EUROLYGA 2023

Prieš vyrus sužibėjusiai E.Briedytei – rekordininko komplimentai

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) Žvaigždžių dienos šventėje ryškiausiai švietė tritaškių konkurse nugalėjusi Ela Briedytė.

E.Briedytė laimėjo LKL tritaškių konkursą.<br>M.Kulbio nuotr.
E.Briedytė laimėjo LKL tritaškių konkursą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Mar 31, 2015, 9:36 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:21 PM

LKL Žvaigždžių diena sušvito naujomis spalvomis, kai neįprasti svečiai pridėjo prieskonių tradicinei krepšinio šventei.

Pirmą kartą LKL į tritaškių konkursą pakvietė moterį, ir ji iškart pavergė vyrų širdį.

„Ela! Ela! Ela!“ – skandavo po aštuonerių metų pertraukos Vilniuje LKL Žvaigždžių dienos sulaukę 8 tūkst. žiūrovų „Siemens“ arenoje. E.Briedytė į jų šauksmą atsiliepė taikliais metimais.

Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkė pirmajame etape surinko 19 taškų ir pasiekė trečiąjį rezultatą. Pusfinalyje ji tašku pagerino asmeninį rekordą ir surinko didžiausią tądien taškų sumą – 25.

Finale E.Briedytė įmetė 21 ir įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ gynėją Mantą Kazoną (16).

Snaiperė atakavo tobulai

„Tai nebuvo varžybos, kuriose lemia jėga, ir ji įrodė, kad yra pasiekusi aukštą lygį, – sakė per karjerą penkis kartus LKL Snaiperio konkursuose dalyvavęs Andrius Šležas. – Buvo matyti, kad Ela įgudusi mesti tritaškius: metimo technika tobula, kamuolio trajektorija nugludinta.

Jei turi taiklią ranką, pasitiki savimi, tokiose varžybose turi visas galimybes laimėti. Juk jai nereikėjo stumdytis su vyrais.“

A.Šležo nuomone, matyt, ir E.Briedytės nervai buvo stipresni nei dvylikos vyrų.

Be abejo, padėjo ir patirtis – 36 metų krepšininkė yra laimėjusi net šešis Lietuvos moterų krepšinio lygos Žvaigždžių dienos tritaškių konkursus ir sykį snaiperių turnyrą Prancūzijoje.

„Net neturėjau kada ruoštis, nes laukia antrosios LMKL pusfinalio rungtynės. Man ši pergalė labai netikėta“, – džiaugėsi E.Briedytė.

Norėjo išsaugoti rekordą

Kitaip nei jos varžovai, krepšininkė atakavo mažesnio – šešto dydžio – kamuoliais.

„Ji tokiais mėto beveik visą gyvenimą. Turbūt nebūtų tiek pataikiusi su vyriškais kamuoliais, bet ir vyrai surinktų mažiau taškų, jei mestų mažais kamuoliais“, – svarstė A.Šležas.

LKL tritaškių konkursų rekordininkas, 2009 metais surinkęs 27 taškus iš 30 galimų, pripažino, kad krepšininkės pakvietimas į vyrų konkursą pridėjo intrigos.

Bet žiūrėdamas, kaip E.Briedytė pusfinalyje kėsinosi į jo rekordą, svarstė taip: „Man norėtųsi, kad mano rekordą pagerintų LKL žaidėjas. Moterys tegu gerina savo lygos rekordus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.