EUROLYGA 2023

NBA atkrintamosios varžybos: kiek ir kokių intrigų tikėtis?

Šeštadienį prasidėjo įdomiausia NBA maratono dalis – atkrintamosios varžybos. Jonas Valančiūnas su „Toronto Raptors“ bandys perkopti „Washington Wizards“ barjerą, o traumą besigydantis Donatas Motiejūnas tik iš šalies stebės, kaip jo „Houston Rockets“ grumiasi su „Dallas Mavericks“.

„Cavaliers“ kompanija – viena galingiausių šį sezoną.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Cavaliers“ kompanija – viena galingiausių šį sezoną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2015, 9:12 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:26 AM

Kokių kovų tikėtis iš atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo porų? Prognozės ir intrigos – pagal JAV krepšinio apžvalgininkus.

Vakarų konferencija:

„Golden State Warriors“ (1 vieta) – „New Orleans Pelicans“ (8 vieta)

Šis NBA reguliarusis sezonas buvo neįprastas. Bent jau ne toks, kokio tikėjosi krepšinio specialistai. Prieš sezoną didžiausios intrigos buvo LeBrono Jameso sugrįžimas į „Cleveland Cavaliers“ ir kaip atrodys čempionės titulą ginanti „San Antonio Spurs“ komanda.

Tačiau viską užgožė trenerio karjerą pradėjusio Steve'o Kerro treniruojama „Golden State Warriors“, kuri netikėtai iškovojo 67 pergales, patyrė tik 15 pralaimėjimų ir tapo geriausia reguliaraus sezono komanda.

Ekipos lyderis Stephenas Curry yra pagrindinis pretendentas tapti MVP, o puolėjas Klay Thompsonas nustebino galingu ir rezultatyviu žaidimu, kurį vainikavo neįtikėtinas pasirodymas mače su „Memphis Grizzlies“, kai per vieną kėlinį pelnė net 26 taškus (23 – iš eilės), o iš viso surinko 42.

Žinoma, Ouklando komanda turi tam tikrų bėdų, tačiau „Warriors" turėtų būti bet kurio atkrintamųjų varžybų etapo favorite.

Tuo tarpu „Pelicans“ komanda atkrintamąsias varžybas pasiekė pirmą kartą nuo tų laikų, kai vadinosi „Hornets“ ir kaip jos marškinėlius vilkėjo Chrisas Paulas. Įtemptose lenktynėse dėl 8-osios Vakarų konferencijos vietos „Oklahoma City Thunder“ aplenkusi „Palicans" turi labai svarbų kozirį – Anthony Davisą.

Tačiau jei „Warriors" tęs savo žavų ir patrauklų žaidimą, kurį matėme NBA reguliariajame sezone, net ir tobulas A.Daviso žaidimas negalėtų tapti išsigelbėjimo šiaudu.

Citata. „Manęs niekas daugiau nebestebina“, – S.Kerras apie neįtikėtinus S.Curry metimus.

Ar žinojote, kad? „Pelicans“ lyderis A.Davisas šį sezoną pirmauja lygoje pagal efektyvumo reitingą (30,8).

Prognozė: „Warriors“ laimės 4:1.

„Houston Rockets“ (2) – „Dallas Mavericks“ (7)

Hjustono komanda praėjusią vasarą nesėkmingai viliojo ir L.Jamesą, ir Chrisą Boshą, prarado į „Mavericks“ išvykusį Chandlerį Parsonsą, sezono metu nuolat kraujavo dėl traumų, bet nepaisant to, su Jamesu Hardenu priešakyje užėmė antrąją konferencijos vietą.

Dalaso komanda, kaip atrodė iš pradžių, turės dar vieną sėkmingą sezoną, ypač po to, kai įsigijo „Celtics“ lyderį Rajoną Rondo. Nors „Mavericks“ Vakarų konferencijoje ir užėmė tik 7 vietą, sakyti, kad komandai sezonas ne itin sėkmingas, būtų nesąžininga – juk ekipa laimėjo 50 rungtynių labai pajėgioje konferencijoje. Tiesa, reikalus temdė trenerio Ricko Carlisle'o nesutarimai su R.Rondo, kurie lyg ir tapo signalu, kad ši sudėtis nėra pačios aukščiausios kokybės.

