EUROLYGA 2023

Linas Kleiza Eurolygoje nesudeda ginklų

L.Kleiza dar išsaugojo viltis patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Kleiza dar išsaugojo viltis patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 27, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:31 AM

Linas Kleiza ir jo komandos draugai nesudeda ginklų. Milano „Emporio Armani“ ketvirtadienį įveikė Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipą ir išsaugojo galimybes patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

Nepasiduoda. Labai prastai Eurolygos „Top 16“ etapą pradėjusi Milano „Emporio Armani“ komanda nepraranda vilčių patekti į ketvirtfinalį. Ketvirtadienį Milano krepšininkai namie įveikė Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipą 99:85 ir sumažino atsilikimą nuo trokštamos ketvirtosios vietos iki vieno taško.

Žūtbūtinė dvikova Milano komandai prasidėjo labai prastai, ir antrajame kėlinyje atrodė, kad jos dainelė jau sudainuota – 15-ąją min. šeimininkai atsiliko 15 taškų skirtumu 26:41.

Tačiau tada kamuolį perėmęs „Laboral Kutxa“ gynėjas Fabienas Causeur neįmetė iš po krepšio, ir šis epizodas viską apvertė aukštyn kojomis. „Emporio Armani“ iškart po to įmetė 11 taškų be atsako ir dar iki pertraukos ženkliai sumažino atsilikimą, o trečiajame kėlinyje po dar vieno spurto 11:0 nutolo nuo varžovų 68:53 ir tvirtai perėmė iniciatyvą.

Skirtumas. Rungtynių pabaigoje Milano komanda turėjo galimybių padidinti pranašumą iki 19 taškų (tokiu skirtumu „Emporio Armani“ pralaimėjo išvykoje), bet to padaryti nepavyko.

„Buvau patikėjęs, kad galime atsirevanšuoti 19 taškų skirtumu, – prisipažino „Emporio Armani" treneris Luca Banchi. – Bet mes išeikvojome per daug energijos vydamiesi, todėl pabaigoje mums pritrūko agresyvumo. Vis tiek privalau pasveikinti savo krepšininkus, nes jie žaidė puikiai“.

Ypač puikiai žaidė „Emporio Armani“ kapitonas Alessandro Gentile. Jis pelnė 29 taškus ir pasiekė karjeros rekordą.

Linas Kleiza rungtyniavo 26 min. ir prie pergalės pridėjo 8 taškus (1/1 dvitaškio, 2/7 tritaškių).

Situacija. „Emporio Armani“ po pirmojo rato turėjo tik vieną pergalę, bet per pastaruosius penkis turus laimėjo tris kartus. Dabar Milano komandos sąskaitoje yra 4 pergalės ir ji vienu tašku atsilieka nuo „Laboral Kutxa“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipų, su kuriomis kovoja dėl ketvirtosios vietos.

Kitą savaitę „Emporio Armani“ išvykoje susigrums su „Anadolu Efes“, o „Top 16“ etapą pabaigs rungtynėmis namie su Maskvos CSKA klubu, F grupėje siekiančiu bent antrosios vietos, kuri užtikrins aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Pirėjuje. „Anadolu Efes“ bandė susitvarkyti reikalus jau šią savaitę. Stambulo klubas išvykoje žaidė su Pirėjo „Olympiakos“ ir didelę rungtynių dalį nedideliu skirtumu pirmavo. Tačiau ketvirtajame kėlinyje be traumuoto Vasilio Spanoulio rungtyniaujantys Graikijos lygos lyderiai perlaužė mačo eigą ir nugalėjo 86:75.

Bejėgiai. Galimybes patekti į ketvirtfinalį praradusi Malagos „Unicaja“ per rungtynes išvykoje su Stambulo „Fenerbahce“ spardėsi tik vieną kėlinį. Antrajame kėlinyje „Fenerbahce“ pradėjo sparčiai tolti ir be didelio vargo nugalėjo grupės autsaiderius 78:63.

„Unicaja“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas per 20 min. pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių). „Fenerbahce“ laimėjo jau devintąsias iš eilės rungtynes. Tuo tarpu „Unicaja“, žaisdama svečiuose, pralaimėjo dešimtą kartą iš eilės.

Intriga. E grupėje išgaruoti intrigai neleidžia Berlyno ALBA, ketvirtadienį permainingoje dvikovoje namie pranokusi Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 73:68.

Pirmoje pusėje besąlygiškai dominavusi Berlyno ekipa 23-ąją min. pirmavo 43:24. Tačiau vokiečių sirgaliai džiaugtis pradėjo per anksti. Nors „Crvena Zvezda“ dar pirmajame kėlinyje prarado traumą patyrusį Marcusą Williamsą, svečiai atsitiesė ir 34-ąją min. išlygino rezultatą 61:61. Vis dėlto pabaigoje truputį stipresnė buvo ALBA.

„Tai – Eurolyga. Mes turime mažai tokio lygio varžybų patirties, todėl neretai darome klaidų, – sakė ALBA treneris Saša Obradovičius. – Tačiau kad ir kaip baigtųsi „Top 16“ etapas, savo pasirodymu Eurolygoje būsime patenkinti. Mes jau dabar laimėjome daugiau negu tikėjomės“.

Belgrado komandoje vėl labai galingai žaidė Bobanas Marjanovičius. Buvęs Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas pasiekė karjeros rezultatyvumo (27) ir naudingumo balų (40) rekordus.

Kovojant dėl ketvirtosios vietos E grupėje kone svarbiausios rungtynės bus žaidžiamos kitą savaitę Atėnuose. Mūšyje dėl kelialapio susirems tiesioginiai varžovai Atėnų „Panathinaikos“ ir ALBA.

Traumos. Ketvirtadienį Eurolygos varžybas apkartino traumos. Vos prasidėjus rungtynėms susižeidė ne tik „Crvena Zvezda“ gynėjas M.Williamsas. Milane jau 4-ąją min. šlubuodamas aikštę paliko ir daugiau į ją negrįžo „Laboral Kutxa“ puolėjas Davis Bertanas.

O „Fenerbahce" trečiojo kėlinio pabaigoje prarado gynėją Ricky Hickmaną.

Eurolyga. „Top 16“ etapo 12-asis turas

E grupė

Berlyno ALBA – Belgrado „Crvena Zvezda“ 73:68. M.Baničius 18, A.Renfroe 13/ B.Marjanovičius 27, 10 atk.kam., Ch.Jenkinsas 19. 10867 žiūrovai. F grupė

Stambulo „Fenerbahce“ – Malagos „Unicaja“ 78:63. A.Goudelockas 22, N.Bjelica 15, 11 atk.kam./ R.Toolsonas 14, S.Markovičius 10, ... M.Kuzminskas 6. 8963 žiūrovai.

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“ 86:75. O.Lafayette‘as 17, G.Printezis 15, 12 atk.kam., G.Papapetrou 12/ S.Perperoglou 23, N.Krstičius 12, D.Šaričius 10, 10 atk.kam. 7500 žiūrovų.

Milano „Emporio Armani“ – Vitorijos „Laboral Kutxa“ 99:85. A.Gentile 29, S.Samuelsas 17, M.Brooksas 13, ... L.Kleiza 8/ D.Adamsas 18, F.Causeur 17, T.Šengelia 14. 7400 žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.