EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ krepšininkams palinkėjo susigrąžinti LKL bronzą

BBL čempionės titulą apgynusią „Šiaulių“ ekipą antradienį pasveikino ir kadenciją baigiantys miesto vadovai. Šį sezoną jau dukart savivaldybėje viešėjusiems krepšininkams palinkėta čia užsukti dar ir trečiąjį – kai laimės medalį LKL čempionate.

„Šiaulių“ komanda buvo pagerbta savivaldybėje.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiaulių“ komanda buvo pagerbta savivaldybėje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Apr 8, 2015, 10:30 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:20 AM

Itin kukliu biudžetu besiverčiantis „Šiaulių“ klubas šį sezoną jau pateikė dvi staigmenas – laimėjo bronzą LKF taurės turnyre ir antrus metus iš eilės iškovojo auksą BBL čempionate.

Šiaulių miesto mero regalijas ketvirtadienį atiduosiantis Justinas Sartauskas titulą apgynusiems BBL čempionams įteikė taurę.

Skirtingai nuo praėjusių metų, šįkart miesto vadovas auksą laimėjusiems krepšininkams nedovanojo čekio: šį sezoną „Šiaulių“ klubas ir taip gavo rekordinę paramą – 200 tūkstančių eurų. Praėjusį sezoną savivaldybės parama krepšiniui buvo ketvirtadaliu mažesnė.

„Šiaulių“ klubo valdybos pirmininkas Alfonsas Armalas pasidžiaugė, kad šį sezoną lūkesčiai pasiteisino su kaupu: „Nuo rudens kolektyvas nuveikė labai didelį darbą“.

„Jūs dar kartą įrodėte, kad Šiauliuose sporto šaka numeris vienas yra krepšinis“, – sakė Šiaulių miesto krepšinio federacijos prezidentas Juozas Pabrėža, palinkėjęs šį sezoną dar bent kartą parklupdyti ir Lietuvos grandus – Kauno „Žalgirį“ ar Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Įžaidėjas Rolandas Alijevas įvardijo, kas prastai sezoną pradėjusiai ir nuolat klupinėjusiai komandai padėjo laimėti: „LKF taurės turnyre mes likome aštuoniese, bet sukandę dantis kovėmės per kraują. Čempionišką charakterį įskiepijo treneriai“.

„Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas prieš sezoną pažymėjo, kad vienas iškeltų tikslų – vėl laimėti BBL čempionų taurę: „Tikėjau, kad tai galime padaryti, nes priešingu atveju nėra net ko eiti į aikštę. Išties pasitvirtino taisyklė, kad titulą iškovoti yra lengviau nei jį apginti“.

Prie kavos puodelio šventiškai pasišnekučiavę Šiaulių vadovai ir krepšininkai pasidžiaugė, kad komandos sėkmė sugrąžino ir krepšinio sirgalius – per BBL finalą arenos tribūnos buvo beveik pilnos.

LKF taurės turnyro ketvirtfinalyje šiauliečiai sensacingai 73:71 išstūmė Klaipėdos „Neptūną“, o mažajame finale 77:62 partiesė favoritais laikytus Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Nuo atkrintamųjų varžybų BBL pirmenybėse dalyvavusi „Šiaulių“ ekipa pirmąsias finalo rungtynes svečiuose pralaimėjo „Ventspils“ 68:70, bet po savaitės namuose per pratęsimą palaužė tris kartus turtingesnį varžovą 88:80.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.