EUROLYGA 2023

A. Sabonio rekordas Ispanijoje nepajudinamas 20 metų

Žaidimas be keitimų, 27 atkovoti kamuoliai, 32 pelnyti taškai – 1995 metų kovo 31 dieną Arvydas Sabonis Ispanijoje siautėjo lyg nevaldomas uraganas. 30 metų Madrido „Real“ krepšininkas tuomet surinko 66 naudingumo balus ir pasiekė ACB lygos rekordą. Praėjo 20 metų ir A.Sabonio pavardė toliau tvirtai stovi viršūnėje – dar niekam nepavyko pranokti legendinio Lietuvos „centro“.

A.Sabonio rekordo ACB lygoje niekas nepagerina jau 20 metų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
A.Sabonio rekordo ACB lygoje niekas nepagerina jau 20 metų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2015, 6:36 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:55 PM

„Real“ rungtynes prieš Orensės „Coren“ komandą laimėjo 93:80. A.Sabonis tuomet žaidė be keitimų. Jis pataikė 10 dvitaškių ir penkiolikos, pataikė abu tritaškius ir sumetė visus šešis baudos metimus. Prie 27 atkovotų kamuolių jis pridėjo tris rezultatyvius perdavimus. A.Sabonis taip pat perėmė penkis kamuolius ir padarė penkias klaidas.

ACB lyga dar prieš dešimt metų su A.Saboniu kalbėjo apie jo rekordą. „Tai buvo mano geriausias sezonas Ispanijoje. Komanda buvo labai artima, o atmosfera – fantastiška“, – tuomet prisiminė A.Sabonis.

„Real“ 1994-1995 metais laimėjo Eurolygos trofėjų, o A.Sabonis tapo naudingiausiu finalo ketverto žaidėju.

„NBA taip pat sužaidžiau gerų rungtynių, tačiau tokių skaičių niekada nepasiekiau. ACB čempionate buvo ir kitų gerų rungtynių, kai naudingumo balas siekdavo 40, bet pasiekti 66 – labai sunku. Kad atkovotum tiek kamuolių, turi būti daug netaiklių metimų, o tai – nėra lengva. Ar kas nors jį gali pagerinti? Įmanoma, jeigu bus palankios sąlygos. Joks rekordas nėra amžinas. Esu tikras, kad kas nors tai įrodys. Klausimas – kas ir kada“, – prieš dešimt metų sakė A.Sabonis.

A.Sabonis „Real“ komandoje žaidė 1992-1995 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.