EUROLYGA 2023

„Raptors“ prieš atkrintamąsias: apie patirtį ir pagerintą gynybą

Likus parai iki pirmųjų NBA atkrintamųjų rungtynių su „Washington Wizards“ „Toronto Raptors“ komandoje – ramybė.

K.Lowry ir D.DeRozanas.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
K.Lowry ir D.DeRozanas.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-17 11:46, atnaujinta 2018-01-06 14:34

Galbūt tai dėl patirties, įgytos pernai pirmojoje atkrintamųjų varžybų serijoje su „Brooklyn Nets“ („Raptors“ pralaimėjo 3:4), o galbūt dėl tų 49 pergalių, kurias pavyko iškovoti per 82-as rungtynes.

Kad ir kaip būtų, Jono Valančiūno atstovaujama „Raptors“ atrodo pasirengusi atkrintamųjų varžybų iššūkiui.

„Esame metais vyresni, brandesni. Žinome, ko tikėtis, kaip nusiteikti, nes atkrintamosios bus kitokios“, – sakė Kyle'as Lowry.

Nusiteikimui svarbus ir žinojimas, koks brangus kiekvienas taškas. „Raptors" tai prisimena dar iš praėjusių metų, kai septintąsias rungtynes „Nets“ ekipai pralaimėjo vos vienu tašku.

„Kiekvienas žingsnis aikštėje ką nors reiškia. Negalima atsitraukti. Jeigu norime laimėti, turime eiti ir aikštėje atiduoti viską“, – sakė DeMaras DeRozanas.

K.Lowry su „Wizards“ įžaidėju Johnu Wallu vasarį žaidė NBA visų žvaigždžių savaitgalio rungtynėse kaip Rytų konferencijos komandos atstovai. „Wizards“ gynėjas Bradley Bealas – vienas geriausių jaunųjų krepšininkų lygoje.

D.DeRozanas prieš atkrintamąsias sužaidė geriausią šešių savaičių etapą per savo penkerių metų karjerą NBA. K.Lowry paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse su „Charlotte Hornets“ įmetė šešis tritaškius iš devynių. Septynerias rungtynes dėl nugaros skausmų praleidęs įžaidėjas grįžo su trenksmu.

Tiek K.Lowry, tiek D.DeRozanas puikiai pažįsta J.Wallą, tačiau šį kartą K.Lowry jis bus tiesioginis varžovas, kitaip nei NBA visų žvaigždžių savaitgalio rungtynėse.

„Negaliu sulaukti. Tai mano komandos draugas Visų žvaigždžių savaitgalyje. Manau, jo talentas yra neįtikėtinas. Jis yra vienas greičiausių vaikinų lygoje, vienas atletiškiausių įžaidėjų ir jis dar tobulėja. Tai iššūkis, aš jį priimu“, – sakė K.Lowry.

J.Wallo greitis – niekam ne paslaptis, tačiau tai tik vienas ginklų, kurį prieš „Raptors“ gali panaudoti varžovai.

„Jie mums bus parengę daug įvairių iššūkių. Jie greiti ir atletiški. Atkovoti kamuoliai – dar viena sritis, kur turime būti labai susikaupę.

Mes jiems parengėme ne mažiau skirtingų iššūkių. Tai bus įdomi dvikova su atkrintamųjų varžybų verta komanda. Jų puikus fizinis pasirengimas, jie aukšti, greiti, turi daug ginklų, reikalingų atkrintamosiose varžybose“, – sakė „Raptors" treneris Dwane'as Casey.

Antroje sezono pusėje „Raptors“ sprendė gynybos problemas, tačiau strategas D.Casey užtikrino, kad komanda jaučiasi daug tvirčiau.

„Dėl mūsų gynybos jaučiuosi daug geriau nei prieš dvi savaites. Manau, šioje srityje žengėme didelį žingsnį į priekį. Žinoma, dar yra sričių, kurias turime sutvarkyti, tačiau per šias dvi su puse savaitės tikrai pagerinome gynybą“, – sakė krepšinio specialistas.

Pirmosios „Raptors“ rungtynės vyks šeštadienį 19 val. 30 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.