EUROLYGA 2023

Traukiniu išvykęs A.Juškevičius: „Neptūnas“ baudė daug klubų“

„Lietuvos rytas“ į Klaipėdą išvyko traukiniu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos rytas“ į Klaipėdą išvyko traukiniu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 14, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:12 AM

Šeštadienio vidudienį Vilniaus traukinių stotyje lūkuriavę vilniečiai stebėjosi, kartu su jais kelionės laukė ir „Lietuvos ryto“ komandos nariai. Lietuvos krepšininkams neįprastu būdu jie išvyko į Klaipėdą, kur sekmadienį žais Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su „Neptūno“ komanda.

Ko gero, nė vienam žaidėjui kelionė traukiniu nebuvo pirmoji. Kšištofas Lavrinovičius, rungtyniaudamas Italijos Sienos „Montepaschi“ ir Ispanijos „Valencia“ ekipose su komanda dažnai į rungtynes išvykose vykdavo traukiniu.

„Lietuvos ryto" treneris Marcelo Nicola geležinkelių paslaugomis paskutinį kartą naudojosi prieš metus Italijoje, o įžaidėjas Adas Juškevičius šį sezoną jau kursavo maršrutu Vilnius–Kaunas.

„Buvo tokia situacija, kad draugė išvyko automobiliu į Kauną, o man reikėjo pačiam grįžti su traukiniu. Bet man patinka. Greita, patogu, manau, tai puiki susisiekimo priemonė“, – sakė įžaidėjas.

„Tik Ispanijoje ir Italijoje, kur važinėjau, jie šiek tiek greitesni. Kuras gal geresnis (juokiasi)? Bet šiaip labai patogu ir kojoms vietos daugiau. Aš tik už“, – komandos draugui pritarė K.Lavrinovičius.

Nori pamiršti nesėkmę

Klaipėdą „Lietuvos rytas“ pasieks per pusketvirtos valandos. Vakare uostamiestyje vilniečiai turės treniruotę ir varžovų vaizdo įrašo peržiūrą.

Daug laiko ruoštis rungtynėms su „Neptūnu“ nebuvo. Penktadienį turėjo vieną treniruotę, o ketvirtadienį krepšininkams buvo skirta laisva diena. Jos reikėjo, kad šiek tiek psichologiškai atsigautų po skaudaus pralaimėjimo Turkijoje.

Trečiadienį atsakomosiose Europos taurės aštuntfinalio rungtynėse „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 81:97 ir pasitraukė iš turnyro.

„Vakar dar buvo sunku, bet šiandien nuotaika jau geresnė. Suprantame, kad reikia pamiršti tas rungtynes. Mūsų dar laukia LKL, bandysime visas jėgas sutelkti čia“, – kalbėjo K.Lavrinovičius.

„Mes galvojame apie rytojaus rungtynes. Negalime galvoti apie praeitį, turime susitelkti ties maču su „Neptūnu“. Privalome atsigauti, būti stiprūs psichologiškai ir toliau žaisti. Dabar mūsų pagrindinis tikslas – Lietuvos čempionatas“, – sakė M.Nicola.

Varžovas – pavojingas

Rungtyniauti su šiuo metu pirmąją vietą turnyro lentelėje užimančiu „Neptūnu“ nėra lengva ne tik lygos vidutiniokams, bet ir lyderiams.

Klaipėdiečiai šį sezoną dukart nugalėjo titulą ginantį Kauno „Žalgirį“, o Vilniuje po pratęsimo krito ir „Lietuvos rytas“.

„Turime būti solidžiai psichologiškai pasirengę, kietai gintis, užtikrintai pulti ir kontroliuoti jų tritaškininkus“, – pagrindines kovos su klaipėdiečiais gaires išdėstė M.Nicola.

„Turime būti susikaupę, agresyviai gintis ir pulti, ir taip įrodyti savo pranašumą. Jie stiprūs tuo, kad žaidžia savo aikštėje, turi gerų žaidėjų visose pozicijose, tai gerai sukomplektuota, jauna, agresyvi komanda, baudžianti daug ekipų“, – apie varžovus atsiliepė A.Juškevičius.

K.Lavrinovičius prieš rungtynes su „Neptūnu“ dar žadėjo pasveikinti bičiulį Joną Valančiūną, kuris penktadienį tapo tėvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.