EUROLYGA 2023

L. Kleizos komanda Eurolygoje bandys pagriebti šiaudą

L.Kleiza su ekipa mėgins gelbėtis.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
L.Kleiza su ekipa mėgins gelbėtis.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 3, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:41 PM

Keli Lietuvos krepšininkai – vienas ar du – žais Eurolygos ketvirtfinalyje, gali paaiškėti jau šį penktadienį. Tačiau Linas Kleiza ir jo komandos draugai iš Milano „Emporio Armani“ darys viską, kad šis klausimas liktų neatsakytas iki paskutiniojo „Top 16“ etapo turo.

Likimas kabo ant plauko

Jonas Mačiulis ir Madrido „Real“ jau seniai užsitikrino ne tik kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet ir daug privalumų suteikiantį aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Tuo tarpu kitų lietuvių reikalai „Top 16“ etape susiklostė kur kas prasčiau. Vienintelė mūsų šalies komanda Kauno „Žalgiris“ bei du legionierių iš Lietuvos turintys užsienio klubai – Malagos „Unicaja“ su Mindaugu Kuzminsku bei Stambulo „Galatasaray“ su Martynu Pociumi – galimybes žengti tolyn prarado likus dviem ar daugiau turų iki antrojo etapo pabaigos.

O Lino Kleizos ir Milano „Emporio Armani“ likimas kabo ant plauko. „Emporio Armani“ vilčių dar turi, bet jos yra labai mažos.

Kad patektų į ketvirtfinalį, Lombardijos klubas privalo ne tik laimėti abejas likusias rungtynes, bet ir sulaukti palankių rezultatų paskutiniajame ture. Maža to, „Emporio Armani“ privalo šią savaitę išvykoje nugalėti Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą mažiausiai 11 taškų skirtumu.

„Esame nusiteikę labai sunkiai kovai, – prieš lemiamą mūšį sakė „Emporio Armani" treneris Luca Banchi. – Abi komandos siekia patekti į atkrintamąsias varžybas ir kausis dėl išlikimo. Rungtynės bus sudėtingos, bet labai įdomios ir mes puikiai suprantame, kad galime laimėti tik tuo atveju, jei idealiai pasiruošime ir žaisime nepriekaištingai“.

F grupės situacija

Pergalė reikiamu skirtumu Stambule būtų tik pirmas žingsnis. Milano krepšininkams dar reikėtų paskutiniajame ture patiems namie įveikti Maskvos CSKA ekipą ir sulaukti, kad Malagos „Unicaja“ namie nugalėtų Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubą, o dviejų Stambulo ekipų mūšyje „Anadolu Efes“ varžovų arenoje pranoktų „Fenerbahce“ komandą.

Jei visos šios sąlygos būtų įvykdytos, „Emporio Armani“, „Laboral Kutxa“ ir „Anadolu Efes“ surinktų po šešias pergales, bet Milano komanda atsidurtų aukščiausiai dėl geresnio taškų skirtumo tarpusavio rungtynėse.

Šiuo metu F grupėje „Laboral Kutxa" turi 6 pergales (po 13 rungt.), „Anadolu Efes“ – 5 (po 12 rungt.), „Emporio Armani“ – 4 (po 12 rungt.).

Šioje grupėje kelialapius į ketvirtfinalį jau užsitikrino CSKA, „Fenerbahce“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

Komandą prikėlė kapitonas

„Emporio Armani“ situacija – sudėtinga. Bet vasario viduryje ji atrodė dar sudėtingesnė, o gal net ir beviltiška.

Italijos lygoje 18 iš eilės rungtynių laimėjusi ir tvirtai pirmaujanti Milano komanda Eurolygos „Top 16“ etapą pradėjo labai prastai. „Raudonieji bateliai“ po pirmojo rato turėjo vos vieną pergalę, bet dar blogiau buvo tai, kad vieninteliai Italijos atstovai varžovams dažniausiai net nepasipriešindavo ir ketverias rungtynes pralaimėjo apie 20 taškų skirtumu.

Tik vasario pabaigoje L.Kleizos komanda pabudo iš žiemos miego ir per praėjusias penkerias rungtynes laimėjo tris kartus. Itin svarbią ir įspūdingą pergalę „Emporio Armani“ iškovojo praėjusią savaitę, kai panaikino 15 taškų atsilikimą ir žūtbūtinėje dvikovoje pasiuntė į nokdauną tiesioginę varžovę „Laboral Kutxa“ ekipą.

„Emporio Armani“ atgimimas sutapo su Alessando Gentile sugrįžimu. 22 metų komandos kapitonas pusantro mėnesio nežaidė dėl traumos, bet pastarosiomis savaitėmis yra nesustabdomas. „Top 16“ rungtynėse A.Gentile pelno vidutiniškai 18,3 taško ir yra rezultatyviausias šio etapo krepšininkas.

„A.Gentile, kuris kovo mėnesį per prasčiausias rungtynes pelnė 19 taškų, pateikė rimtą paraišką laimėti Eurolygos Kylančios žvaigždės prizą. Skaičiai kalba už jį“, – prieš kelias dienas rašė Milano klubo interneto svetainė.

Tik retsykiais sublizgančio L.Kleizos indėlis yra daug kuklesnis. Lietuvis „Top 16“ etape pelno 6,7 taško. Jo viso sezono rezultatyvumo vidurkis – 7,5 taško.

Kitoje grupėje irgi painu

E grupėje kelialapius į atkrintamąsias varžybas ir aikštės pranašumą ketvirtfinalyje užsitikrino du Ispanijos krepšinio milžinai „Real“ ir „Barcelona“.

Dėl dviejų likusių kelialapių paskutiniajame ture kovos Tel Avivo „Maccabi“ (po 13 rungtynių turi 8 pergales), Berlyno ALBA ir Atėnų „Panathinaikos“ (po 7).

Nors „Maccabi“ kol kas lenkia varžovus, Eurolygos čempionai nėra favoritai. Jie paskutiniajame ture keliaus į Berlyną ir žais su įsibėgėjusia ALBA. „Panathinaikos“ išvykoje kovos su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Jei visos trys pretendentės surinks vienodai taškų (tai yra jei laimės ALBA ir „Panathinaikos“), „Maccabi“ liks už borto. Jei pergales švęs ALBA ir „Crvena Zvezda“, į ketvirtfinalį pateks ALBA ir „Maccabi“, o jei nugalės „Maccabi“, nepriklausomai nuo kitų rungtynių baigties, kelialapiai atiteks Tel Avivo ir Atėnų komandoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.