EUROLYGA 2023

J.Valančiūnui nedaug trūko iki rekordo, bet „Raptors“ – nokdaune

J.Valančiūnas žaidė energingai, tačiau „Raptors“ nedovanotinai klydo abejose aikštės pusėse.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnas žaidė energingai, tačiau „Raptors“ nedovanotinai klydo abejose aikštės pusėse.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 22, 2015, 6:40 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:56 AM

Nei Jono Valančiūno energija, nei Juros periodo parku (ang. „Jurassic Park“) praminta įkaitinta Toronto „Air Canada Centre“ arena neišgąsdino „Washington Wizards“ krepšininkų. JAV sostinės klubas NBA atkrintamosiose varžybose ir antrąjį kartą Kanadoje patiesė „Toronto Raptors“ komandą 117:106 (26:31, 34:18, 37:26, 20:31).

• J.Valančiūnas pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

• Serijoje iki 4 pergalių „Wizards“ pirmauja 2:0. Trečiosios rungtynės – penktadienį 2 val. ryto (Lietuvos laiku) Vašingtone.

Serijoje iki keturių pergalių „Wizards“ užtikrintai pirmauja 2:0 ir grįžta pratęsti serijos namo. „Raptors“ situacija – kritinė.

„Raptors“ galingai pradėjo rungtynes ir pirmavo dviženkliu skirtumu (12:2), bet vėliau dėl klaidų abejose aikštės pusėse persvarą iššvaistė ir krito trečiajame kėlinyje po „Wizards" tritaškių liūties.

Kur kas aktyviau nei pirmajame susitikime žaidė J.Valančiūnas, bet ir energingo lietuvio žaidimo buvo per maža.

22 metų 213 cm ūgio „centras“ per 29 minutes pelnė 15 taškų (5/11 dvit., 5/6 baud.), sugriebė 10 atšokusių kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, perėmė kamuolį, suklydo ir prasižengė po 1 kartą.

J.Valančiūnas buvo arti asmeninio rezultatyvumo rekordo atkrintamosiose varžybose.

Iki šių rungtynių jis rezultatyviausiai žaidė pirmajame savo karjeros susitikime pernai, kai į „Brooklyn Nets“ krepšį įmetė 17 taškų ir atkovojo 18 kamuolių.

Nesustabdomai „Wizards“ gretose žaidė gynėjų duetas – Bradley Bealas pelnė 28 taškus, o Johnas Wallas pridėjo 26 taškus ir 17 rezultatyvių perdavimų.

Lenko Marcino Gortato sąskaitoje buvo 16 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai, Otto Porteris (9 atk. kam.) įmetė 15 taškų

„Raptors“ gretose rezultatyviau už J.Valančiūną žaidė tik DeMaras DeRozanas (7 rez. perd.) ir Louisas Williamsas, surinkę po 20 taškų. Pattrickas Pattersonas pridėjo 15-a.

„Raptors“ situaciją apsunkino Kyle‘o Lowry trauma. Atkrintamosiose nuviliančiai žaidžiantis pagrindinis „Raptors“ žaidimo dirigentas ketvirtojo kėlinio viduryje po susidūrimo su Paulu Pierce‘u patyrė traumą ir aikštėje nebepasirodė.

Per dvejas rungtynes K.Lowry pelnė tik 13 taškų (vid. 6,5), pataikydamas vos 5 metimus iš 20. Reguliariajame sezone K.Lowry rezultatyvumo vidurkis siekė 17,8 taško ir 6,8 rezultatyvaus perdavimo.

Iki atkrintamųjų varžybų „Wizards“ reguliariajame sezone „Raptors“ ekipai pralaimėjo visus tris susitikimus. „Wizards“ nesustabdomai išvykoje žaidė ir pernai, kai pirmajame atkrintamųjų varžybų etape bent tris pergales pasiekė Čikagoje ir peržengė „Bulls“ barjerą. 

