EUROLYGA 2023

G. Krapikas gynė P. Jankūną ir išrinko naudingiausią žaidėją

G.Krapikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Krapikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-03 23:25, atnaujinta 2018-01-07 13:56

„Nors šios rungtynės neturėjo įtakos turnyro lentelei, norėjome, kad jos baigtųsi pergale, nes mūsų sirgaliai visą sezoną mus puikiai palaikė ir nusipelnė pergalės“, – sakė Kauno „Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas. Lietuvos čempionai paskutinėse Eurolygos „Top 16“ etapo namų rungtynėse 76:70 nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą.

„Manau, labai kovingai pradėjome mačą ir kontroliavome padėtį pusę rungtynių. Bet rečiasis kėlinys niekais pavertė tą darbą.

Bet galbūt mes esame iš tų, kurie prisidaro sau problemų ir paskui didvyriškai jas išsprendžia. Tai buvo ir šį kartą. Suradome savyje jėgų ir žaidėjų, kurie tuo metu buvo reikalingi.

Manau, baigėme rungtynes ne tik pergalingai, bet ir padovanojome neblogą žaidimą paskutinėmis minutėmis“, – sakė strategas.

– Ar galima sakyti, kad įžaidėjas Willas Cherry bent jau antroje rungtynių pusėje tempė komandą?

– Šį vakarą W.Cherry neabejotinai buvo naudingiausias rungtynių žaidėjas.

– Paskutiniu metu Paulių Jankūną varžovai prigesidavo. Galbūt tai šį vakarą jį papildomai motyvavo?

– Pažiūrėkite, prieš kokias komandas jis nesužaidė. Prieš „Barcelona“, kuri turi sunkiojo puolėjo pozicijoje Maciejų Lampę, kuris yra 210 cm ūgio ir tvirto kūno sudėjimo.

Aš įsivaizduoju, kaip Pauliui sunku, bet šiandiena, kadangi varžovai toje pozicijoje neturi galingų žaidėjų, jis tą puikiai išnaudojo ir įrodė, kiek yra svarbus komandai.

– Liko paskutinės nieko nelemiančios rungtynės. Galbūt jau galėtumėte apibūdinti Eurolygos sezoną?

– Galvoju, kad detalesnei analizei būsiu pasiruošęs po paskutiniųjų rungtynių. Vis dėlto, aš į tai žiūriu pakankamai pragmatiškai. Visada norisi laimėti. Ir man, ir žiūrovams. Bet yra iškelti tikslai, kaip pakliūti į „Top 16“, ten garbingai atstovauti. Manau, kad mes, iškovoję 5 pergales, negriuvome veidu į purvą. O laimėti daugiau norisi visada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.