EUROLYGA 2023

MRU komandos nerimą kelia žalgiriečiais turtinga VDU ekipa

Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkai šiemet sunkiau skinasi kelią Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL), tačiau trečiojo iš eilės čempionų titulo atsisakyti iš anksto neketina.

V.Poteliūnas (baltais marškiniais) tikino, kad MRU tikslas nesikeičia – komanda sieks apginti čempionų titulą.
V.Poteliūnas (baltais marškiniais) tikino, kad MRU tikslas nesikeičia – komanda sieks apginti čempionų titulą.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 11, 2015, 7:08 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:23 AM

MRU krepšininkai šiuo metu ruošiasi LSKL pusfinalio rungtynėms ir laukia savo būsimų varžovų.

Po Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komandos rungtynių Klaipėdoje paaiškės, ar MRU krepšininkai pusfinalyje turės namų pranašumą.

Šiuo metu LSKL turnyro lentelėje MRU ekipa užima antrąją vietą ir ją išsaugotų, jeigu VDU krepšininkai pralaimėtų paskutinį mačą.

„Labai svarbu žaisti namuose. Tos pačios sienos ir lankai, prie kurių esi pripratęs, tikrai padeda“, – sakė vienas MRU ekipos trenerių Vytas Poteliūnas.

Varžovai – žalgiriečiai

Šiaip jau MRU krepšininkai ir treneriai nesidžiaugė sužinoję, kad pusfinalyje komandos lauks amžina priešininkė VDU ekipa.

Universitetų komandos jau ne vienus metus kovoja tarpusavyje. Pastaruosius du sezonus laiminti MRU ekipa 2012–2013 metų sezoną nutraukė VDU karaliavimą LSKL čempionate. Šiemet komandos žaidė dukart ir geriau pasirodė VDU krepšininkai.

„Jie savo ekipą yra sulipdę iš Kauno „Žalgirio“ ir „Žalgirio-2“ komandų.

Jeigu jie turės Luką Lekavičių, Artūrą Gudaitį, Edgarą Ulanovą, Vaidą Kariniauską, Donatą Tarolį ir Tomą Dimšą, bus neįtikėtinai sunku.

Jie gali suburti labai gerą penketuką, kuris kartu treniruojasi, žaidžia ir turi Eurolygos patirties. Tokia komanda bet kuriam varžovui pavojinga, o keitimai jų lygiaverčiai. Galinga komanda. Pagal sudėtį ji verta pirmosios vietos“, – sakė V.Poteliūnas.

Vilniečius tiesiog sutrypė

Pirmajame rate MRU ekipa VDU krepšininkams pralaimėjo 74:90, tačiau šis rezultatas niekas, palyginti su kitomis rungtynėmis, kuriose VDU ekipa vilniečius sutrypė 104:54.

„Buvo toks kuriozas, – teigė V.Poteliūnas. – Buvo labai daug sergančių ir traumuotų, tad vos surinkome žaidėjus.

Daug minučių gavo tie, kurie anksčiau beveik nežaisdavo. Po rungtynių juokėmės, kad VDU mums norėjo atkeršyti už Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergalę prieš Kauno „Žalgirį“, nes mačas vyko po šios dvikovos.“

Ją „Lietuvos rytas“ laimėjo 93:66.

Paspirtis – G.Orelikas

V.Poteliūnas tikino, kad MRU tikslas nesikeičia – komanda sieks apginti čempionų titulą, nors sezonas šiemet nesiklosto taip, kaip norėtųsi. MRU jau užleido reguliariojo sezono nugalėtojų vardą Lietuvos sporto universiteto komandai.

„Praėjusį sezoną turėjome daugiau aukštesnio lygio žaidėjų iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL). Šiemet daugiau tenka verstis Nacionalinės krepšinio lygos krepšininkais.

Šiemet buvo visko. Štai atvyko geriau nusiteikę „Šiauliai“ ir mūsų aikštėje laimėjo septyniese. Taip ir praradome tašką, nors esame nugalėję ir stipresnę jų sudėtį“, – sakė V.Poteliūnas.

MRU ekipa būtų pademonstravusi geresnius rezultatus, jeigu ekipai būtų padėjęs vienas rezultatyviausių LKL krepšininkų Gediminas Orelikas, vilkintis Vilniaus „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

„Tačiau jie tiek daug žaidžia, kad netgi prašyti nepatogu. Turime ir daugiau registruotų žaidėjų iš LKL, bet tiesiog jie negali žaisti dėl tvarkaraščio. Jeigu per pusfinalį pavyktų gauti G.Oreliką, būtų tikrai gerai. Tai didelis pastiprinimas“, – sakė V.Poteliūnas.

LSKL pusfinaliai prasideda balandžio 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.