EUROLYGA 2023

M.Šernius: „Su M.Nicola „Lietuvos rytas“ bus grėsmingas“

„Lietuvos ryto“ komandos treneris M.Nicola nebuvo patenkintas kai kurių žaidėjų nusiteikimu mačui su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ komandos treneris M.Nicola nebuvo patenkintas kai kurių žaidėjų nusiteikimu mačui su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 22, 2015, 7:33 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:24 PM

LKL rungtynėse Vilniuje sekmadienį „Lietuvos ryto“ krepšininkai 84:76 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, bet komandų treneriai tarsi apsikeitė rolėmis per spaudos konferenciją po mačo.

„Lietuvos ryto“ komandos treneris Marcelo Nicola atrodė visiškai nepatenkintas tuo, kad vilniečiai laimėjo 10-ąsias LKL rungtynes iš eilės ir rikiuotėje pavijo Kauno „Žalgirį“.

„Rungtynes pradėjome prastai susitelkę ir jie įmetė 26 taškus. Tai dėl prasto psichologinio nusiteikimo. Antrajame kėlinyje žaidėme nusiteikę visiškai kitaip ir jie pelnė 5 taškus, – pabrėžė „Lietuvos ryto" treneris. – Ketvirtajame kėlinyje padarėme per daug klaidų, nes kai kurie vaikinai nuo suolo į žaidimą kilo visiškai tam nepasiruošę.

Turime išmokti tokiose rungtynėse, kai pirmaujame 15, 17, 10 ar 12 taškų, pabaigti mačą.“

Mike'as Moseris pelnė 18 taškų ir buvo rezultatyviausias tarp „Lietuvos ryto“ krepšininkų sekmadienį.

Bet ir amerikiečiui Vilniaus komandą treniruojantis argentinietis nedalijo komplimentų.

„Kai jis žaidžia su tokia energija, jis padaro daug pozityvių dalykų, – pažymėjo M.Nicola. – Kai žaidžia nepanaudodamas savo fizinių savybių, jis būna bėdoje.

Neužtenka tik bėgti ir šokti. Jis turi likti susikaupęs ir gerbti komandos taisykles. Jis turi išmokti likti susikaupęs ne vieną dieną, bet ir per kitas.“

Šįkart labiau patenkintas savo komanda buvo Mantas Šernius.

Jo vadovauja Pasvalio ekipa rungtynių pabaigoje buvo sumažinusi skirtumą iki penkių taškų, o jei būtų pataikiusi bent vieną tritaškį iš trijų paskutinę minutę, intrigos mače galėjo kilti dar daugiau.

„Padarėme daug klaidų. Nekalbu apie tritaškius, kurių iš 19 pataikėme tik vieną. Tačiau svarbiausia, kad tokiose rungtynėse, kai neina metimai ir žaidimas, parodėme charakterį, – kalbėjo M.Šernius. – Aš tikėjausi pergalės, nes atvažiavau laimėti.

Nors pralaimėjome, neturiu priekaištų, nes atidavėme širdį.“

M.Šerniaus treniruojamai Pasvalio komandai lapkritį Vilniuje buvo pavykę įveikti „Lietuvos rytą“ (87:85), kai Vilniaus krepšininkus dar treniravo Virginijus Šeškus.

M.Šerniaus nuomone, prie Vilniaus komandos vairo stojus M.Nicola, „Lietuvos rytas" tapo galingesnis

„Lietuvos ryto“ veidas dabar yra kitoks, – sakė M.Šernius. – Jei šis treneris būtų nuo sezono pradžios, mums būtų buvę dar sunkiau.

Aš matau, kad „Rytas“ bus grėsmingas. Nėra kalbos, kad jų gynyba, susitelkimas pagerėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.