rungtynėse su „Spurs“ L.Jamesas 81 kartą gavo kamuolį ir atliko 53 perdavimus, tuo tarpu K.Irvingas 90 kartų gavo kamuolį ir atliko 42 perdavimus.

„Tai, kaip jis užbaigdavo atakas pirmoje rungtynių dalyje, buvo puiku. Kai komandoje yra vaikinas, žaidžiantis taip puikiai, tiesiog randi kelią kaskart jam suteikti galimybę atakuoti“, – kalbėjo L.Jamesas.

K.Irvingas pataikė visus 7 tritaškius, visas 10 baudų bei 13 dvitaškių iš 25. Be to, pasak „SportVU“, 30 iš 32 jo progų atakuoti buvo sudėtingos, o jis realizavo 19 iš jų.

„Beveik kiekvienas jo metimas buvo sunkus. Buvo galima ginčytis, reikalauti pražangos“, – sakė „Cavaliers“ gynėjas J.R.Smithas.

„Šis vaikis – ypatingas“, – įsitikinęs L.Jamesas.

K.Irvingas sulaukė ne tik komandos draugų, bei trenerio Davido Blatto komplimentų, jį gyrė ir „Spurs" treneris Greggas Popovichius.

„Jis buvo nesustabdomas. Nežinau, kaip gintis prieš taip žaidžiantį krepšininką. Mes visi žinojome, koks jis talentingas, tačiau šiąnakt jis pasiekė naują lygį“, – sakė „Spurs“ strategas.

Ši pergalė ir neįtikėtinas K.Irvingo pasirodymas paskatino diskusijas ar 22 metų vaikinas taip pat puikiai žais ir atkrintamosiose varžybose.

L.Jamesas prašė neskubėti. Jis patikino, kad atkrintamosiose viskas bus kitaip. Tačiau komandos draugai įsitikinę, K.Irvingas susitvarkys.

„Nemanau, kad jam kils problemų. Tiesiog, jis niekada nėra buvęs tokioje komandoje, kokią mes turime dabar. Su kuria patektų į atkrintamąsias. Rungtynės su „Spurs“ buvo atkrintamųjų lygio. Jis susitvarkė puikiai, akivaizdu. Taigi, nemanau, kad kils problemų“, – įsitikinęs J.R.Smithas.

Ar K.Irvingas bus pasirengęs atkrintamosioms varžyboms?

„Bus. Aš visada sakiau, kad geriausias mokytojas yra patirtis. Todėl, manau, kad šios rungtynės buvo puiki patirtis vaikinams, kurie nėra žaidę tokio lygio krepšinio“, – sakė L.Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.