EUROLYGA 2023

Įtarimų vis keliančio „Nevėžio" treneris: „Kodėl būtent mes?“

Kėdainių „Nevėžio“ klubui – vėl įtarimai dėl sutartų rungtynių. Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lyga (LKL) atšaukė Kėdainiuose turėjusias vykti „Nevėžio“ ir „Mažeikių“ rungtynes. Lyga argumentavo, esą šių rungtynių baigtis galėjo būti sutarta iš anksto.

M.Budzinauskas nori, kad būtų atliktas tyrimas.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Budzinauskas nori, kad būtų atliktas tyrimas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:57 PM

Šį sezoną ant „Nevėžio“ komandos tokie įtarimai krinta jau ne pirmą kartą. Vasario mėnesį abejonių sukėlė komandos pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui“ 43 taškų skirtumu (73:116). Tuomet „Nevėžis“ atliko vidaus tyrimą ir jokių pažeidimų nenustatė.

Ketvirtadienį vykusiame klubo valdybos posėdyje nutarta skatinti lygą imtis tyrimo, kas paskatino įtarimus.

„Pirmiausia posėdyje aiškinomės situaciją, iš kur atėjo informacija, kodėl rungtynės yra nukeltos. Padarėme išvadą, kad visiems, ir mūsų klubui, ir visam Lietuvos krepšiniui, būtų naudinga, jei būtų atliekamas tyrimas, išsiaiškinta, kas vyksta, kad būtų rasti kaltininkai, jei tokių yra, ir kad jie būtų nubausti.

Mūsų klubą jau ne pirmą kartą persekioja gandai, esą dalyvaujame susitarimuose dėl rungtynių baigties, ir jie dažniausiai nepasitvirtina. Nė karto nebuvo įrodyta, kad tai iš tiesų vyksta.  Man kaip treneriui nelengva bendrauti ir dirbti su žaidėjais, nes nuolat driekiasi šleifas.

Kai laimime ir gerai žaidžiame, niekas priekaištų neturi, bet jei tik rungtynės nesusiklosto ar kas nors nepasiseka, iškart puola mus kaltinti“, – lrytas.lt sakė komandos treneris Mindaugas Budzinauskas.

– Kai kilo įtarimų po rungtynių su „Neptūnu“, tyrimą jūsų klubas atliko pats. Kaip tai vyko?

– Žiūrėjome rungtynių įrašus, analizavome, stengėmės išanalizuoti kiekvieno žaidėjo žaidimą, kaip jis elgėsi aikštėje, ką darė. Tyčinių veiksmų nenustatėme ir visi sutartinai pripažinome, kad tyčinių veiksmų, siekiant pakeisti rungtynių eigą, nebuvo.

– Kaip tyrimą įsivaizduojate šį kartą?

– Kadangi LKL stabdo rungtynes, mano nuomone, ji turėtų pradėti tyrimą. Galbūt pasitelkdama teisėsaugos organus. Mes valdybos posėdyje kalbėjome, kad klubas padės kuo galėdamas, pateiks visus reikalingus dalykus.

– Kodėl „Nevėžį“ vis persekioja įtarimai?

– Tai ir man didžiausias klausimas – kodėl būtent mes? Galbūt LKL valdyba ir vadovybė turi kitokios informacijos, kurios aš neturiu. Tokie patys įtarimai buvo prieš rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda. Mes jas laimėjome ir viskas nutilo, staiga įtarimų neliko, nors buvo sakoma, kad tikrai pralaimėsime.

Jei pralaimime, kaip buvo su „Neptūnu“, tai visi stebisi, kodėl tokiu dideliu skirtumu pralaimėjome. Kai laimime, niekas nežiūri, kodėl laimėjome. Kai laimėjome prieš „Pieno žvaigždes“, nors buvo daug statymų, kad pralaimėsime, niekas mūsų nė neatsiprašė ir nepasakė, kad tie įtarimai buvo be pagrindo.

Aš tikiu, kad lygiai taip pat būtų buvę ir rungtynėse su „Mažeikiais“. Šioje situacijoje norėtųsi vienintelio dalyko – aiškumo.

– Ar LKL atstovai pasakė, dėl ko konkrečiai kilo įtarimų?

– Nežinau, aš tik skaičiau oficialų raštą. Nežinau, ar dėl mūsų, ar dėl „Mažeikių“. Manau, įtarimai krinta ant visų, ant abiejų komandų ir kiekvieno rungtynių dalyvio atskirai. Tai nėra malonu nė vienam žmogui.

– Galbūt įtariate kuriuos nors žaidėjus?

– Kaip treneris visiškai pasitikiu komanda ir, kol nėra konkrečių įrodymų, negaliu sakyti, kad vienas ar kitas kelia įtarimą.

Man atrodo, visi iš visų jėga dirba treniruotėse, rungtynėse daro viską, ką gali, dėl to mūsų tokie rezultatai. Ne mano reikalas įtarinėti ir bausti. Jeigu bus įrodymų, klubas atitinkamai ir griežtai nubaus.

– Kokia šiuo metu yra klubo finansinė situacija?

– Manau, tikrai nebloga. Pastarojo mėnesio atlyginimas truputį vėluoja, bet nežymiai, tik keliomis dienomis. O šiaip finansinė situacija visą sezoną yra stabili. Tokia jau daug metų nebuvo.

– Ar yra likusių skolų esamiems ar buvusiems žaidėjams?

– Kiek aš žinau, yra keletas skolų, likusių iš praėjusių metų, kai kuriems žaidėjams, kurie rungtyniavo pernai. Tuomet komanda turėjo daug finansinių problemų. Kiek žinau, su visais susitarta, suderinta ir visos skolos sureguliuotos. Nebent ko nors aš nežinau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.