EUROLYGA 2023

Žalgiriečiai gyrė „Lietuvos rytą“, tačiau mintyse – tik pergalė

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje paaiškės, kas taps Lietuvos

G.Krapikas įsitikinęs, kad „Lietuvos ryto“ žaidimas smarkiai pasikeitė.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapikas įsitikinęs, kad „Lietuvos ryto“ žaidimas smarkiai pasikeitė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 23, 2015, 12:32 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 3:06 AM

„Sužaidėme po 39 rungtynes, tačiau iki šiol neišsiaiškinome, kuri komanda yra pajėgesnė. Tai paaiškės šeštadienį, mes tikimės pergalingai užbaigti šį susitikimą“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Jo nuomone, laimėtoją lems priemonių visuma – taktika, psichologija, fizinis pasirengimas. Žalgiriečiams svarus veiksnys turėtų būti namų arena ir didelė aistruolių parama.

„Kai žaidžia šios dvi komandos, atkaklios kovos nestinga net tuomet, kai rungtynės nėra svarbios, o šiuo atveju sprendžiamas reguliariojo sezono nugalėtojo likimas“, – kalbėjo G.Krapikas.

Jis labai palankiai įvertino naujojo „Lietuvos ryto“ komandos vyriausiojo trenerio Marcelo Nicolos darbą.

„Rezultatai – geriausias trenerio darbo įvertinimas. Jo vedami vilniečiai LKL nepralošė nė vienų rungtynių ir net „Žalgiris“ pastarąjį kartą Vilniuje vykusių rungtynių metu smarkiai nudegė“, – pripažino G.Krapikas.

Jis ieškojo priešnuodžių, kad scenarijus nepasikartotų, ir viliasi juos radęs. Pasak G.Krapiko, šįkart rungtynės nebus tokios, kokios buvo Vilniuje.

Reikšmingų pokyčių „Lietuvos ryto“ žaidime tikino pamatęs ir žalgirietis Artūras Milaknis.

„Vilniečiai žaidžia daug brandesnį žaidimą, ypač gynybos požiūriu. Palyginti su pirmosiomis rungtynėmis, žaidimo braižas smarkiai pasikeitė, žaidimas tapo solidesnis“, – dėstė A.Milaknis.

O „Žalgiris“, krepšininko nuomone, viso sezono metu išlaikė solidų žaidimą, nors ir pasitaikė nedidelių duobelių, lėmusių netikėtų pralaimėjimų.

„Tikimės laimėti, užimti pirmąją vietą ir įgyti namų pranašumą atkrintamosiose varžybose“, – apie būsimą dvikovą su „Lietuvos rytu“ kalbėjo A.Milaknis.

Jis ir kiti žalgiriečiai tikėjosi ramesnės sezono pabaigos, tačiau aplinkybės lėmė, kad viskas bus aišku tik per paskutines rungtynes. Kita vertus, žiūrovams bus tik įdomiau.

A.Milaknis tikisi aukšto lygio rungtynių, o psichologinę įtampą jus tiek žalgiriečiai, tiek Vilniaus komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.