EUROLYGA 2023

M. Kalnietis ryžosi dar vienai operacijai, kad spėtų į rinktinę

Neseniai į aikštę grįžusį Mantą Kalnietį vėl sustabdė sveikatos problemos. Pirmadienį Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro „Lokomotiv“ įžaidėjas grįžo į Lietuvą, kur jam bus atlikta kairiojo kelio operacija.

M.Kalnietis grįžo į Lietuvą.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis grįžo į Lietuvą.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Mar 31, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:53 PM

„Įtrūko kelio sausgyslė, bet pagrindinė bėda yra susidaręs riebalinis audinys, – lrytas.lt sakė M.Kalnietis. – Dėl to jaučiau kelio skausmus, visa tai trukdė sportuoti. Gydytojai patarė kelį išvalyti“. 

Trečiadienį M.Kalniečiui Kauno klinikose bus atlikti tyrimai, o iki Velykų Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas, mokslų daktaras Rimtautas Gudas atliks operaciją.

„Tai bus pusiau kosmetinė operacija, – šyptelėjo M.Kalnietis. – Tačiau jai reikėjo ryžtis, kad galėčiau laiku prisidėti prie Lietuvos rinktinės.“

Gydymas ir reabilitacija turėtų užtrukti apie 6–8 savaites.

Tai reiškia, kad sezonas Krasnodaro „Lokomotiv“ klube mūsų šalies krepšininkui yra baigtas.

Užtat 28 metų įžaidėjas ketina būti pasirengęs vasarą padėti Lietuvos rinktinei, kuriai atstovauja kasmet nuo 2009 metų.

Jis treniravosi su nacionaline komanda ir praėjusią vasarą, kai prieš pat pasaulio čempionatą per kontrolines rungtynes Kroatijoje patyrė sudėtingą traumą.

Dėl išnarinto peties nuplaukė ne tik planetos pirmenybės Ispanijoje, kur be M.Kalniečio likusi Lietuvos komanda užėmė ketvirtą vietą, bet ir didelė dalis sezono.

Po peties operacijos ir ilgos reabilitacijos 195 cm ūgio krepšininkas porą mėnesių treniravosi vienas Kaune, kol vasarį sugrįžo į aikštę.

Tačiau tuomet Krasnodare užpuolė bėdos dėl kairiojo kelio. „Šiokių tokių bėdų dėl jo turėjau ir anksčiau“, – sakė M.Kalnietis.

Jis buvo sugrįžęs į Kauną trumpam vasarį, kai profesorius R.Gudas apžiūrėjo kelį ir skyrė vaistus. 

M.Kalnietis bandė rungtyniauti su nuskausminamaisiais vaistais. Jungtinėje lygoje sužaidė septynerias rungtynes, o Europos taurės turnyre – penkis mačus, per kuriuos pelnė po 3,4 taško ir atliko po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Lokomotiv“ iškrito iš turnyro ketvirtfinalyje, kai po pergalės 87:78 išvykoje netikėtai pralaimėjo antrąsias rungtynes Krasnodare 58:79 Kazanės „Uniks“ klubui. M.Kalnietis šiame mače jau nežaidė.

„Galėjau bėgioti ir sportuoti apie 70-80 proc. savo galimybių, – sakė įžaidėjas. – Porą mėnesių gal dar būčiau taip traukęs, bet problemos tai neišspręstų. Nebūčiau spėjęs pasveikti iki rinktinės stovyklos.“

M.Kalnietis nebegrįš į Krasnodarą, kuriame žaidė dvejus metus ir kuriam 2013 metais padėjo laimėti Europos taurę bei patekti į Eurolygą. Ten praėjusį sezoną Krasnodaro krepšininkai pasiekė „Top 16“ etapą.

Pakilęs ant kojų po operacijos M.Kalnietis planuoja nuo pat pirmųjų dienų būti Lietuvos rinktinės stovykloje, kuri prasidės liepos viduryje.

Rugsėjo 5 dieną Rygoje Jono Kazlausko treniruojama Lietuvos komanda pradės Europos čempionatą, šiemet vyksiantį keturiose valstybėse: Latvijoje, Vokietijoje, Kroatijoje ir Prancūzijoje.

Tada ir prasidės tikrasis M.Kalniečio sugrįžimas į krepšinį, nes šio sezono jis neužskaito.

„Galima sakyti, kad šis sezonas prabėgo be krepšinio, – pabrėžė M.Kalnietis. – Bet, jei išgijo ranka, tai dabartinės problemos – tik juokas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.