Nors „Rockets“ iki sezono pabaigos prarado Donatą Motiejūną, po traumos atsigaunantis Dwightas Howardas įsibėgėja, o J.Hardenas šiuo metu demonstruoja geriausią žaidimą per savo karjerą.

Ar žinote, kad? Šios komandos reguliariajame sezone žaidė keturis kartus ir bendras komandų skirtumas – vos 7 taškai („Rockets“ iškovojo 3 pergales).

Prognozė: „Rockets“ laimės 4:2.

„Los Angeles Clippers“ (3) – „San Antonio Spurs“ (6)

Kodėl „San Antonio Spurs" turėtų laimėti? Nes ji visada tai daro. Taip juokaudami sako krepšinio apžvalgininkai. Ir priduria – tik leiskite dirbti treneriui Greggui Popovichiui.

NBA čempionai darys viską, kad Timo Duncano, Tony Parkerio ir Manu Ginobili era būtų apvainikuota dar vienu triumfu. Nors pirmoji sezono pusė „Spurs“ komandai buvo labai klampi, vėliau, atgijus T.Parkeriui, atgijo ir visa komanda.

Ką gali pasiūlyti „Clippers“? Chrisas Paulas sveikas kaip niekada anksčiau, Blake'as Griffinas tapo brandžiu žaidėju, kuris T.Duncanui kels labai rimtų kliūčių. Be to, „Spurs" tikrai neturi atsakymų, kaip sustabdyti DeAndre Jordaną.

Ar žinojote, kad? Paskutinį kartą „Clippers“ įveikė pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą, o „Spurs“ nepraėjo 1996-1997 metų sezone. Tą kartą G.Popovichius laikinai ėjo „Spurs" trenerio pareigas, o „Clippers“ marškinėlius vilkėjo tokie krepšininkai kaip Loy Vaughtas, Malikas Sealy ir Rodney Rogersas.

Prognozė: „Spurs“ laimės 4:2.

„Portland Trail Blazers“ (4) – „Memphis Grizzlies“ (5)

Portlando komanda sėkmės gali tikėtis, jei Damianas Lillardas išlaikys savo tempą, o Robinas Lopezas žais sumaniai ir bus rimtas iššūkis Marcui Gasoliui.

„Grizzlies“ šį sezoną visus keturis kartus įveikė Portlando komandą, tačiau dėl tokios statistikos Memfio krepšininkai tikrai negali atsipalaiduoti – „Blazers“ dažnai šį sezoną versdavosi be traumas patyrusių svarbių žaidėjų. LaMarcusui Aldridge'ui žaisti trukdo nykščio trauma – pasibaigus sezonui aukštaūgiui bus atlikta operacija. Beno Udrichas taip pat nežaidžia pačio geriausio krepšinio.

Ar žinojote, kad? „Grizzlies“ jau šešis sezonus iš eilės laimėjo 40 ir daugiau rungtynių.

Prognozė: „Grizzlies“ laimės 4:3.

Rytų konferencija

„Atlanta Hawks“ (1) – „Brooklyn Nets“ (8)

Rytų konferencijos nugalėtojams „Hawks“ krepšininkams pirmajame etape, regis, teko lengvas grobis – Atlantos komanda reguliariajame sezone varžovus iš Bruklino nugalėjo visus keturis kartus.

„Nets“ galvos skausmas – kaip sustabdyti gynėjus Jeffą Teague ir Dennisą Schroederį. Ir kaip apsisaugoti nuo Kyle'o Korverio tritaškių?

Tačiau ir „Hawks“ komandai reikės kuo pasirūpinti – aukštaūgis Brookas Lopezas atsigavo po traumos ir žaidžia nuostabiai. Patyręs Joe Johnsonas, didžiąją karjeros dalį praleidęs Atlantos komandoje, gali ir moka nulemti labai svarbių rungtynių baigtį. Nereikia pamiršti ir patyrusio vilko Derono Williamso.

