EUROLYGA 2023

G. Krapikas gynė sirgalius, M. Nicola gyrė J. Andersoną

G.Krapikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Krapikas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2015, 10:28 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:53 PM

„Manau, nesuklysiu pasakydamas, kad geresnės reklamos Lietuvos krepšiniui nei šios rungtynės nebuvo galima įsivaizduoti“, – atsipūtęs po įtempto mačo kalbėjo Gintaras Krapikas.

Jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ paskutinėse rungtynėse 82:81 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą.

„Labai džiaugiuosi už vyrus, kad sugebėjome lemiamomis akimirkomis susikaupti ir iškovoti svarbią pergalę“, – kalbėjo krepšinio specialistas.

„Sveikinu varžovus, jie laimėjo sunkias rungtynes. Noriu pabrėžti, kad labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Jų atsidavimu ir noru kovoti. Tai buvo nelengvos rungtynės, mes padarėme savo darbą ir turėjome galimybių iki pat pabaigos.

Baigtį lėmė mažos detalės. Per pusantros minutės padarėme dvi lemtingas klaidas, kurios ir lėmė rungtynių baigtį. Tačiau tai yra pataisomi dalykai. Su tokiu atsidavimu ir noru kovoti galime daug pasiekti“, – kalbėjo „Lietuvos ryto" treneris Marcelo Nicola.

Pergalę likus 5 sekundėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos žalgiriečiams nulėmė Jameso Andersono dvitaškis. Per varžovų rankas 2 taškus pelnęs amerikietis persvėrė rezultatą ir tapo mačo didvyriu.

„Žinojome, ką jis gali. Stengėmės sužaisti du prieš du, jį sustabdyti, bet jis pataikė sunkų metimą per du gynėjus. Kai jis pataiko tokius metimus, jį sustabdyti yra labai sunku“, – prisipažino M.Nicola.

– Po traumos grįžęs Artūras Gudaitis sužaidė tik 7 minutes, per kurias pelnė 2 taškus. Kodėl neleidote jam rungtyniauti ilgiau? – žurnalistai paklausė G.Krapiko.

– Manau, kad pertraukėlė be krepšinio, kurią turėjo Artūras, negali neatsiliepti tokiose svarbiose rungtynėse. Nenoriu pasakyti, kad jis žaidė blogai. Bet tokiose atsakingose rungtynėse aš pasitikėjau labiau patyrusiu „centru“ Robertu Javtoku. Manau, kad tai buvo viena iš priežasčių, kodėl laimėjome.

– Kaip vertinate sirgalių, kurie skanduotėmis įžeidinėjo teisėjus ir varžovus, elgesį?

– Manau, kad taip atsitinka visiems žaidžiant išvykoje. Mus lygiai taip pat apskanduoja, iškoneveikia, apspjaudo ir apmėto. Ką man dabar daryti? Aišku, tai nėra geras dalykas, bet tikrai yra ne tik pas mus. Aš tikrai apginsiu savo sirgalius, nes mums lygiai taip kliūva, kai žaidžiame svetur.

– Ar planavote tokią paskutinę Jameso Andersono ataką?

– Mes žinome, kas lemiamais momentais yra tas žmogus, kuriuo galime pasitikėti. Galvoju, kad ir varžovai žino. Jų tas tikrai nenustebino, bet šį vakarą jo meistriškumas buvo aukštesnis.

– 19 taškų pelnęs Antanas Kavaliauskas greitai gavo tris pražangas ir kuriam laikui sėdo ant suolelio. Kiek įtakos jūsų žaidimui turėjo tai, kad aukštaūgis negalėjo žaisti?

– Antanas prieš mus praktiškai visada žaidžia rezultatyviai. Taip buvo ir šiandien. Manau, mes gerai prieš jį atakavome ir taip privertėme susirinkti greitai pražangas. Žinoma, tai irgi buvo vienas planų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.