EUROLYGA 2023

Krepšinio genijus S. Nashas deda tašką karjeroje

S.Nashui karjera „Los Angeles Lakers“ klube nesusiklostė.<br>AP nuotr.
S.Nashui karjera „Los Angeles Lakers“ klube nesusiklostė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2015, 11:33 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:10 PM

Steve'as Nashas nusprendė padėti tašką krepšininko karjeroje.

41 metų meistriškas įžaidėjas „Los Angeles Lakers“ klube praėjusį rudenį pradėjo savo 19 sezoną NBA, bet buvo priverstas sustoti. 

Dukart sezono MVP išrinktas kanadietis per pastaruosius tris sezonus dėl traumų sužaidė vos 65 mačus.

„Aš veikiausiai daugiau niekada nežaisiu krepšinio, – pranešė S.Nashas. – Jaučiu kartėlį. Aš jau dabar stipriai pasiilgau žaidimo, tačiau su džiaugsmu laukiu, kada mokysiuosi daryti kažką kitą.“

Aštuonis kartus Visų žvaigždžių komandoje žaidęs S.Nashas NBA istorijoje yra trečias pagal rezultatyvius perdavimus. Jų jis atliko 10 tūkstančių 335. Įžaidėją lenkia tik Johnas Stocktonas ir Jasonas Kiddas. S.Nashas yra geriausias baudų metikas NBA istorijoje (90,4 proc. metimų).

Ir nors S.Nasho karjera su „Lakers“ nesiklostė, krepšininkas visuomet bus prisimenamas dėl nuostabaus ir išskirtinio žaidimo „Phoenix Suns“ klube. Greitas ir aštrus metikas savo stiliumi pakeitė profesionalų krepšinį. NBA MVP apdovanojimus jis gavo 2005 ir 2006 metais, kai buvo nepamainomas žudikas trenerio Mike'o D'Antoni greitame puolime.

„Visuomet skaudės, kad „Suns“ sirgaliai negavo čempionų žiedų, kurių tada tikrai nusipelnė“, – sakė S.Nashas, kuris Fynikse praleido 10 sezonų 1996-1998 ir 2004-2012 metais.

S.Nashas gimė Pietų Afrikos Respublikoje, tačiau augo Britų Kolumbijoje ir lankė Santa Klaros koledžą. Po to, kai ramiai pradėjo karjerą „Suns“ komandoje, jis iškilo „Dallas Mavericks“ klube, kuriame 2000-2001 metų sezoną žaidė kartu su Michaelu Finley bei Dirku Nowitzki. Komanda tuomet pasiekė Vakarų konferencijos finalą. Dalase S.Nashas žaidė 1998-2004 metais.

Vėliau S.Nashas sugrįžo į „Suns“, kur tobulai derėjo prie M.D'Antoni stiliaus. Kartu jie komandą nuvedė iki konferencijos finalo, tačiau NBA finalas buvo tarsi užkeiktas, tad vartų atverti nepavykdavo. S.Nashas pagal rezultatyvius perdavimus per septynis sezonus buvo geriausias penkiskart. Kiekvienais metais jis atlikdavo bent po 14,7 rezultatyvaus perdavimo. Jis tapo vienu iš dešimties krepšininkų NBA istorijoje, kuriems pavyko paeiliui laimėti MVP apdovanojimą.

S.Nashas taip pat tapo Kanados krepšinio veidu. Būtent Kanadoje vėliau gimė kiti geri NBA krepšininkai, kurie augo pavyzdžiui laikydami S.Nashą. Paskutiniai NBA šaukimai naujokų biržoje iš Kanados – Andrew Wigginsas ir Anthony Bennettas.

S.Nashas taip ir neatsuko Fortūnos į save, kai buvo „Lakers“ klube. Los Andželo komanda 2012 metais su juo pasirašė 28 milijonų JAV dolerių sutartį ir atidavė Finikso klubui keturis naujokų biržos šaukimus. „Lakers“ siekė sukomplektuoti tvirtą komandą šalia Kobe Bryanto ir Dwighto Howardo.

Bet S.Nashą traumos kamuoti pradėjo jau nuo antrojo jo mačo, kai įžaidėjas susilaužė kairės kojos kaulą. Praėjusį sezoną jis sužaidė 15 mačų, nes nuolat jautė nugaros skausmus. Šiemet krepšininkas irgi jautė skausmus.

„Kai pasirašiau sutartį su „Lakers“, turėjau didžiules svajones. Norėjau uždegti šį miestą, – rašė S.Nashas. – Aš atsisakiau daug patrauklesnių pasiūlymų, kad atkeliaučiau į Los Andželą. Norėjau būti „ugnyje“ ir žaisti stipriai rizikuodamas, bet dėl didžiulio apdovanojimo. Bet antrame mače patyriau traumą ir viskas visam laikui pasikeitė.“

S.Nashas yra vienas iš beisbolo klubo „Vancouver Whitecaps“ savininkų. Jis dar nėra nusprendęs, kokį kelią pasirinks.

„Mano kelionė mane pavertė tuo, kuo esu. Ji mane išbandė ir išmėgino. Aš išmokau daug dalykų apie save ir gyvenimą, bet dar turiu, ko mokytis“, – tikino S.Nashas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.