Ar žinojote, kad? „Atlanta Hawks" turi šešis žaidėjus, kurių bent vienas statistikos rodiklis – dviženklis. Tai geriausias rezultatas tarp visų NBA komandų.

Prognozė: „Hawks“ laimės 4:1.

„Cleveland Cavaliers“ (2) – „Boston Celtics“ (7)

„Cavaliers“, be jokios abejonės, yra talentingiausia Rytų konferencijos komanda, kurios vedlys – ne kas kitas, o Karalius Jamesas. Daug pristatinėti nereikia Kyrie Irvingo ir Kevino Love'o. Nors šį sezoną „Cavaliers“ pradėjo labai prastai, dabartinė komanda toli gražu nepanaši į tą, kuri pradžioje turėjo 19 pergalių ir 20 pralaimėjimų.

„Celtics" treneris Bradas Stevensas yra kruopštus ir talentingas, todėl jis gali rasti priešnuodžių galingiems varžovams iš Ohajo. Tai jis jau yra įrodęs – per keturis šio sezono susitikimus „Celtics“ du kartus nugalėjo „Cavaliers“.

Ar žinojote, kad? K.Irvingas yra pirmasis 2011 metų NBA naujokų biržos šaukimas, o „Celtics“ gynėjas Isiah Thomas – paskutinis.

Prognozė: „Cavaliers“ laimės 4:1.

„Chicago Bulls“ (3) – „Milwaukee Bucks“ (6)

Ir šį sezoną „Bulls“ komandai teko tikras galvosopis dėl lyderio Derecko Rose'o traumos. Tačiau priešingai nei anksčiau, buvęs lygos MVP tą patį sezoną grįžo į aikštę ir turėtų žaisti atkrintamosiose varžybose.

„Bulls“ sirgalių optimizmą stiprina ir tai, kad ekipa turi vieną pavojingiausių lygos trejetų – Pau Gasolį, Nikolą Mirotičių ir Jimmy Butlerį.

Tuo tarpu „Bucks" tapo vienu iš šio sezono siurprizų – niekas netikėjo, kad iš „Brooklyn Nets“ į Milvokį persikėlęs treneris Jasonas Kiddas kilstels naująją savo komandą iki šeštosios konferencijos vietos. Metų naujokų galintis tapti Jabari Parkeris, taip pat Brandonas Knightas, Michaelas Carteris-Williamsas ir Khrisas Middletonas šį sezoną tapo galingais komandos raumenimis.

Ar žinojote, kad? „Bucks“ sezoną pabaigė laimėjusi vos 10 pergalių iš paskutinių 28 mačų, tačiau tai jai nesutrukdė patekti į atkrintamąsias varžybas ir iškovoti 26 pergalėmis daugiau nei praėjusį sezoną.

Prognozė: „Bulls“ laimės 4:1.

„Toronto Raptors“ (4) – „Washington Wizards“ (5)

Jeigu atsuktume laiką kelis mėnesius atgal, ši pora atkrintamosiose varžybose būtų viena geriausių. Tačiau dabar anaiptol taip nėra.

Iki Naujųjų metų „Raptors“ žaidimas ir rezultatai pranoko visų lūkesčius, tačiau sausis ir vasaris ekipos žaidėjams ir gerbėjams priminė slogų sapną. Panašiu keliu ėjo ir „Wizards“ komanda, kuri dar sausio mėnesį buvo tarp Rytų konferencijos lyderių, bet vasarį pasipylę pralaimėjimai apvertė viską aukštyn kojomis.

Pagal „Raptors“ žaidimo kreivę susidaro įspūdis, kad iki Naujųjų metų ir po jų čia žaidė skirtingos sudėtys. „Raptors“ komandai svarbiausia, kaip atrodys Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano duetas, ir kaip baudos aikštelėje tvarkysis Jonas Valančiūnas.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais su Rytų konferencijos laimėtoja „Atlanta Hawks“.

Ar žinojote, kad? „Wizards“ aukštaūgis Marcinas Gortatas yra trečias pagal dvitaškių pataikymo procentą. Žinote, kas antras? „Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

Prognozė: „Raptors“ laimės 4:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.