EUROLYGA 2023

Psichologiniai žaidimai: „Raptors“ mėgina ignoruoti P. Pierce'ą

Nepasiduoti Paulo Pierce'o provokacijoms – tokia eilutė atsirado „Toronto Raptors“ užduočių sąraše. Jonas Valančiūnas ir „Raptors“ krepšininkai rimtai pluša, kad trečiadienį išlygintų NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos rezultatą. Pirmąją dvikovą Toronte „Washington Wizards“ po pratęsimo laimėjo 93:86.

P.Pierce'as kalbomis mėgina išmušti iš vėžių „Raptors“ komandą.<br>AP nuotr.
P.Pierce'as kalbomis mėgina išmušti iš vėžių „Raptors“ komandą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-20 19:02, atnaujinta 2018-01-06 08:18

37 metų NBA veteranas P.Pierce'as tuomet iš viso pelnė 20 taškų, o penkis iš jų – per pratęsimą. Tačiau tai – ne vieninteliai P.Pierce'o nuopelnai.

Pastarasis dar prieš atkrintamųjų startą išprovokavo „Raptors“ generalinį direktorių Masai Ujiri, kuriam už keiksmu papildytą atsaką veteranui NBA skyrė 35 tūkstančių JAV dolerių baudą. Piniginę patuštinti reikės ir „Raptors“ klubui, kuris sumokės 25 tūkst.

„P.Pierce'as sutraukia visų dėmesį. Ir jeigu mes kalbėsime apie jį, tai taps serija su P.Pierce'u, o ne „Wizards“. Savo pasisakymais jis motyvuoja komandą, negražiai kalba, provokuoja. Bet kodėl mes turime tai daryti? Savo persirengimo kambaryje tokio tipo žaidėjų neturime“, – espn.go.com sakė „Raptors“ gynėjas Greivis Vasquezas.

P.Pierce'as visas kameras į save atsuko per interviu prieš NBA atkrintamųjų seriją, kai pareiškė, kad „Raptors“ neturi „to“. Veteranas tvirtino, kad nesijaudina dėl Toronto klubo.

Po pirmųjų rungtynių Toronte P.Pierce'as teigė, kad yra pajautęs galimybę pradėti psichologinį karą. Bet nors M.Ujiri į karo zoną pateko, „Raptors“ klubas į tokį mūšį nesiruošia.

„Mes jį vertiname, suprantame galimybes. Jis turi tvirtus kiaušus, – sakė G.Vasquezas. – Ką aš dar galiu pasakyti? Man patinka jo žaidimas. Turiu šio krepšininko nuotrauką. Jis – ikona. Bet mes turime žaisti, o jūs galite tiesiog nebeklausti apie P.Pierce'ą.“

Šie G.Vasquezo žodžiai pasiekė P.Pierce'ą. Kai jis Vašingtone baigė dvi treniruotes, nusišypsojo, bet nieko apie tai nesakė.

„Wizards" treneris Randy Wittmanas reagavo pokštu.

„Manau, kad visi NBA kamuoliai – vienodo dydžio“, – į „Raptors“ gynėjo komentarą apie P.Pierce'ą atsakė treneris.

„Manau, kad Paulas taip kalba ne pirmą kartą. Jis – meistras. Paulas yra laimėjęs NBA čempionų žiedą, tad spėju, kad jam gerai sekasi tai daryti. Bet nesu matęs daug atvejų, kai žmones iki pergalės nuveda kalbos, – kalbėjo „Raptors" treneris Dwane'as Casey. – Jis nuostabus krepšininkas ir jo žaidimas kalba daug garsiau nei bet kas, ką galima parašyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.