EUROLYGA 2023

Agresyvus J. Valančiūnas – „Raptors“ raktas atkrintamosiose

Jauni krepšininkai pirmaisiais metais NBA išmoksta daugybę dalykų: kaip pasiruošti sezono rungtynių maratonui, kas sudaro gerą metimą, kaip tinkamai maitintis.

J.Valančiūnas atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2015, 3:22 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:39 AM

Pirmaisiais savo metais NBA DeMaras DeRozanas išmoko visai kitokią pamoką: niekada neimk aukštaūgiui skirto kamuolio.

To jį išmokė buvęs komandos draugas Reggie Evansas.

„Geriau neliesk kamuolio, kurį gali atkovoti R.Evansas, arba turėsi su juo aiškintis rūbinėje“, – aiškino 25 metų gynėjas.

„Jeigu atimi iš jų atkovotą kamuolį, jie supyksta. Jonas Valančiūnas taip pat darosi toks. Jis tampa agresyvus kovodamas dėl kamuolių, dėl galimybės pakartoti metimą.

Kai esi jaunas, nekreipi į tai dėmesio. Tai ateina su laiku. Jam labai svarbu tai, kad gali mums suteikti antrą šansą pelnyti taškus“, – sakė D.DeRozanas.

Puolimas šį sezoną nebuvo pagrindinė „Raptors“ problema. Tačiau gali tokia tapti, jei atkrintamosiose varžybose teks kautis su „Washinton Wizards“ ir „Milwaukee Bucks“. Panašu, kad būtent šios ekipos gali tapti „Raptors“ varžovėmis.

„Bucks“ gynėjai gali pridaryti problemų Kyle'ui Lowry, D.DeRozanui ir Lou Williamsui, bet nekels didelės grėsmės 22 metų 213 cm ūgio J.Valančiūnui po krepšiu.

Štai, kodėl lietuvio pagalbos puolime Toronto komandai ypač reikės. Šį sezoną jis atakuoja 57 proc. taiklumu iš žaidimo bei daro mažiau klaidų.

„Mano darbas kontroliuoti situaciją baudos aikštelėje. Turiu ten jaustis patogiai, ten mano namai“, – sakė J.Valančiūnas.

Treneris Dwane'as Casey prisipažino, kad komandoje yra taisyklė, kad iš baudos aikštelės išstumtas lietuvis neturėtų gauti kamuolio. Nebent vis tiek gali patogiai įkirsti į baudos aikštelę.

Šį sezoną matėme, kad „centras“ susidurdavo su problema, jei tekdavo ilgiau žaisti nugara, kad galėtų mesti į krepšį. Daug lengviau, kai gali užsiimti tokią poziciją, iš kurios atakuotų patogiai.

Pats J.Valančiūnas tapo geresniu perdavimų dalytoju. Štai sekmadienį rungtynėse su „Boston Celtics“ jis surado atsidengusį Greivį Vasquezą, o šis smeigė tritaškį.

„Jis pastebi, iš kur atbėga gynėjas. Tačiau jam daug lengviau matyti, o vaikinams daug paprasčiau priimti sprendimą, kai Jonas yra giliai baudos aikštelėje. Kai jis yra ten, o perimetro žaidėjai užsiima poziciją, jis gali mesti pats arba atlikti perdavimą“, – sakė D.Casey.

Per pastarąsias septynerias rungtynes J.Valančiūnas atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Nieko įspūdingo? Nebent tol, kol sužinote, kad sausį per 11 rungtynių jis neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Jonas tampa ryžtingesnis ir įvairesnis. „Raptors" to gali nepakakti šiemet, bet žiūrint į ateitį, nuteikia optimistiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.