EUROLYGA 2023

G. Krapikas Madride nori pamatyti „Žalgirio“ veidą

Trys kartais melavo, bet galbūt ketvirtasis ne? To tikisi Kauno „Žalgirio“ komanda ir sirgaliai. Ketvirtadienį „Žalgirio“ krepšininkai iš Vilniaus išvyko į Ispaniją, kur žais paskutines savo Eurolygos sezono rungtynes.

„Žalgiris“ iš Vilniaus oro uosto išvyko į Eurolygos rungtynes.<br>D.Umbraso nuotr.
„Žalgiris“ iš Vilniaus oro uosto išvyko į Eurolygos rungtynes.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-04-09 15:18, atnaujinta 2018-01-07 05:17

„Labai norisi, kad parodytume savo veidą, kurį turėjome visą sezoną. Gal ne visus mačus žaisdavome gražiai ir savaime suprantame, kad ne viską laimėjome, bet visose rungtynėse kovojome iki pabaigos. Tą norime pakartoti ir Ispanijoje“, – sakė Gintaras Krapikas.

Jo auklėtiniai penktadienį 22 valandą susitiks su Madrido „Real“ komanda, kuriai pergalė reikalinga, siekiant į kitą etapą žengti iš pirmosios vietos. Jono Mačiulio atstovaujamas klubas žalgiriečiams labai gerai pažįstamas – šį sezoną ekipos jau žaidė triskart.

Reguliariajame sezone „Žalgiris“ Madride pralaimėjo 71:80, o savo aikštėje varžovams pasidavė tik po atkaklios kovos – 66:68.

„Top 16“ etapo mačas Kaune „Real“ naudai baigėsi 88:71, tačiau G.Krapikas sudėti ginklų neketina ir tikisi išpešti naudos iš šeimininkų netekties. Rungtynėse su „Žalgiriu“ neturėtų žaisti „Real“ lyderis Rudy Fernandezas.

„“Nors „Real" turi gerą ir lygią sudėtį, bet R.Fernandezas – labai svarbus. Eurolygos pradžioje jo nebuvo ir matėsi, kad „Real“ nėra toks, koks jam sugrįžus. Ar tai turės galutinės įtakos mūsų rungtynėms – pamatysime penktadienį“, – sakė G.Krapikas.

„Žalgiris“ irgi neišvengė netekčių – komandai padėti negalės Vaidas Kariniauskas.

„Jis liko namuose, nes dėl ligos praleido keletą treniruočių. Vaidas nežaidė ir paskutinėse LKL rungtynėse“, – apie dvikovą su Utenos „Juventus“, kurią „Žalgiris“ laimėjo tik paskutinėmis sekundėmis, kalbėjo G.Krapikas.

Įvertinimas – teigiamas

„Žalgiris“ Eurolygos „Top 16“ etapo E grupėje per 13 rungtynių iškovojo penkias pergales ir užima šeštąją vietą, tad šansų žengti toliau neturi. Reguliariajame sezone „Žalgiris“ per 10 rungtynių laimėjo penkiskart. G.Krapikas sezoną vertina teigiamai.

„Atstovavome garbingai. Visada norisi daugiau, bet reikia būti realistais. Mūsų galimybės, kalbant apie patekimą į „Top 8“, buvo ribotos“, – sakė strategas.

Jis pabrėžė, kad pagerėjusiam „Žalgirio“ žaidimui įtakos turėjo ir stabilesnė finansinė situacija.

„Turnyras yra aukšto lygio, tad kiekvienas šalutinis veiksnys turi poveikį. Visi krepšininkai – profesionalai ir turi sutartis, tad nori gauti priklausantį atlyginimą. Labai smagu, kai klubas yra pajėgus atsakyti už savo parašą, gali mokėti atlyginimus. Tai prisideda prie bendros nuotaikos ir treniruotėse, ir rungtynėse“, – kalbėjo G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.