Rungtynės. „Raptors“ galingai pradėjo rungtynes ir jau 4-ąją minutę pirmavo 12:2. J.Valančiūnas žaidė energingai ir sulaukė kamuolių iš komandos draugų. Jiems lietuvis atsidėkojo per 9 minutes pelnydamas 8 taškus ir atkovodamas 4 kamuolius. Tiesa, „Raptors" tempas lėtėjo, o „Wizards“ artėjo 16:22. Pirmąjį kėlinį „Raptors“ laimėjo 31:25, o rezultatyviau už J.Valančiūną žaidė tik 9 taškus pelnęs DeMaras DeRozanas.

Į aikštę J.Valančiūnas antrajame kėlinuke sugrįžo likus žaisti 5 minutes, kai pasinaudoję „Raptors“ skylėmis gynyboje „Wizards“ išlygino rezultatą 41:41.

Lietuvio pasirodymas negelbėjo komandos. Taškus rinko tik J.Valančiūnas ir daug ovacijų sulaukęs Jamesas Johnsonas, kuris buvo mestas į aikštę specialiai gintis po krepšiu prieš Paulą Pierce‘ą. Tačiau „Raptors“ gynėjai dalijo kamuolius varžovams į rankas vieną po kito ir po Johno Wallo dėjimų bei greitų išpuolių „Wizards“ spurtavo 13:0, taip dar iki ilgosios pertraukos atitrūkdami 60:49.

Klaidų lietus sutapo su trečiąja pagrindinio „Raptors“ įžaidėjo Kyle‘o Lowry asmenine pražanga, dėl kurios kėlinio viduryje jam teko sėstis ant atsarginių suolo.

Po dviejų kėlinių J.Valančiūno sąskaitoje buvo 10 taškų ir 6 atkovoti kamuoliai. „Raptors“ niekaip negalėjo sustabdyti „Wizards“ gynėjo Bradley Bealo, kuris jau buvo spėjęs įmesti 20 taškų.

Trečiojo kėlinuko pradžioje „Raptors“ vėl įjungė aukštesnę pavarą ir analogiškai kaip ir pirmajame ketvirtyje užklupo „Wizards“ ekipą siautulingu žaidimu. Kai įsimėtė „Raptors“ snaiperiai, skirtumas ištirpo iki 61:63.

Tačiau „Raptors“ ėmė nepateisinamai klysti, šeimininkai pradėjo žaisti po vieną, o greiti J.Wallo ir P.Pierce‘o metimai atstatė „Wizards“ dviženklį skirtumą – 61:73.

Tempti komandą į priekį užsimojo J.Valančiūnas. Jį tik pražangomis galėjo sustabdyti tiek M.Gortatas, tiek ketvirtąją pražangą gavusį lenką pakeitęs prancūzas Kevinas Seraphinas. Tačiau jo pastangų buvo per maža.

J.Wallas aštriais prasiveržimais toliau draskė „Raptors“ gynybą, šeimininkų krepšį vienas po kito bombardavo „Wizards" tritaškiai ir prieš pat ketvirtąjį kėlinį D.Casey auklėtiniai krito į sunkų nokdauną – 75:97.

23 min. žaidusio J.Valančiūno sąskaitoje buvo 15 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai.

Į aikštę 40-ąją minutę grįžęs J.Valančiūnas pagyvino „Raptors“ žaidimą puolime. Jis buvo universalesnis ir kur kas sunkiau perkandamas „Wizards“ gynybai. Likus žaisti 6,5 min. po kelių sėkmingų išpuolių skirtumas tirpo iki 13 taškų (89:102).

Likus žaisti 6 min. situaciją apsunkino K.Lowry trauma. Po susidūrimo su P.Pierce‘u įžaidėjas griebėsi už kairės kojos ir šlubčiodamas paliko aikštę.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 3 min. ir „Wizards“ pirmaujant 109:96, D.Casey į aikštę vietoj J.Valančiūno metė A.Johnsono ir P.Pattersono tandemą.

Tačiau D.Casey manevrai nebegelbėjo – „Wizards“ iškovojo pergalę 117:106.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.