EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ prieš išvyką į Tel Avivą matematika dar neužsiėmė

Š.Jasikevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 17, 2015, 2:21 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:26 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį išvyko į Tel Avivą, kur ketvirtadienį žais svarbias Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes. Dėl vietos ketvirtfinalyje vis dar kovojantiems Lietuvos čempionams būtina įveikti „Maccabi ekipą.

Šiuo metu kauniečiai savo sąskaitoje turi keturias pergales, šešis pralaimėjimus ir E grupėje užima penktąją vietą.

„Manau, bent septynias pergales reikia turėti ir, žinoma, laimėti artėjančias rungtynes. Turime išnaudoti kiekvieną galimybę. Daug jų nebeturime, tik privalome stengtis laimėti kitas rungtynes, ką ir bandysime padaryti Tel Avive.

Aš galvoju, kad Kaune prieš juos sužaidėme labai geras rungtynes, pralaimėdami tik paskutines minutes. Bandysime tą pataisyti jų aikštėje“, – sakė „Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas. Pirmąsias rungtynes Kaune žalgiriečiai pralaimėjo 66:73. Tuomet šeimininkai puikiai tvarkėsi su Jeremy Pargo, Devinu Smithu, Sofokliu Schortsaničiu, bet nuo suolo pakilęs puolėjas Sylvenas Landesbergas tapo staigmena. Jis per 32 minutes surinko 20 taškų ir nuskandino šeimininkų viltis.

„Iki rungtynių su mumis jis nebuvo toks žaidėjas, kuris nulemdavo rungtynių eigą, o tose rungtynėse iššovė ir paskandino mus. Bet tai yra komanda, kur gali kiekvienas žaidėjas tame vaidmenyje atsidurti, todėl turime bendrai ruoštis“, – kalbėjo strategas.

Kauniečiai per ketverias dienas sužaidė trejas rungtynes ir visas laimėjo. Jie savo aikštėje nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, „Prienų“ ir Utenos „Juventus“ komandas.

„Išskyrus tas rungtynes su „Panathinaikos“, kur pagrindiniai žaidėjai rungtyniavo labai daug minučių, nes ten rizikuoti negalėjome, kitose dvejose turėjome galimybę kontroliuoti žaidėjų laiką aikštėje ir nė vienas nesužaidė daugiau minučių, nei yra normalu. Manau, nuovargis mums nebus problema“, – patikino G.Krapikas.

G.Krapikas matematiniais skaičiavimais, dėl galimybių patekti į kitą etapą, dar neužsiima, tačiau supranta, kad jau netrukus gali tekti pradėti tai daryti.

„Reiktų skaičiuoti ir kas nuo mūsų nebepriklauso, tai yra teorija. Kol dar turime šansus savo rankose, kol galime patekti, teoriškai, be kitų pagalbos, tol neskaičiuojame kitų variantų. Paskui jau žiūrėsime ir tuos, kurie nuo mūsų nebepriklauso“, – sakė G.Krapikas.

Su komanda į Tel Avivą neišvyko Artūras Gudaitis. Krepšininkas dar nepasveiko po čiurnos traumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.