EUROLYGA 2023

Po lemtingo pralaimėjimo G. Krapikas dėkojo žalgiriečiams

Kauno „Žalgiris“ nebeturi teorinių vilčių patekti į ketvirtfinalį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Žalgiris“ nebeturi teorinių vilčių patekti į ketvirtfinalį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 9:56 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:42 AM

Nors Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prarado net ir teorines galimybes patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, Lietuvos čempionų treneris Gintaras Krapikas po nesėkmės „Barcelona“ ekipai 72:83 dėkojo žaidėjams.

„Kaip ir tikėjomės, „Barcelona“ atvyko labai susikaupusi ir sužaidė solidžias rungtynes. Kita vertus, noriu padėkoti ir savo vyrams, kurie nors ir visada atsiliko, bet nepasidavė ir kovojo iki galo“, – spaudos konferencijoje pasakojo „Žalgirio" treneris.

„Žalgirio“ gretose žibėjo 24 taškus pelnęs Jamesas Andersonas, kurį „Barcelona" treneris Xavi Pascualis apibūdino kaip „ypatingą“ žaidėją. Kita vertus, šeimininkams trūko didesnio aukštaūgių indėlio.

Vienintelis Darius Songaila pelnė 10 taškų, o Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas ir Artūras Gudaitis kartu sukrapštė tik devynis.

– Treneri, kodėl Paulius Jankūnas pelnė tik du taškus?

– Iš vienos pusės, jis sulaukia daugiau dėmesio, nes yra vienas mūsų lyderių. Iš kitos – kai „Barcelona" turi du „centrus“ virš 215 cm, o ketvirtieji numeriai – 206 ir 207 cm, kovoti nelengva. Paulius susidūrė su rankų mišku. Todėl iš trijų metimų jis ir metė du tritaškius. Be to, tokios komandos kaip „Barcelona" turi žaidėjų, kurie gali išjungti P.Jankūną.

– Ar tikėjotės daugiau iš Artūro Gudaičio?

– Linkėjau jam, kad pasirodytų geriau, bet tai ne LKL rungtynės, kur praleidus kelias savaites būtų galima sužaisti sėkmingai. Priešininkas – kito kalibro, todėl rungtynės nesiklostė taip, kaip jis norėtų.

– Ar rungtynių pradžioje sėkmingas „Barcelona“ aukštaūgio Tiboro Pleisso žaidimas jums buvo staigmena?

– Pirmojoje rungtynių pusėje jis ir buvo mūsų problema. Bet toks jo žaidimas nenustebino, nes pastaruoju metu jis žaidė labai rezultatyviai. Su A.Tomičiumi ir T.Pleissu „Barcelona“ pasinaudojo ūgio pranašumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.