EUROLYGA 2023

N. Stauskas papasakojo apie sunkumus, prisitaikant NBA

Pirmasis sezonas NBA 21 metų 198 cm ūgio gynėjui Nikui Stauskui buvo kupinas išbandymų. Naujokui teko išmokti daug dalykų, bei prisitaikyti prie trijų skirtingų trenerių.

N.Stauskas šį sezoną renka po 4,3 taško, atkovoja po 1,1 kamuolio, atlieka po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Stauskas šį sezoną renka po 4,3 taško, atkovoja po 1,1 kamuolio, atlieka po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 7:05 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:56 AM

Jam prireikė vos pusės sezono NBA, kad pamatytų, ką reiškia žaisti su keliais skirtingais treneriais. Šį sezoną „Kings“ vadovavo Michaelas Malone'as, Tyrone'as Corbina ir George'as Karlas.

Lietuviškų šaknų turinčiam kanadiečiui šis nestabilumas nepadėjo. Metai buvo pakankamai sunkūs ir nepaisant to, kad pagrindinių NBA pamokų turėjo mokytis iš kelių skirtingų mokytojų.

„Pirmą kartą gyvenime žaidžiau pralaiminčioje komandoje. Pirmą kartą gyvenime į žaidimą kilau nuo suolo. Pirmą kartą gyvenime mano prasto žaidimo periodai tęsėsi tiek ilgai. Atsirado tiek daug naujų dalykų, prie kurių turėjau prisitaikyti“, – kalbėjo N.Stauskas.

Šį sezoną Sakramento klubas iškovojo 26 pergales ir 45 kartus pralaimėjo. „Kings“ liko sužaisti paskutines reguliariojo sezono rungtynes, patekti į atkrintamąsias varžybas jie nebeturi galimybių.

2013 metų NBA naujokų biržoje „Kigns“ pašauktas Benas McLemore'as gerokai patobulėjo, todėl lygos naujokas N.Staukas pirmaisiais savo metais liko kolegos šešėlyje.

Būdamas aikštėje N.Stauskas mėtė 35,5 proc. taiklumu iš žaidimo ir 30 proc. taiklumu atakavo iš toli.

Jis tobulino metimą, kartais prarasdavo pasitikėjimą savimi, bet dirbo, kad susigrąžintų stabilumą.

„Jau eilę metų ši komanda nežaidė atkrintamosiose. Žinoma, aš nesitikėjau, kad man atėjus staiga viskas pasikeis ir mes tapsime nenugalimu klubu.

Tai, kad pralaimėdavome man nebuvo netikėta. Manęs nestebino tie pakilimai ir duobės, kai buvo tiek pasikeitimų ir trys skirtingi treneriai.

Kaskart, kai keitėsi treneriai, keitėsi ir mano žaidimo laikas, mano vaidmuo ir tai, ko jie iš manęs prašydavo. Todėl kartais būdavo sunku prisitaikyti ir būti visada pasiruošusiam“, – pasakojo N.Stauskas.

Jis šį sezoną renka po 4,3 taško, atkovoja po 1,1 kamuolio, atlieka po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.