EUROLYGA 2023

Šiauliečius į kovą grąžino pylos davęs treneris

Trečiadienį savo arenoje „Šiaulių“ krepšininkai antrą kartą iš eilės į viršų kėlė Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurę. Jie savo aikštėje 88:80 nugalėjo Ventspils krepšininkus. „Man tai geriausia dovana“, – sakė po kelių dienų gimtadienį švęsiantis „Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas.

G.Petrauskas rungtynių metu krepšininkus ir pabarė.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Petrauskas rungtynių metu krepšininkus ir pabarė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 22:47, atnaujinta 2018-01-07 18:27

„Du kėliniai nesiklostė kaip norėjome dėl kelių priežasčių. Pirma, dėl puikios atmosferos. Žaidėjai pamatė, kiek žiūrovų atėjo, kokia minia susirinko ir pajuto spaudimą. Tai yra finalas ir su emocijomis šiek tiek sunkiai sekėsi tvarkytis.

Be to, mūsų žaidėjai yra mažiau patyrę, nei varžovų, kurie greičiau susitaikė su įtampa ir pirmavo. Tačiau komanda rodė charakterį ir tai yra svarbiausia. Kokioje padėtyje bebūtum, reikia kovoti. Atidavėme visas jėgas ir laimėjome“, – sakė G.Petrauskas.

Trečiajame kėlinyje svečiai vienu metu turėjo 10 taškų persvarą. Tuomet treneris davė pylos varžovų lyderį K.Janicenoką paleidusiems savo žaidėjams.

„Kadangi jis metikas, gal šiek tiek per daug laisvės jam daviau. Jis fiziškai nėra stiprus varžovas, todėl reikėjo jį dusinti, o aš vienu metu šiek tiek ne taip dengiausi. Gavau malkų ir tuomet viskas pagerėjo. Mūsų treneris yra emocingas, bet aš visada stengiuosi iš to pasiimti gerą.

Kai atsilikinėjome man tikrai nebuvo baisu. Nes finalas dažnai būna permainingas. Reikia turėti charakterį. Man asmeniškai nesvarbu, atsiliekame 10 ar 30 taškų, atiduodu visas jėgas, nes tai finalas. Džiaugiuosi, kad mums pavyko grįžti į žaidimą, o pabaigoje mus lydėjo sėkmė“, – sakė Gintaras Leonavičius.

Jis šiose rungtynėse pelnė 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir buvo išrinktas naudingiausiu finalo žaidėju.

„Man svarbiausia pergalė. Vieną kartą galiu būti aš, kitą – Rokas, vėliau Julius. Nelabai to sureikšminu, nors, žinoma, malonu“, – sakė G.Leonavičius. 

„Praradome koncentraciją, o šiauliečiai iš karto atsakė dviem tritaškiais, o mes pradėjome nervintis. Varžovai pačiais svarbiausiais momentais žaidė labai tiksliai ir yra verti laimėti BBL čempionatą.

Tokiose rungtynėse kaip finalas nėra pagrindinės pergalės priežasties. Reikia rasti savyje jėgų žengti papildomą žingsnį, sužaisti sumaniau, protingiau, prasižengti tada, kai reikia. Šiauliai tai darė geriau, o pergalę ir lėmė tokios smulkmenos. Šiame čempionate žaidė daug gerų komandų, tačiau nugalėtoja gali būti tik viena komanda“, – sakė „Ventspils" treneris Robertas Štelmacheris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.