EUROLYGA 2023

A. Sabonis: „Ta nešvari liga atėjo iki krepšinio“

Jeigu bausti, tai bausti taip griežtai, kad kiti bijotų. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis nori sukčiams suduoti tvirta ranka. Legendinis šalies „centras“ nenori, kad jo mylima sporto šaka būtų ištepta purvu, kuriame Lietuvoje kol kas skambiausiai murkdosi futbolas.

A.Sabonis yra pasiruošęs kovoti su sporto sukčiais.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Sabonis yra pasiruošęs kovoti su sporto sukčiais.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 22, 2015, 12:23 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:18 AM

„Kaip žinote, ta nešvari liga atėjo iki krepšinio. Krepšinis – Lietuvos pasididžiavimas, todėl jo suteršti negalima. Mes to leisti negalime, todėl mums labai svarbi Lošimų priežiūros tarnybos (LPT) pagalba. Manau, kad dirbdami kartu ir reaguodami galėsime tą ligą sustabdyti“, – trečiadienį sakė A.Sabonis.

LKF prezidentas spaudos konferencijoje pasirašė sutartį su Lošimų priežiūros tarnyba ir sieks pažaboti nusikaltėlius. Sutartis buvo rengti pradėta prieš du mėnesius.

Praėjusią savaitę Lietuvos krepšinio lyga (LKL) buvo priversta pirmą kartą istorijoje atšaukti rungtynes dėl įtarimų, kad buvo sutarta mačo baigtis. LKL sprendimą atšaukti rungtynes priėmė likus valandai iki Kėdainių „Nevėžio“ ir „Mažeikių“ rungtynių. Mačą iš pasiūlos išėmė ir Lietuvos bei užsienio kompanijos, nes įtarimų sukėlė didelės pinigų sumos už absoliučios lygos autsaiderės „Mažeikių“ ekipos pergalę.

„Jeigu bus įrodyta, tai reikia negailestingai. Nereikia žiūrėti į visus tuos reikalus. Tokia liga... Jeigu paaiškėtų, sprendimas turėtų tapti pavyzdžiu ateičiai. Jeigu griežtai, tai griežtai. Bet kol kas sunku kažką sakyti. Reikia laukti tyrimų išvadų“, – sakė A.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.