EUROLYGA 2023

M. Kalniečiui Kauno klinikose atlikta operacija

Lietuvos rinktinės krepšininkui Mantui Kalniečiui ketvirtadienį atlika kairiojo kelio operacija. 28 metų 196 cm ūgio įžaidėjas ryžosi gultis ant operacinio stalo nebaigęs sezono, kad galėtų laiku prisidėti prie nacionalinės komandos.

M.Kalnietis šią savaitę grįžo iš Krasnodaro į Kauną, kur jam buvo atlikta kairiojo kelio operacija.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Kalnietis šią savaitę grįžo iš Krasnodaro į Kauną, kur jam buvo atlikta kairiojo kelio operacija.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Apr 2, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:32 PM

„Operacija – atlikta. Viskas praėjo gerai“, – ketvirtadienį popiet sakė krepšininką operavęs Rimtautas Gudas, ištaikęs trumpą pertraukėlę tarp kitų operacijų.

Medicinos mokslų daktaras ir Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas patvirtino, jog M.Kalniečio reabilitacija turėtų užtrukti apie 6-8 savaites.

28 metų įžaidėjui prireikė paremontuoti įtrūkusią kelio sausgyslę ir išvalyti susidariusį riebalinį audinį, nes skausmai trukdė rungtyniauti ir taip dėl kitos traumos ženkliai aptrupėjusiame sezone.

Pernai rugpjūtį per Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes Kroatijoje prieš pat pasaulio čempionatą patyręs peties traumą, Mantas Kalnietis į aikštę grįžo šių metų vasarį.

Tačiau įsižaisti Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje buvo nelengva, nes atsinaujino seniau skaudėjusio kelio bėdos.

„Galėjau bėgioti ir sportuoti tik apie 70-80 proc. savo galimybių, – prieš operaciją lrytas.lt pasakojo M.Kalnietis – Porą mėnesių gal dar būčiau taip traukęs, bet problemos tai neišspręstų.

Nebūčiau spėjęs pasveikti iki rinktinės stovyklos.“

196 cm ūgio krepšininkas jau atsisveikino su Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) klubu, su kuriuo 2012 metų spalį buvo sudaręs sutartį iki šio sezono pabaigos.

2006 metais Lietuvos rinktinėje debiutavęs, o nuo 2009 metų Europos čempionato iki 2014 metų pasaulio pirmenybių be pertraukų nacionalinei komandai atstovavęs kaunietis planuoja vėl būti tarp Jono Kazlausko vyrų liepos viduryje, kai prasidės treniruočių stovykla.

Mūsų šalies krepšininkai rengsis Europos čempionatui, šiemet vyksiančiam keturiose skirtingų šalių miestuose: Rygoje (Latvija), Zagrebe (Kroatija), Berlyne (Vokietija) ir Lione (Prancūzija).

Lietuvos rinktinė žemyno pirmenybes pradės rugsėjo 5 dieną Rygoje, kur D grupės varžybose rungtyniaus su Ukraina, Latvija, Belgija, Estija ir Čekija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?