EUROLYGA 2023

Susikrimtęs J. Valančiūnas po nesėkmės neieškojo pasiteisinimų

Jonas Valančiūnas po pirmojo pralaimėjimo atkrintamosiose varžybose atrodė susikrimtęs. „Toronto Raptors“ krepšininkai po pratęsimo 86:93 nusileido „Washington Wizards“ komandai ir serijoje iki keturių pergalių prarado namų aikštės pranašumą.

„Raptors“ pirmosiose rungtynėse atrodė lyg nesavi.<br>AP nuotr.
„Raptors“ pirmosiose rungtynėse atrodė lyg nesavi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2015, 2:53 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 11:14 AM

Per 24 minutes lietuvis neišsiskyrė – pelnė 6 taškus (3/7 dvit.), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir kartą prasižengė.

„Tris kėlinius jis neegzistavo“, – pastebėjo „Raptors“ apžvalgininkas, buvęs krepšininkas Morrisas Petersonas.

Kita vertus, „Raptors“ žaidėjai, panašu, patys neieškojo J.Valančiūno po krepšiu. Aukštaūgis retai gaudavo kamuolį.

Pagrindinė pralaimėjimo priežastis

Nuo ketvirtojo kėlinio vidurio J.Valančiūnas sėdėdamas ant atsarginių suolo stebėjo, kaip jo komandos draugai didvyriškai išplėšė pratęsimą, bet jame palūžo prieš po krepšiais karaliavusius „burtininkus“.

Kovą dėl kamuolių „Wizards“ laimėjo 61-48, o „Raptors“ komandai labiausiai kirto antrieji Vašingtono ekipos šansai – 19 atkovotų kamuolių puolime.

„Jie tiesiog buvo kietesni, – po rungtynių niūriai su žiniasklaida bendravo J.Valančiūnas. – Mes turime perimti kontrolę. Turime parodyti, kad galime su jais stumdytis po krepšiu.“

Būtent varžovams suteikti antrieji šansai, anot „Raptors" trenerio Dwane‘o Casey, buvo pagrindinė „Raptors“ pralaimėjimo priežastis.

„Tai pakirto mus ir pratęsime. Dėl „Wizards“ atkovotų kamuolių puolime nebegalėjome atsitiesti“, – pripažino amerikietis.

Tačiau jis nevertė kaltės tik „Raptors“ aukštaūgiams: „Tai nėra tik aukštaūgių reikalas. Visi turi padėti kovoti po krepšiu. Žinome šią mūsų problemą ir bus nelengva.“

Netaiklių šūvių lietus

Toronto klubui reikia susitvarkyti ne tik po krepšiu, bet ir su pataikymu. Snaiperių komanda laikoma „Raptors“ pataikė vos 38 proc. visų savo metimų (35/92) ir tik 20,7 proc. tritaškių (6/29).

„Dinozaurų“ puolimo lyderiai DeMaras DeRozanas ir Kyle‘as Lowry švaistėsi netaikliais metimais į kairę ir į dešinę – kartu pataikė tik 8 iš 30 (26,66 proc.).

D.Casey įsitikinęs, kad jo auklėtiniai taip nebešaudys pro šalį, o J.Valančiūnas akcentuoja, kad komanda privalo keistis.

„Kitose rungtynėse privalome būti kitokie, – teigė J.Valančiūnas.- Negalime kartoti tų pačių klaidų. Antradienį turime būti kitokie. Galima ieškoti visokių pasiteisinimų, bet tai ne vieta tai daryti.“

„Raptors“ klubui pirmieji atkrintamųjų mūšiai – lyg užkeikti. Per septynerias atkrintamųjų varžybų serijas Toronto komanda tik kartą šventė pergalę pirmosiose rungtynėse.

Pernai buvo tas pats, o „Raptors“ pralaimėjo seriją „Brooklyn Nets“ klubui 3:4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.