EUROLYGA 2023

Ligai pralaimėjusi krepšininkė tapo įkvėpimu ir L. Jamesui

Lauren Hill buvo pagerbta kaip draugė, komandos narė ir herojė. 19-metės krepšininkės atminimo ceremonija vyko toje pačioje Šv.Juozapo universiteto arenoje Sinsinatyje, kur ji žengė pirmuosius ir paskutinius žingsnius studentų krepšinyje.

L.Hill neleido, kad liga sužlugdytų jos svajonę žaisti krepšinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Hill neleido, kad liga sužlugdytų jos svajonę žaisti krepšinį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 10:52 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 2:43 PM

Maždaug 10 tūkst. žmonių atėjo atsisveikinti su L.Hill. Šeimos nariai, bičiuliai ir komandos draugės dalijosi prisiminimais apie drąsią merginą, kuri kovojo iki galo ir įkvėpė juos.

19-metė neleido, kad smegenų auglys sutrukdytų išpildyti svajonę – žaisti universiteto krepšinio komandoje.

Komandos treneris Danas Benjaminas, prieš padėdamas 22-uoju numeriu pažymėtus sidabrinius marškinėlius ant karsto, atsisveikindamas juos pabučiavo.

L.Hill pademonstravo ryžtą ir drąsą, kuri gali įkvėpti daugelį aukščiausio lygio atletų.

Jaunos krepšininkės mirtis paveikė ir „Cleveland Cavaliers“ žvaigždę LeBroną Jamesą. Krepšininkas socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė pagarbą jaunai kolegei.

„Tu esi stiprybė, drąsa, galia, lyderystė. Laikas, kurį praleidai žemėje, niekada nebus pamirštas. Niekada nebuvau tavęs asmeniškai sutikęs, bet visada mane įkvėpei. Kiekvienam žmogui, kurio gyvenimą palietei, tu padarei įtaką tiesiog būdama savimi.

Dabar esi geresnėje vietoje, tik būk gera, per daug nesilinksmink. Ir gal gali perduoti mano močiutei, kad siunčiu jai linkėjimus? Nesijaudink, ji tave pažįsta, kalbėjausi su ja apie tave daugybę kartų.

Kol vėl susitiksime, rūpinkis savimi ir toliau būk lyderė, kurią visi mylėjo. Ilsėkis ramybėje, Lauren Hill“, – rašė L.Jamesas.

Smegenų auglys L.Hill buvo diagnozuotas paskutiniaisiais metais mokykloje. Paskutinius savo gyvenimo metus ji atidavė krepšiniui universiteto komandoje, nepaisydama rizikos, kad liga gali paūmėti.

Mergina įkūrė labdaros fondą ir surinko maždaug 1,5 mln. JAV dolerių. Jie bus skirti moksliniams vėžio tyrimams.

„Tikriausiai aš to nematysiu, bet tai turėtų padėti daugybei žmonių. Štai kodėl toliau reikia dėl šito dirbti, reikia tęsti tyrimus, o nebaigti jų sulig šiuo žaidimu“, – apie savo fondą yra kalbėjusi mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.