EUROLYGA 2023

„Raptors“ skirti kritikos kirčiai aplenkė Joną Valančiūną

„Toronto Raptors“ komanda sezono pradžioje džiugino sirgalius. Galingai pradėjęs klubas teikė vilčių, kad šis sezonas bus kitoks. Tačiau „Raptors“ ėmė strigti pačiame svarbiausiame etape.

J.Valančiūnas surinko dvigubą dviženklį.<br>USA Today/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas surinko dvigubą dviženklį.<br>USA Today/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-22 13:09, atnaujinta 2018-01-06 05:07

Toronto klubas ir antrosiose atkrintamųjų varžybų rungtynėse savo aikštėje 106:117 nusileido „Washington Wizards“ ekipai ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0:2.

„Raptors“ gerbėjai pyksta.

Pagrindinis komandos įžaidėjas Klye'as Lowry rungtynių nebaigė dėl traumos. Per pirmąsias dvejas atkrintamųjų varžybų rungtynes jis surinko vos 13 taškų.

„Jis buvo toks siaubingas per pirmąsias dvejas rungtynes, kad tai net nesvarbu. Jis gavo tokią kvailą trečiąją pražangą, kuri lėmė „Raptors“ kritimą antrajame kėlinyje.

Akivaizdu, kad mums jo reikia, nes jis turi sugebėjimą laimėti rungtynes, nors ir sunku tai įsivaizduoti prieš gerai organizuotą „Wizards“ gynybą“, – rašoma raptorsrepublic.com.

Kritikos sulaukė ir Greivis Vasquezas. Pasijuokta iš jo prastos gynybos ir po rungtynių pasakytų žodžių, kad atkrintamosiose reikia atiduoti viską.

„Nustok kalbėti, kad reikia žaisti iš visų jėgų. Žaisk taip“, – rašoma portale.

Kritikos strėlės smigo į trenerį Dwane'ą Casey. „Ar jis supranta, kad Nene ir Marcinui Gortatui sunku dengti Joną Valančiūną, kai šis yra šiek tiek toliau nuo krepšio? Ar jis žino, kad G.Vasquezą antrajame kėlinyje reikia pakeisti? Ar žino, kad Terrence'as Rossas prieš aukštesnius ginasi nepatikimai? Ar jis ką nors žino?“, – klausė portalo analitikas.

Po rungtynių 20 taškų surinkęs DeMaras DeRozanas sakė: „Tai dar ne viskas. Mes turime žaisti toliau. Pasitikime savimi. Nutikti gali bet kas, mes nepasiduodame.“

Šie žodžiai neliko nepastebėti.

„DeMaras DeRozanas, kuris buvo vienas brandžiausių ir šaltakraujiškiausių šiose rungtynėse, kalbėjo apie pasitikėjimą savimi. Nesu tikras ką jis norėjo įtikinti: žiniasklaidą, komandos draugus ar tiesiog save“, – svarstė raptorsrepublic.com.

Tuo tarpu gerų žodžių sulaukė J.Valančiūnas. 22 metų 213 cm ūgio lietuvį portalas įvertino aukščiausiu balu. Jis šiose rungtynėse per 29 minutes pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Gaudamas galimybę atakuoti jis ja pasinaudodavo. Tačiau, jis prisimenamas tik tuomet, kai nėra kitų idėjų. Reikėtų pasimokyti iš „Wizards“, kaip jų gynėjai trumpais perdavimais baudos aikštelėje pasiekia Nene ir M.Gortatą. „Raptors“ galėtų taip dažniau įtraukti J.Valančiūną. Jonas dėjo daug pastangų ir pasiekė gerą statistiką“, – sakė apžvalgininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.