EUROLYGA 2023

„Hawks“ žvėriu pavertęs strategas – NBA metų treneris

Po audringo pasirengimo sezonui ir pirmosios vietos Rytų konferencijoje Mike'as Budenholzeris gavo prestižinį apdovanojimą. „Atlanta Hawks“ strategas įveikė „Golden State Warriors" trenerį Steve'ą Kerrą ir tapo NBA metų treneriu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 7:50 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:15 AM

45 metų strategui tai antrieji metai, kai jis užima vyriausiojo trenerio pareigas. Jo komanda reguliariajame sezone iškovojo 60 pergalių ir pralaimėjo 22 taškus. Tai – geriausias rezultatas „Hawks“ istorijoje. „Hawks“ šiemet laimėjo pirmąjį savo diviziono titulą nuo 1994-ųjų. Būtent tais metais paskutinį kartą klubas atkrintamąjį etapą pradėjo pirmoje vietoje.

M.Budenholzeris gavo 67 pirmosios vietos balsus ir iš viso surinko 513 taškų. Rinkimuose geriausią rinko JAV sporto žurnalistai, tinklaraštininkai ir transliuotojai.

S.Kerr'as gavo 56 pirmosios vietos balsus ir surinko 471 tašką.

Ilgą laiką „San Antonio Spurs" trenerio Greggo Popovichiaus asistentu dirbęs M.Budenholzeris savo debiutiniame sezone su „Hawks“ komanda per traumų sezoną iškovojo 38 pergales ir patyrė 44 pralaimėjimus.

Bet antrajame sezone M.Budenholzeris tęsė darbą ir buvo gerokai sėkmingesnis. Būtent taip Atlanta gavo pirmąjį Metų trenerį nuo Lenny Wilkinso, kuriam apdovanojimas atiteko prieš 21 metus.

„Milwaukee Bucks" treneris Jasonas Kiddas buvo trečias. Jis surinko 57 pirmosios vietos balsus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.