EUROLYGA 2023

Serbų legenda V. Divacas NBA lygoje atrado amerikietiškąjį save

V.Divacas „Kings“ komandai ieško naujų talentų.<br>AP nuotr.
V.Divacas „Kings“ komandai ieško naujų talentų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 9:34 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:18 PM

Serbijos krepšinio legenda Vlade Divacas mėgaujasi naujuoju vaidmeniu „Sacramento Kings“ klube. 47 metų 216 cm aukštaūgis dabar dirba „Kings“ sporto administracijos padalinyje ir aktyviai stebi klubo ir NBA krepšininkus. Po dviejų savaičių kelionių su „Kings“ V.Divacas pareiškė, kad DeMarcusas Cousinsas – talentingiausias aukštaūgis, kokį jam yra tekę matyti.

O toks įvertinimas – itin reikšmingas, juk V.Divacas daugybę kartų stumdėsi su garsiuoju Shaquille'u O'Nealu.

„Krepšinyje esu labai ilgą laiką ir galiu pasakyti, kad tas vaikinas – talentingiausias, – sakė 16 sezonų NBA žaidęs serbas. – Shaqas nebuvo talentingas. Jis tiesiog labai stiprus. O štai aš buvau talentingas, bet nebuvau stiprus.“

V.Divacas daugybę kartų pralaimėjo asmenines kovas su Sh.O'Nealu, kai susitikdavo „Kings“ ir „Los Angeles Lakers klubai“, bet nuoskaudų dėl to nejaučia. Serbas tvirtino, kad Sh.O'Nealas – vienas labiausiai aikštėje dominavusių krepšininkų.

Sh.O'Nealas, tris sezonus nuo 1999-ųjų iki 2001-ųjų sutrukdęs „Kings“ patekti į atkrintamąjį etapą, dabar yra vienas iš smulkiųjų Sakramento klubo dalininkų ir V.Divaco bosas.

„Jis visada buvo mano vadovu“, – sakė V.Divacas.

Jis prie „Kings“ prisijungė dar šį mėnesį, kai gavo krepšinio ir klubo operacijų viceprezidento postą. Dabar jis akylai ieško krepšinio gigantų Europoje. V.Divacas tikisi, kad „Kings“ žvilgsnis į Europą leis klubui į NBA atsivesti naująjį „Peją Stojakovičių“. V.Divacas taip pat dirba su aukštaūgiais.

V.Divacas pastaruosius aštuonis „Kings“ mačus išvykoje leido kartu su krepšininkais. 1989 metais į NBA atvykęs serbas mano, kad „Kings" turi pakankamai puolimo potencialo ir talentų, tačiau pabrėžia, kad komandai būtina tobulėti gynyboje.

Ir tobulėti reikia daug – juk „Kings“ baigia jau devintąjį iš eilės nesėkmingą reguliarųjį sezoną.

V.Divacas ir „Kings“ jau laukia kito sezono. Serbas į jį žiūri optimistiškai, o pozityvumo įkvepia naujos arenos statybos ir D.Cousinso žaidimas. Pastarasis per mačą pelno 23,7 taško ir atkovoja 12,3 kamuolio. Jis pirmą kartą pateko į Visų žvaigždžių komandą.

„Noriu jį matyti lyderio vaidmenyje. Jis gali būti tikru lyderiu ir padėti kitiems tobulėti. D.Cousinsas gali atlikti perdavimus, pelnyti taškus. Jis gali viską“, – sakė V.Divacas.

Jis buvo vienas populiariausių „Kings“ krepšininkų. V.Divacas padėjo komandai šešis kartus patekti į NBA atkrintamąjį etapą per šešis sezonus.

Sėkmingiausias jų buvo 2001-2002 metais, kai „Kings“ pasiekė geriausią reguliariojo sezono statistiką per gyvavimo istoriją, bet pralaimėjo „Lakers“ komandai Vakarų konferencijos finale. Prireikė septynių mačų.

V.Divacas paliko „Kings“ klubą po 2003-2004 sezono. Nuo tada „Kings“ žaidimas rimtai strigo.

„Manau, kad sirgaliai nusipelnė dar vienos tokios gerų sezonų serijos“, – sakė V.Divacas.

V.Divacas NBA žaidė „Kings“, „Charlotte Hornets“, „Los Angeles Lakers“ klubuose. Jis vidutiniškai pelnydavo po 11,8 taško, atkovodavo 8,2 kamuolio, atliko 3,1 rezultatyvaus perdavimo. NBA jis sužaidė daugiau nei 1134 mačus.

V.Divacas yra vienas iš keturių žaidėjų NBA istorijoje, pelniusių mažiausiai 13 tūkst. taškų, atkovojusių 9 tūkst. kamuolių, atlikusių 3 tūkst. rezultatyvių perdavimų, perėmusių 1200 kamuolių, blokavusių 1600 metimų. Kiti šio klubo žaidėjai: Kareemas Abdulas-Jabbaras, Hakeemas Olajuwonas ir Kevinas Garnetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.